Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Doamne ajută!

Vă salut cu drag şi mă bucur că aţi înfiinţat această campanie. Sper să fie călăuză pentru cât mai mulţi dintre noi! M-am gândit să dau şi eu mărturie despre cum a lucrat Dumnezeu în vieţile noastre, poate va ajuta pe cineva...

Eu şi soţul meu ne cunoaştem din totdeauna, am fost vecini de scară, el locuind la etajul 4 iar eu la etajul 3. De mici am fost prieteni şi ne-am înţeles bine, deoarece aveam amândoi firi mai sensibile. Părinţii noştrii făceau glume pe seama noastră şi ziceau că ne vom căsători atunci când vom creşte mari!

Timpul a trecut şi odată cu adolescenţa au venit şi ispitele în viaţa fiecăruia. Noi am continuat să fim prieteni, împărtăşindu-ne unul altuia gândurile, visele, dezamăgirile în dragoste şi toate celelalte sentimente specifice vârstei. Fiecare eram asemenea unei corăbii care pluteşte cam în derivă pe o mare nu foarte liniştită... Dar, slavă Domnului, ne-am avut unul pe celălalt, am încercat întotdeauna să ne înţelegem şi să ne sprijinim reciproc cu dragoste!

Însă, noi niciodată nu ne-am pus problema unei relaţii de iubire, cu toate că lumea din jurul nostru credea asta. Noi ne vedeam unul pe celălalt ca pe un frate, ca pe o soră. Şi nu ni s-a luminat mintea ca să putem vedea că Bunul Dumnezeu ne-a aşezat unul lângă celălalt nu doar pentru o perioadă a vieţii, ci pentru TOATĂ VIAŢA, până când nu am reuşit fiecare să facem curăţenie în sufletele noastre şi să ne apropiem de Domnul.

Din momentul în care fiecare dintre noi am început să ne dăm seama cam ce înseamnă cu adevărat iubirea şi să dăm la o parte toate iluziile din mintea noastră, care nu făceau decât să ne întunece privirea, ne-a cuprins o bucurie ce creştea cu fiecare zi pentru că ştiam unde putem găsi acea iubire de care aveam atâta nevoie: unul în sufletul celuilalt!

Şi aşa a început povestea noastră... bucuriile sunt imense! Fiecare le simte atunci când darurile Lui Dumnezeu se revarsă din belşug asupra noastră!

Am găsit în el absolut tot ce mi-am dorit vreodată, tot ce am sperat, toate pentru câte m-am rugat la Domnul! Roadele s-au văzut imediat: fericire, linişte în suflet! Puterea de a visa, de a crede, de a spera la tot ce e mai bun. Aşa a lucrat Dumnezeu în inimile noastre. Vara aceasta ne-am şi căsătorit, eu am 20 de ani iar el 24, şi un nou dar al Bunului Dumnezeu s-a pogorât asupra noastră: eu fiind însărcinată în 3 luni!

Cred că dacă nu ne-am fi căsătorit de tineri am fi căzut în tot felul de păcate şi am fi alungat Harul lui Dumnezeu din viaţa noastră!

Iar pentru încheiere aş vrea să vă dau un sfat: rugaţi-vă Domnului pentru toate şi nimic nu va rămâne fără răspuns!

Cu drag,

Ioana Lifticariu.

Comments  
  •  
  •  

#21 Liiana » 19-12-2014 16:22

Foarte bine ati punctat Claudiu, Dan si domnisoara ultimului comentariu. Cred ca trebuia sa puneti si limita de varsta pentru persoanele carora e destinata aceasta campanie! Daca o domnisoara de 30 de ani s-ar lauda ca are vila si masina, eu n-am sa-i sar in cap ca se lauda, pentru ca o invidiez, insa am sa zic si eu care sunt realizarile mele pana la 27 de ani. De aici reiese nemultumirea sufleteasca si frustrarea persoanelor care realizeaza (si slava Domnului!) ca drumul pe care l-au ales...nu e tocmai cel care duce spre adevarata bucurie! Fetelor, niciodata nu e prea tarziu, daca exista pocainta! Dumnezeu va poate da inzecit si voua, daca ii cereti!

P.S. 1. Tinerii din imagine sunt foarte frumosi si nu ma duc cu gandul la indecenta! Indecenta e ceea ce se arata la TV si nu cred ca va intoarceti privirea, ba chiar este aplaudata in picioare, de tot publicul, piesa care a avut cele mai goale dansatoare!

P.S. 2. Faza cu Ferari mi-a placut enorm! Cred ca a luminat pe toata lumea!

Liiana

  •  
  •  

#22 sharbinsk » 19-12-2014 17:43

@floare de mai:
"Cred ca trebuia sa puneti si limita de varsta pentru persoanele carora e destinata aceasta campanie!"

Nu cred că trebuie menționată expres o astfel de limită pentru că pe de-o parte se subînțelege iar pe de altă parte astfel de clasificări nu fac decât să alimenteze nemulțumirile celor care nu sunt în categorie, să li se pară o altă scoatere de ochi.
Apoi Domnul Dumnezeu nu e limitativ, nu cred că dă ultimatumuri legate de vârstă și nici această campanie nu-și propune să-i înfunde și mai mult pe ceilalți.
Această campanie își propune să-i motiveze pe cei tineri, să fie mai serioși și să nu distrugă alte suflete curate prin prefăcătorie sentimentală , pt că s-ar putea ca neseriozitatea și joaca de-a relația să le aducă un gust amar spre vârsta de 40 de ani, în singurătate.

"floare de mai:
De aici reiese nemultumirea sufleteasca si frustrarea persoanelor care realizeaza (si slava Domnului!) ca drumul pe care l-au ales...nu e tocmai cel care duce spre adevarata bucurie! Fetelor, niciodata nu e prea tarziu, daca exista pocainta!"

Ia în calcul, că motivul nemulțumirii s-ar putea să fie altul...
Este limita virtualului că nu putem percepe niciodată complet personalitatea interlocutorilo r și s-ar putea ca niște stări de moment să ne inducă în eroare.

Problema era alta:
Dacă tot ai luptat atât, de ce să-ți pierzi mântuirea pentru învoirea cu niște răutăți, de ultim moment, insuflate de diavol ?!

Când te lupți după legea cea dreaptă, Dumnezeu te ajută să avansezi spre o conștiință superioară dacă rabzi suficient.
Nu e bine să ne comparăm în fericire cu alții și nu din cauza fericirii altora suntem noi triști, nu suntem în relație de antinomie cu celelalte persoane.


Psihologic vorbind, în această perioadă cresc în intensitate depresiile sau stările negative pentru persoanele care nu au alături perechea cu care să se bucure, deci să încercăm să ne înțelegem și să ne sprijinim pentru ca și Dumnezeu să se odihnească în sufletele noastre.

sharbinsk

  •  
  •  

#23 Kore » 19-12-2014 17:44

Multumesc pt oua si rosii.
Am trecut de mult de nivelul invidiei. Nu am nevoie de bunurile celorlalti, oricare ar fi ele.
Tinta comentariului meu era esenta omului.
Nu va faceti griji, nu sunt si nici nu ma consider sfanta mucenita cu moaste-n viata.

Kore

You have no rights to post comments

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

 

Linkuri

 Portalul Doxologia