“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Iulie 2008

30 Iulie 2008

Viaţa mea în Hristos

cdsophia72

Vă recomand cu multă căldură o carte foarte frumoasă, o carte dragă mie, care poate fi citită oricând. E alcătuită din fragmente ale cuvântărilor Sfântului Ioan de Kronstadt. Fragmentele nu au legătură unele cu altele, aşă că o puteţi citi de unde vreţi şi cât vreţi, fără grija de a şti unde aţi rămas şi fără ispita de a vă chinui s-o terminaţi. Iată un fragment din spusele Sfântului Ioan de Kronstad:

"Cine nu crede în Dumnezeu, Cel ce ne scapă din situaţiile cele mai grele, cine se arată neîncrezător şi slab de fire, acela nu vrea să dea slavă lui Dumnezeu; şi-L închipuie că nu veghează, ci doarme, că nu este nici atotputernic, nici bun, acela minte faţă de Dumnezeul Adevărului şi prin aceasta cade în cumplit păcat. Cu deosebire, nu pot fi scuzate neîncrederea şi scepticismul acestora după ce au văzut oameni care s-au învrednicit să primească nu o dată ajutor minunat de la Dumnezeu-Mântuitorul. O, câte păcate mă apasă !"

"Îl numim pe Domnul"Dumnezeu", dar ne mărginim numai la atât fiindcă, de fapt, avem dumnezeii noştri şi nu facem voia lui Dumnezeu, ci voia trupului nostru, a gândurilor noastre, a inimii şi patimilor noastre. Dumnezeii noştri sunt trupul, desfătările, mâncarea, îmbrăcămintea, banii şi altele."

"Toţi iubim viaţa, ne zbatem pentru a ne-o face fericită, în realitate însă ne-o irosim în patimi. De ce ? Deoarece căutăm viaţa acolo unde nu e de găsit."

Read more

Dar tot murim. Şi înviem !

1220548-lgSunt sigur că am să mor căci mă trec în fiecare zi, gust din toate plăcerile lumii şi mă simt trădat, beau din toate dulcegăriile acestei lumi dar sunt în continuare însetat.

Lumea şi cu toate ale ei îmi promite fericirea în fiecare zi. Reclamele de peste tot îmi înşeală judecata legând iaurtul de bucuria copilăriei, maşina de frumuseţea călătoriei, ciocolata de dragostea curată a unor tineri îndrăgostiţi....

Îmi tot promite că voi fericit, numai să cumpăr. Şi cumpăr. Şi-n loc de bucuria copilăriei primesc doar iaurtul, în loc de frumuseţea unei călătorii cu prietenii primesc doar maşina, în loc de iubirea curată a unei fete primesc doar ciocolata.

Mă-nşel aşteptând fericirea din materie. Materia e stricăcioasă: metalul rugineşte, lemnul îl roade cariul, hainele se-nvechesc, casele îmbătrânesc, mâncarea mucegăieşte...

Cumpăr şi mă-mpărtăşesc de stricăciunea lor deşi mi s-a promis fericirea. Stricăciunea lor mă strică şi pe mine.

Fericirea pe care-o mi-o vând ei atât de scump, e de fapt în mine.

Read more

Oare mâncăm prea mult ?

food_mainEu cred că da. Întodeauna am avut  probleme cu cât şi ce mănânc ? La început când am auzit că e păcat să mănânci mult am rămas foarte surpins. Am citit şi am văzut ca sfinţii vorbeau de lăcomia pântecelui şi mă miram că un lucru aşa de natural poate să fie păcat.

Am înţeles că e păcat să desfrânezi, că e păcat să fumezi, că e păcat să te-mbeţi, dar îmi era greu să cred că “e păcat să mănânci….mult. Începeam şi eu să mă gândesc că poate e cam absurd, poate e o exagerare, poate Sfinţii îi sfătuiesc pe cei mai înaintaţi şi nici de cum pe noi oamenii de rând.

Deşi mi se părea ciudat totuşi începeam să realizez că mâncarea pentru mine este o plăcere, că astept cu nerăbdare să mănânc, că de fapt îmi fac din timp planul în minte (poate mai mult în subconştient) gândindu-mă la ce bunătăţi să mai mănânc. Am observat că şi când ies cu prietenii în oraş primul gând al meu de multe ori este “unde să mergem, şi ce să mâncăm” ca şi cum ar conta mai mult plăcerea pe care o capăt din mâncare decât bucuria de a sta cu prietenii. Sau mai rău, mă gândesc că o seara reuşită cu prietenii are nevoie şi de o masă copioasă.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro