Skip to content

10 Comentarii

  1. sdaniel
    mai 20, 2013 @ 12:54 pm

    Aseara la ProTv au prezentat o statistica cu numarul avorturilor din Romania in anul 2012.
    In medie, in anul 2012, in Romania au fost in medie 400 de avorturi pe ZI. Deci zilnic, 400 de avorturi. Din acest punct de vedere, in Europa, suntem campioni absoluti la avorturi. Chiar daca numarul de avorturi a scazut foarte mult fata de anii ’90 – 2000, mi se pare teribil de mare.
    Daca facem totalul, avem 400 avorturi zilnice inmultit cu 365 de zile si avem un total de 150 de mii de avorturi in Romania numai in anul 2012. Asta inseamna ca avem 150 de mii de femei si, bineinteles, 150 de mii de barbati total inconstienti (ca sa nu zic altceva).

    Reply

  2. Dan Tudorache
    mai 20, 2013 @ 6:41 pm

    Daniel, de remarcat că ProTV-ul condamnă într-adevăr avortul clasic, dar îl propune pe cel chimic (anticoncepționalele) și pe cel mecanic (steriletul), ca și cum aceste metode sunt ok. În realitate aceste metode provoacă o criminalitate mai puțin vizibilă și prin urmare mai puțin macabră, dar fapta e aceeași, ce-i drept executată mai pervers. Oricum… e bine de știut că per total România nu este ”grădina Maicii Domnului” ci abatorul pruncilor nenăscuți.
    Cât privește echivalarea numărului de avorturi cu numărul de cupluri care avortează, nu este cea mai realistă expunere din simplul fapt că un cuplu poate să recurgă la avort de mai multe ori într-un an, și nu de puține ori se întâmplă asta.
    Dacă există astfel de cupluri, (și eu am auzit despre asta), înseamnă că numărul inconștienților e mai mic… dar cu atât mai mare e inconșiența cu cât fapta este repetată în ciuda faptului că e oribilă.
    O seară liniștită îți doresc.

    Reply

  3. sdaniel
    mai 20, 2013 @ 8:14 pm

    @Dan
    Pai nu e chiar in regula comentariul tau
    Avortul înseamna întreruperea sarcinii prin eliminarea fătului (spontană sau provocată) din cavitatea uterină înainte de termenul de gestație și având drept efect moartea fătului.
    Metodele de contraceptie in niciun caz nu reprezinta un avort, pentru ca fatul nu exista, de asta se si folosesc aceste metode, cand cuplul respectiv nu e pregatit pentru a avea un copil.
    Daca exprimarea ta („avort chimic sau mecanic”) este la figurat atunci inteleg ce vrei sa spui.
    Nu am nimic cu metodele contraceptive, am ceva cu oamenii care avorteaza.
    O seara placuta si tie.

    Reply

  4. Laura Stifter
    mai 20, 2013 @ 8:15 pm

    Pe mine mă uimeşte cel mai mult atitudinea medicilor care fac avorturi. Nu ştiu… dacă exagerez, vă rog să-mi atrageţi atenţia, dar… mintea mea asociază ideea de avort cu atitudinea unor „medici” care, în timpul unui regim totalitar din secolul trecut, făceau anumite lucruri… împotriva deţinuţilor politici. Cred că se înţelege la ce mă refer, dar evit să spun direct, fiindcă mă tem să nu jignesc, totuşi, pe cineva sau să nu încurajez generalizările nejustificate.
    Dacă părinţii care decid să-şi ucidă copilaşii înainte de a-i naşte pot avea circumstanţe atenuante (neştiinţa fiind, cred, cea mai importantă dintre ele), „medicii” recurg la astfel de fapte în deplină cunoştinţă de cauză, conştienţi fiind că embrionul acela nu este doar o părticică din organismul mamei sau un conglomerat de celule (aşa cum se tot proclamă propagandistic), ci o FIINŢĂ UMANĂ distinctă de mamă. Ei ştiu clar (din ceea ce au studiat, din experienţa lor profesională etc) de când anume începe viaţa embrionului (din primul moment al concepţiei) şi, totuşi, nu se feresc să… Aceia văd clar că acel organism în dezvoltare are viaţă proprie (îi bate inima, se mişcă…) şi nu ezită să-l ucidă.
    Slavă lui Dumnezeu că, aşa cum am am aflat chiar dintr-un articol de pe O T, există şi medici adevăraţi, medici pe care Dumnezeu îi converteşte la moralitatea autentică, convingându-i să renunţe la CRIME. Acei medici au înţeles să renunţe la a-şi mai trăda vocaţia ucigându-şi pacienţii, pe care au misiunea de a-i ajuta să vină sănătoşi şi în siguranţă pe lume. De ce oare sunt atât de puţini medici ginecologi creştini… nu ştiu, dar „puţin aluat dospeşte toată frământătura”. Poate-i vor „contamina” cu moralitate şi pe colegii lor!
    Cât despre numărul avorturilor din România, pot spune doar atât: genocid contemporan, care are loc zilnic, în mijlocul unui popor declarat 85% creştin-ortodox. 🙁
    Fiecare dintre noi are datoria de a lua atitudine, în solidaritate cu cei care deja fac asta (Asociaţia Ortodoxia Tinerilor, Provita…). Nu putem rămâne indiferenţi, pentru că „cine asistă impasibil la o crimă este…” (ştiţi voi). 🙁
    Domnul să rămână cu noi şi să ne dăruiască râvna de a ieşi din indiferentismul moral, participând în mod activ la apărarea dreptului la viaţă al tuturor celor incapabili de a se apăra!
    P. S. Ultimele fraze (acelea despre cei care rămân indiferenţi) mi le-am adresat- în primul rând mie însămi, având sentimentul culpabilităţii pentru faptul de a nu face nimic, dar absolut nimic concret pentru împiedicarea acestor fapte strigătoare la cer care se petrec în fiecare zi, în chiar ţara şi oraşul în care trăiesc… 🙁

