“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Turul Balcanilor în Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Albania, Croația, Bosnia șI Serbia (13-19 martie 2017)

Dragilor vă propunem în luna martie un pelerinaj foarte frumos în țările din Balcani, bogat în obiective turistice și duhovnicești. În luna octombrie a anului trecut când am propus acest pelerinaj, nu s-au adunat destule persoane, probabil din cauza vremii, a lipsei zilelor de concediu, și a unei perioade a anului neprielnice concediilor. Dar am refăcut acest traseu, și sperăm că în miez de primăvară să ne bucurăm de zile frumoase împreună.

Acest pelerinaj este așezat în așa fel încât să putem participa sâmbătă 18 martie la Mănăstirea Lelic, acasă la Sfântul Nicolae Velimirovici, chiar la hram, chiar când acest mare sfânt al ortodoxiei este sărbătorit. Vom ajunge și la lacul Ohrid acolo unde Sfântul Nicolae a scris celebra sa carte "Rugăciuni pe malul lacului". Ohrid este numit orașul celor 365 de biserici și e superb.

Vom merge aproximativ 2500 de kilometri timp de 7 zile și vom vizita Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, Albania, Croația, Bosnia șI Serbia.

Mai jos puteți vedea programul taberei în detaliu:

Ziua 1.  (637 km) Luni, 13 martie 2017
București -  Sofia (Bulgaria) – Skopjie (Macedonia)
Cazare la Skopjie, Macedonia (602 km)
 • Ora 06.00 - Plecare din București.
 • Ora 08.00 - Vizităm Peştera Sfântului Dimitrie cel Nou (moaşte se află la Catedrala din Bucureşti). Aceasta este singura mănăstire săpată în stâncă, încă funcţională, din Bulgaria. Mănăstirea actuală constă într-o bisericuţă, zidită în Peştera Sfântului Cuvios Dimitrie.
 • Ora 12.00 - Vizităm Catedrala Alexandr Nevski din Sofia, capitala Bulgariei, apoi plecăm la Skopjie.
 • Ora 20.00 - Ajungem în Skopjie (Macedonia). Cazarea la hotel De Koka.
Ziua 2.  (326 km) Marți, 14 martie 2017
Skopjie – Gorno Nerezi – Canionul Matka – Ohrid  (190 km)
Cazare la Ohrid, Macedonia
 • Ora 08.00 - Micul dejun.
 • Ora 08.00 - Vizităm Fortăreața Kale și Catedrala Sf. Clement din Skopjie.
 • Ora 10.00 - Plecăm spre Gorno Nerezi, un mic sat din Macedonia aflat la o altitudine de 771 de metri. Aici vizităm Biserica Sfântul Pantelimon din Nerezi, o micuță biserică bizantină din secolul al XII-lea, apaținând unui complex monahal.
 • Ora 13.00 - Vizităm Canionul Matka și Mănăstirea Sf. Nikola care are o istorie îndelungătă pornind încă din secolul XIV. Bisericuța smerită este realizată în stil bizantin, din cărămidă roșie.
 • Ora 14.00 - Plecăm spre Ohrid (prounțat și Ohrida), oraș inclus în patrimoniu UNESCO, aflat pe marginea Lacului Ohrid, la granița dintre Macedonia și Albania, locul unde Sfântul Nicolae Velimirovici s-a retras apropiindu-se mai mult de Dumnezeu, dedicându-se rugăciunii și scrierilor duhovnicești. De aici și-au luat numele și celebrele Proloage de la Ohrida.
 • Ora 16.00 - Vizităm în Ohrid – Mănăstirea Bogorodica Prilevlepta (1295, are o pictură excepţională), fortăreața și biserica Sf. Ioan Teologul,  Biserica Sfântul Clement şi Sfântul Pantelimon (reconstruită în 2002 pe ruinele bisericii din sec. IV şi IX , adăposteşte moaştele Sfântului Clement).
 • Ora 20.00 - Cazare în Ohrid la Villa De Lago
Ziua 3.  (379 km) Miercuri, 15 martie 2017
Ohrid - Tirana (Albania) – Lacul Skadar – Mănăstirea Cetinje - Tivat (litoral Muntenegru)
Cazare la Tivat pe litoralul Muntenegrului
 • Ora 08.00 - Micul dejun.
 • Ora 09.00 - Plecăm spre Tirana.
 • Ora 12.00 - Vizităm Catedrala Învierii Domnului din Tirana (a treia ca mărime din Europa, aici este sediul Sfântului Sinod al Albaniei).
 • Ora 14.00 - Plecăm spre  Lakul Skadar, cel mai mare din Peninsula Balcanică.
 • Ora 16.00 - Vizităm Mănăstirea Cetinje unde se află mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul.
 • Ora 18.00 - Cazare la Vila Tamara pe litoralul Mării Adriatice la Tivat (fără mic dejun).
Ziua 4.  (440 km) Joi, 16 martie 2017
Tivat (Muntenegru) - Dubrovnik  (Croatia)  – Foca (Bosnia) - Mokra Gora - Valjevo (Serbia)
Cazare la Valjevo
 • Ora 09.00 - Plecăm spre stațiunea Dubronik din Croația, una dintre cele mai frumoase de la Marea Adriatică. Vizităm în Dubrovnik, orașul vechi cu zidurile cetății. Plimbare prin oraș.
 • Ora 13.00 - Plecăm spre Valjevo din Serbia. Pe drum trecem prin Bosnia și Herțegovina.
 • Ora 15.00 - Vizităm stațiunea Mokra Gora, un sat vechi tradițional sârbesc.
 • Ora 19.00 - Cazare în Valjevo într-un mic sătuc tradțional.
Ziua 5. (30 km) Vineri, 17 martie 2017
Cazare la Valjevo
 • Ora 08.30 - Mic dejun.
 • Ora 10.00 - Vizităm Mănăstirea Celjie unde se află moaștele Sfântului Iustin Popovici. Mănăstirea e una dintre cele mai frumoase din lumea ortodoxă, aflată într-un peisaj superb, cu multă liniște.
 • Ora 13.00 - Vizităm Mănăstirea Lelic unde se află moaștele Sfântului Nicolae Velimirovici și casa lui memorială. Un loc superb și aici.
 • Program liber
Ziua 6 (120 km) Sâmbătă, 18 martie 2017 - Sfântul Nicolae Velimirovici
Valjevo - Mănăstirea Celjie - Mănăstirea Lelic -Belgrad          
Cazare la Belgrad
 • Ora 08.00 - Mic dejun.
 • Ora 09.00 - Participăm la Sfânta Liturghie dedicata Sfântului Nicolae Velimirovici, unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei.
 • Ora 13.00 - Plecam spre Belgrad. Cazare la Hotel Vozarev.
 • Ora 17.00 - Vizităm centrul vechi al Belgradului și Cetatea Kalemagdan.
 • Ora 20.00 - Mâncăm undeva.
Ziua 7 Duminică, 19 martie 2017
Belgrad - București (600 km)
 • Ora 08.00 - Micul dejun.
 • Ora 08.30- Participăm la Sfânta Liturghie la catedrala patriarhală.
 • Ora 12.00 - Plecăm spre București.

