“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Seara de rugăciune

Rugăciune pentru copilașii ai căror părinți sunt plecați în străinătate

Detalii aici >

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Înapoi în rai !

3030483-lgNu se poate muncă fără relaxare şi nici relaxare fără muncă. Când muncesc foarte mult simt nevoie să mă opresc şi să mă relaxez, să plec, să mă-ntâlnesc cu familia şi cu prietenii. Când stau prea mult degeaba şi când mă odihnesc prea mult mă plictisesc, vreau sa fac ceva şi să simt că sunt folositor într-un fel.

Dar totuşi omul nu e făcut ca să muncească. Omul nu a fost creat de Dumnezeu ca să se chinuie să-şi câştige pâinea în fiecare zi ci să primească totul în dar de la Dumnezeu, singura condiţie fiind să nu păcătuiască, să asculte de Dumnezeu. La început omul (barbatul şi femeia împreună) primea toate fără să se chinuie, fără să muncească, dar după ce a căzut în păcat pedeapsa bărbatului a fost să-şi câştige pâinea în sudorea frunţii şi a femeii să nască copiii în dureri, amândouă ca amintire a greşelii pe care au făcut-o.

Omul a fost scos afară din rai cu promisiune lui Dumnezeu că va fi readus dacă nu va mai păcătui.

Când spun că omul nu a fost făcut să muncească nu înţeleg prin asta că omul trebuie să stea şi să nu facă nimic, şi să lenevească. Noi vom dori întotdeauna să căutăm, să descoperim, să inventăm, să iubim, să fim într-o continuă noutate, să avem provocări şi să reuşim să trecem peste toate, şi niciodată să nu se mai termine. Dar vrem toate astea fără chinuri, fără dureri, fără necazuri, fără supărări şi-n primul rând fără constrângeri materiale, de timp şi de spaţiu.

Omul aşa a fost de la-nceput, liber şi stăpân peste toată creaţia, toate primindu-le fără nici un chin. Starea în care ne aflăm acum este una temporară, aşa cum un prizonier în închisoare nu e liber, e chinuit, suferă pentru greşeala lui doar  temporar. Va veni o zi când va ieşi din închisoare şi va putea iar să facă ce vrea, va putea iar să fie liber şi nu va mai fi chinuit.

Şi noi după moarte vom ajunge o zi când vom intră în Împărăţia Cerurilor (dacă am ascultat de Dumnezeu) şi acolo vom fi liberi, toate le vom primi în dar de la Dumnezeu. Împărăţia cerurilor nu va fi doar o bucurie statică, plictisitoare, neinteresantă ci dimpotrivă va fi experienţă nouă continuă, o înaintare continuă în cunoaşterea lui Dumnezeu şi a tainelor creaţiei. Ce are Dumnezeu să-i ofere omului în Împărăţia Sa întrece imaginaţia şi limita gândirii umane:

Ci precum este scris: "Cele ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El".  (1Co.2,9)

(Claudiu Balan)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."