    Reply

  5. sdaniel
    mai 20, 2013 @ 8:45 pm

    @Laura Stifter
    Imi place comentariul tau.
    Am si eu o curiozitate. Ai discutat vreodata cu medici ginecologici care intrerup sarcini de ce fac asta?
    Promit ca pe primul pe care il intalnesc il si intreb. Nu inteleg, adica mi-e greu sa cred ca doar pentru bani fac asta. Poate ca medicii aceia chiar cred ca embrionul este doar un embrion.
    Parerea mea personala este ca avortul este o crima, doar eram curios ce cred medicii care fac aceste „crime”. Stie cineva ?

    Reply

  6. Laura Stifter
    mai 20, 2013 @ 8:52 pm

    Daniel,
    Şi mie mi-au plăcut comentariile postate de tine aici. 🙂
    N-am avut ocazia de a discuta cu medici care fac întreruperi de sarcină. Dacă voi cunoaşte un astfel de medic, sigur că voi aborda subiectul.
    Toate cele bune!

    Reply

  7. Dan Sorin
    mai 21, 2013 @ 4:58 am

    @sdaniel: Metodele anticoncepționale sunt AVORTIVE. Ființa umane apare în momenul în care ovulul e fecundat de spermatozoid. Pilulele contraceptive nu permit ovulului fecundat să se prindă de trompa uterină a femeii și de asta acea nouă ființă e ucisă prin înfometare.
    Dacă susții că ovulul fecundat nu este o ființă vie atunci te-aș întreba: când e momentul cheie când din acele celule putem spune că avem o persoană?

    Reply

  8. Dan Tudorache
    mai 21, 2013 @ 9:25 am

    Nu m-am exprimat la figurat Daniel când am pomenit de avort chimic sau mecanic, pentru că mare parte din metodelele contraceptive hormonale și mecanice sunt concomitent și abortive. Citez:
    a) ”Cele mai multe metode contraceptive sunt de fapt şi metode abortive. Deseori efectul pilulei contraceptive sau a steriletului omoară embrionul. Însăşi Firma Shering, una dintre marile companii
    producătoare de contraceptive, a recunoscut acest efect al pilulei, chiar şi al „pilulei uşoare”( micropilula). Într-o scrisoare adresată redactorului ziarului „Informatorul” din Viena, Firma Shering scria:
    „La fel ca şi toate celelalte contraceptive estrogenice şi progesteronice, şi pilula „uşoară”( micropilula) are aceleaşi efecte fiziologice care împiedica implantarea embrionului în mucoasa uterină. Efectul ei contraceptiv constă nu doar în aceea că inhibă ovulaţia şi împiedică ascensiunea spermatozoizilor spre trompa uterină ci împiedică dezvoltarea ciclică şi normală a mucoasei uterine.””
    ”O femeie care ia pilula şi rămâne însărcinată, după 14 zile pierde copilul deoarece embrionul nu are nici o şansă să se implanteze în uter datorită efectelor pilulei. Ea va avea deci un avort timpuriu . “”
    ”acum pilula se mai numeşte „ inhibitor de ovulaţie”. Aceasta înseamnă că ar trebui sa evităi fecundaţia, nefiind prezent nici un ovul. Dar dacă pilula cu conţinut mare de hormoniavea deja un eşec de 7% , cazuri în care ovulaţia are loc, deci şi fecundarea este posibilă, în prezent pilula cu doze mici de hormoni are o rată de eşec până la 30-50%, cazuri în care are loc ovulaţia. Si secreţia mucusului cervical, datorită concentraţiei mici de hormoni nu mai este atât de 10dens, ci devine mai clar , lăsând să treacă spermatozoizii, dci efectul lor contraceptiv scade”
    b) Steriletul: ”În realitate acţiunea principală a D.I.U. este cea de a împiedica implantarea embrionului în uter prin modificările pe care le produce la acest nivel, deci va provoca eliminarea embrionului , deci un avort timpuriu ! Din acest motiv denumirea de metodă contraceptivă nu este
    cea reală, fiind o metodă exclusiv avortivă!”
    ”medicina recunoaşte că are un efect antinidatoriu, dar menţioneazǎ în continuare cǎ este o metodă contraceptivă , nu şi avortivă. Dar se naşte întrebarea : « ce este acest ou fecundat, acest embrion în timpul celor 14 zile de migrare ? » El totuşi existǎ, dupǎ Sfinţii Pǎrinţi el este deja un copil, un om însufleţit.
    Medicina nu recunoaşte oul fecundat ca fiind o sarcinǎ pânǎ la nidaţie, ci doar dupǎ!
    – acest compromis făcut de Medicină a fost necesar pentru a nu recunoaşte că provocăm de fapt un avort ( timpuriu) cu aceste metode. În cazul steriletului vorbim de un avort realizat prin două
    mecanisme : atât mecanic cât şi hormonal;
    – modificǎrile produse fac endometrul impropriu implantării embrionului care, negǎsind un mediu propice este eliminat, adicǎ avortat! ”