Când programul ne va permite vom avea discuții pe marginea temei alese. Vă propun tuturor celor care vreți să participați să cumpărați și să citiți cartea "Rugăciuni pe malul lacului" a Sf. Nicolae Velimirovici. Se citește ușor și nu e foarte stufoasă, în jur de 200 de pagini.

Cam acesta e programul pe care vi-l propunem. Costul taberei este 170 de euro, și include 6 nopți cazare și 5 mese de dimineață. Transportul va fi cu mașinile personale și la 2500 de kilometri, 4-5 persoane în mașină, estimăm un cost de 50 de euro de persoană pentru combustibil. Deci total ar fi cazare + transport + 5 mic dejunuri = 220 de euro.

Plecare va fi din București. Numărul de locuri este 20. Putem suplimenta dacă va fi nevoie.  Participanții trebuie să aibă vârsta între 18 și 35 de ani și pot fi din orice oraș al țării sau din străinătate, indiferent dacă este membru al asociației noastre sau nu. Pentru trecerea la granița țărilor din acest tur este nevoie doar de buletinul de identitate valabil, a cărui valabilitate să fie de minim 3 luni de la intrarea în țară.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați suma de 170 de euro (aprox. 770 lei). Banii pe combustibil îi veți da în timpul excursiei direct șoferului în mașina căruia veți fi repartizați.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți, și vârsta. Simpla confirmare telefonică sau prin email a participării nu este deajuns. Abia după trimiterea sumei veți fi trecuți pe lista participanților.

Ultima zi de înscriere este 5 martie 2017.

Iată contul în care puteți trimite costul taberei:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere. Contul este în lei. Nu faceți transferul în euro pentru că va suma va fi refuzată și returnată.

Titular: Claudiu Balan
Banca: GarantiBank România

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi.

Pentru impresii și fotografii din taberele OT intrați aici.

Doamne ajută!

(Claudiu Balan)

Tăbără de revelion la Piatra Fântânele în Pasul Tihuța (30 dec. 2016 - 3 ian. 2017)

NUMĂRUL DE LOCURI S-AU OCUPAT

Dragilor, a venit vremea să facem planurile pentru sărbătorile de iarnă, pentru că timpul trece. După trei ani în care am sărbătorit revelionul în frumoasa zonă a Neamțului, anul acesta am hotărât să schimbăm locația și să mergem într-o zonă superbă, în Pasul Tihuța, la granița dintre Ardeal și Bucovina, mai precis la Piatra Fântânele, la câteva sute de metri de Mănăstirea Piatra Fântânele.

Scopul taberei este să sărbătorim ca o familie trecerea între ani, alături de Dumnezeu, și să ne bucurăm unii de alții.

Mai jos puteți vedea un program propus de noi:

Vineri 30 decembrie 2016

Sosirea participanților. Seara, după sosirea participanților, îl vom chema pe părintele Gavriil de la Mănăstirea Piatra-Fântânele pentru a se ruga împreună cu noi, citind rugăciunea de binecuvântare a taberei. După cină, vom face cunoștință unii cu alții și vom rămâne împreună la o seară de film.

Sâmbătă, 31 decembrie 2016

Dimineață luăm micul dejun, și dacă Dumnezeu ne va dărui și zăpadă vorbim cu părintele Gavriil să ne ducă într-o plimbare cu săniile pe un traseu prin pădure. Dacă nu este zăpadă facem un pelerinaj fie la câteva mănăstiri din județul Bistrița-Năsăud (Sf. Ilie-Nușeni, Sfinții Ap. Petru și Pavel – Parva-Rebra, Sântul Spiridon – Strâmba) sau mergem cu Mocănița Huțulca de lângă Mănăstirea Moldovița.

Tabără de ziua națională a României la Alba-Iulia, Pitești, Aiud și Mănăstirea Lupșa (30 nov. - 4 dec. 2016)

Dragilor, vă propun ca de Ziua Națională a României să mergem într-o tabără la Alba-Iulia, în cetatea unde s-a înfăptuit marea unire a neamului nostru la anul 1918. Nu e loc mai frumos pe meleagurile românești pentru a sărbători ziua națională, decât la Alba-Iulia. E o atmosferă cu totul specială, parcă aici românii în această zi sunt mai uniți decât în alte locuri și alte situații. Aici ca-n fiecare an vor avea loc manifestări deosebite, începând cu Sfânta Liturghie dimineața, continuând cu parada militară, apoi tedeum la Catedrala Încoronării cu arhiepiscopul locului, concert de muzică populară în cetate și alte manifestări frumoase.

Cu această ocazie vom vizita și fosta Închisoarea Pitești și Mănăstirea Aiud pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit în regimul comunist suferind asupra, pentru ca noi astăzi să fim liberi.

Iată programul propus:

Ziua 1 – Miercuri 30 noiembrie 2016 – Sfântul Apostol Andrei – ocrotitorul României
București – Pitești – Alba-Iulia (360 km)

Dimineață la ora 07.00 plecăm din București către Pitești. Aici vom participa la Sfânta Liturghie la Paraclisul Ortodox din fosta Închisoarea Pitești, amenajat în Camera 4 Spital, locul unde au avut loc unele dintre cele mai crude acte violente din timpul regimului comunist, locul unde s-a vărsat mult sânge pentru libertatea și demnitatea neamului și a credinței noastre în Dumnezeu.

Weekend Ernest Bernea (9-11 sept. 2016). Tema: „Taina satului românesc la Ernest Bernea"

Dragilor, mai este puțin și vine toamna, zilele de concediu s-au terminat, dar ne mai rămân sfârșiturile de săptămână în care putem să fim împreună. Din acest motiv în weekend-ul 9-11 septembrie 2016 organizăm o mini-tabără la Mănăstirea Casian din județul Constanța, având următoarea temă: Taina satului românesc la Ernest Bernea”.

Invitat de seamă îl vom avea pe Daniel Mazilu, vechi colaborator al Editurii Predania, cu studii filosofice și teologice la Iași, ce sprijină publicarea scrierilor marelui nostru filosof creștin, Ernest Bernea, "figură marcantă a generaţiei intelectuale interbelice - sociolog, etnograf, eseist, poet şi prozator, fost deţinut politic în vremea lui Carol al II-lea şi în perioada comunistă."

Satul este miezul istoriei noastre, spunea Daniel, prin urmare acest subiect trimite în intimitatea ființială a fiecărui român.

Cu ajutorul lui Dumnezeu într-una din cele două seri vom avea ca invitat un bătrân meșter maramureșean în lemn, care să ne vorbească despre meseria sa și felul în care s-a transmis ea din neam în neam. În plus de asta nădăjduim să avem printre noi un bun prieten care ne va cânta din fluier și caval, pentru a aduce prin cântec în inimile noastre, mai aproape satul românesc.

Iată programul propus de noi:

Tabără

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro