Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

În parohia mea lucrurile s-au schimbat radical de la schimbarea preoților. Acum sunt trei preoți tineri care duc o viață în duh ortodox, preotul paroh are deja patru copii la aproximativ 30 de ani și îi educă fără să facă compromisuri. Eu cred că exemplul personal e foarte important, așa cum spun și sfinții, ca prin viața noastră să le dovedim celorlalți că există Dumnezeu. Tot așa și preoții prin viața lor pot deveni un pol cu care tinerii să interfereze și bucuria pe care o trăiesc ei să-i atragă spre Biserică.

O altă parte este cultul ortodox: muzica și rânduiala slujbelor. Eu cred că dacă sunt făcute din dragoste și cu multă trăire, creștinii mult mai ușor vor recepta mesajul slujbelor și se vor apropia.

Pe de altă parte duhovnicul nu este din parohia mea, ci din una mult mai săracă și mică, dar harul și râvna cu care slujește întrec muzica de la strană pe care o cântă de obicei un om simplu sau ruina în care se află biserica. Pentru că biserica unde slujește duhovnicul este într-o comunitate mai mică, timpul petrecut împreună și la spovedanie este mult mai generos. Și ce îmi place mai mult sunt agapele făcute după fiecare Sfântă Liturghie care ne apropie și ne face să ne deschidem unii față de alții.

(Andru)

You have no rights to post comments

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

 

Linkuri

 Portalul Doxologia