    Metodele exclusiv contraceptive (adică care nu sunt și abortive), sunt cele naturale și prezervativul (fără spermicide). Dar oricum am numi metodele contraceptive, fie ele naturale, chimice sau mecanice, “nu există o contracepţie, un avort şi o sterilizare ci toate formează un întreg, una dezvoltânduse din cealaltă. Aşa cum dragostea, sexualitatea şi procreerea sunt un întreg format din adevăruri autonome şi totuşi nedespărţite , aşa şi metodele contraceptive artificiale, avortul şi
    sterilizarea nu sunt decât trei etape a uneia şi aceeaşi politici familiale.”
    Sursa de unde am luat aceste informații o găsești aici, este foarte densă, bogată în informați și ușor de parcurs dată fiind literatura de specialitate: http://www.adevaruldespreavort.ro/arhiva/cursuri/Dr.%20Christa%20Todea-Gross%20-%20Metode%20contraceptive%20si%20abortive%20(avortive).pdf
    Același material și aici: [url]http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/06/08/metode-contraceptive-si-abortive-clasificare-dr-christa-todea-gross/[/url]

    Reply

  9. Laura Nicoleta
    mai 21, 2013 @ 5:06 pm

    Din punct de vedere biologic, viata incepe la conceptie, cand 23 de cromozoni de la tata se unesc cu cei 23 de cromozoni de la mama si formeaza un ADN nou, unic. Recomand acest documentar englez:

    Explica f.bine cum incepe viata si cum se dezvolta copilul in pantece.

    http://vimeo.com/9930469

    Dr.Christa Todea-Gross a sustinut multe confeinte pe tema avortului chirurgical si cel hormonal, provocat de contraceptive.
    O parte din conferinte se pot asculta/descarca (de) aici:

    http://www.ortodoxmedia.com/autor/26/Dr-Christa-Todea-Gross

    http://archive.org/details/Dr.christaTodeaGross-AdevarulDespreAnticonceptionaleSiVaccinuri

    http://ltcor-ms.blogspot.ca/2012/01/conferinta-prof-dr-christa-todea-gross.html

    De asemenea a mai scris o carte, „Indreptarul Medicului Crestin”, unde descrie f.frumos cum incepe viata, cum actioneaza contraceptivele, reactiile adverse ale contraceptivelor, vorbeste si despre BTS etc. Majoritatea studiilor citate de ea sunt din occident, Germania si Elvetia mai ales.
    Se poate descarca de aici (nu cred ca se mai gaseste in librarii) :

    http://www.scribd.com/doc/104712508/Indrumarul-Medical-Crestin

    *
    Are dreptate Parintele cand spune ca avortul este o forma de sclavie. E foarte trist ca am ajuns aici.

    Reply

  10. Laura Stifter
    mai 28, 2013 @ 3:19 pm

    Haideţi să luăm şi noi atitudine; să nu lăsăm să se facă experimente ştiinţifice pe fiinţe umane, ca în vremea lui Hitler!
    http://www.ziarullumina.ro/analiza/o-semnatura-pentru-viata

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *