“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ianuarie 2013

31 Ianuarie 2013

Conducerea Muzeului Țăranului Român susține homosexualitatea

"Dacă până acum organizațiile pentru drepturile homosexualilor se manifestau direct și fățiș în spațiul public doar o zi pe an, de anul trecut s-au organizat mai bine, într-un festival de o lună, cu sprijinul Comisiei Europene. Asociația Accept a încheiat un parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, cu sprijinul Ambasadei SUA, urmând ca în luna februarie să facă mai multe proiecții de filme în sala Horia Bernea a Muzeului. Parteneriatul a atras deja critici, care, chiar dacă nu sunt virulente sau habotnice, sunt totuși cel puțin reticente.

Asociația Accept va organiza în februarie 2013, în al 2-lea an consecutiv, festivalul Luna Istoriei LGBT (homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor si transexualilor). Proiectul din care festivalul face parte a fost inițiat de tineretul homosexual din Scoția, cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul – Fundamental Rights and Citizenship." (Mircea Gheorgheosu - alfanews.ro)

Ca urmare a acestei colaborări, mai multe asociații au trimis o scrisoare către directorului muzeului, pe care o redăm și noi mai jos:

"Stimate domnule director Virgil Ștefan Nițulescu,

Am luat notă de faptul că Muzeul Țăranului Român urmează să găzduiască, în cursul lunii februarie a. c., manifestări legate de „Luna Istoriei LGBT”. Asistăm la o nefastă propagandă homosexuală, care dorește să se impună ca normalitate în opinia publică. Este, in fond, un act de reeducare publică, a tinerilor mai ales, semănând în mod flagrant cu modul de propagandă totalitară, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a „discriminării pozitive”, a acuzațiilor de „instigare la ură” etc. În același timp sunt diabolizaţi cei care nu sunt în acord cu ideologia acestor minorități sexuale ce își promovează forțat în societate pseudo-valorile. În acest sens, a fost deschis delațiunii publice chiar și un site (www.raporteaza.ro/). În exercițiul de propagandă sunt implicate ambasade, institute culturale și fundații străine care doresc impunerea unor valori străine de cele creștine, tradiționale. Adică exact ceea ce conține și susține muzeul pe care îl conduceți.

Read more

29 Ianuarie 2013

Cine pe cine naşte...? Despre naşterea acasă. Un îndemn la simplitate.

Cu toţii ne simţim afectaţi de supertehnicizarea mediului înconjurător. Simţim din ce în ce mai mult efectele neplăcute ale denaturalizării nivelului de trai. Ne plângem tot mai mult de acestea. Şi, uneori, atât... Cu toate acestea, apelurile vieţii către simplitate nu încetează să fie evidente, dincolo de încăpăţănarea noastră de a nu le lua în seamă. De fapt, tocmai această încăpăţănare, efect al comodităţii noastre a condus cursul societăţii către o instituţionalizare şi o tehnicizare exagerată a medilui nostru vital.

Concret, vrem să vă mărturisim despre experienţa normală – şi tocmai de aceea extraordinară – pe care am trăit-o la naşterea celui de-al treilea fiu al familiei noastre.

Cu doar câteva zile în urmă, cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Sale şi al slăviţilor Lui sfinţi am primit în braţe, în cel mai natural cadru posibil, pe băieţelul nostru cel mult aşteptat. Ineditul acestui eveniment constă în faptul că el s-a născut acasă cu asistarea unei moaşe şi a unei dule.

Mulţi au auzit de această posibilitate şi o nutresc deja. Dar şi mai mulţi nici măcar n-au auzit de ea, iar dacă au auzit o cosideră imposibil de realizat sau chiar o nebunie. Nu-i condamnăm. Am făcut parte din ambele tabere. Tocmai vă aminteam mai sus că sistemul ne-a virusat deja pe mulţi dintre noi în proporţii nebănuite.

Soţia a născut primii doi băieţi tot natural, dar la spital (insist pe acest natural în condiţiile în care un procent foarte crescut al mamelor din România nu vor să mai audă de naştere naturală, preferând direct operația cezariană). Aceste experienţe au fost atât de traumatizante pentru ea încât i-au indus o stare de groază faţă de tot ceea ce înseamnă sarcină şi mai ales naştere. Dar, pentru că timpul vindecă şi Dumnezeu mângâie neputinţele noastre, la doi ani şi jumătate de la ultima naştere, soţia a rămas iarăşi însărcinată. Am simţit-o cum pendula între bucurie şi teamă. Între taina ivită şi experienţa neplăcută trăită. Totuşi, mobilizarea i-a venit mai repede decât mă aşteptam. A început să se documenteze temeinic cu privire la alte modalităţi de naştere naturală.

Read more

Modele de fotbaliști morali într-o lume a fotbalului imorală

M-am gândit de foarte multe ori şi am reflectat la problema aceasta şi sper, slavă Domnului! să fie în Duhul Adevărului şi nu spre smintirea celorlalţi ceea ce am să scriu în continuare, şi să fie spre limpezirea minţii mele şi a celorlalţi din jur!

Fenomenul sportiv, şi în general cel fotbalistic poate fi o unealtă foarte bună a satanei care poate pierde sute de milioane de suflete, nu prin sportul în sine, ci prin ideologia, idolatria ce se creează în jurul acestui fenomen, care speculat de stăpânirile întunecate ale acestui veac pot duce în prăpastie o lume lipsită de credinţa în Dumnezeu, pe trestiile pe care le bate vântul, aşa cum m-a bătut şi pe mine o perioadă îndelungată!

De multe ori m-am gândit să renunţ definitiv la a mai viziona vreun meci de fotbal, de a mai citi şi asculta vreo ştire sportivă, dar mi-am dat seama că asta nu se poate aşa deodată, iar problema era de fapt la mine şi la cum abordez eu acest fenomen!

Mulţi dintre comentatorii tv şi criticii sportivi numesc fotbalul drept o religie, chiar unii dintre fani au făcut din aceasta o religie, risipind energie enormă, timp liber ce ar fi putut fi petrecut alături de Dumnezeu, familie, prieteni, servici, lectură, sau alte treburi folositoare, istovind astfel sufletul şi făcând din fotbal un adevărat idol.

Spaniolii au făcut chiar blasfemia de a numi pe unii fotbalişti drept „sfinţi”, cazul recent al portarului Iker Casillas poreclit de fani şi de presă drept „sfântul Iker”. Alt comentator de fotbal cita pe o profesoară de religie din Germania care era întrebata de un copil cum să se apropie de Dumnezeu, iar ea îl îndemna să ia o minge de fotbal şi să se joace.

Nu pot să nu îmi amintesc cum pierdeam chiar eu ore întregi, chiar jumătate de zi aşteptând un meci de fotbal important, urmărind tot felul de comentarii, transmisii de la stadion cu 4-5 ore înainte de meci, tot felul de zvonuri, insinuări, şi alte gogomanii presărate de comentatorii TV pentru a ţine în suspans mii şi milioane de fani înrobiţi de jugul acesta idolatric, care, depăşind limitele normale, devine chiar o religie, fotbaliştii idoli, şi ce idoli... de tot râsul.

Read more

“Ghid practic ortodox al tânărului contemporan”. 12 autori răspund la 150 de întrebări ale adolescenților

Cu mila lui Dumnezeu a apărut, pe 1 decembrie 2012, la Editura Grai Românesc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei și Harghitei, cartea Ghid practic ortodox al tânărului contemporan. E o carte în format A5, de 157 de pagini, cuprinzând aproape 150 de întrebări ale adolescenților români din toate colțurile țării, la care răspund, în funcție de specialitatea fiecăruia, următorii autori:

1) Virgiliu Gheorghe – Biofizician şi doctor în bioetică, autor al cărţilor: Efectele televiziunii asupra minţii umane (2005), Revrăjirea lumii (2006), Efectele micului ecran asupra minţii copilului (2006), Ştiinţa şi războiul sfârşitului lumii (2008), Pornografia, maladia secolului XXI (2011). Este coordonator al secţiunii ştinţifice a revistei Familia Ortodoxă.

2) Conf. dr. Claudia-Elena Ţuclea (Bucureşti) – cadru universitar la Facultatea de Comerţ, Departamentul de Turism și Geografie, autoare de cărţi și articole ştiinţifice în ţară şi străinătate. Între anii 1995-2001 a fost director economic și coordonator al colecţiei economice a Editurii Nemira.

3) Dr. Ioana Bratu din Bucureşti – a absolvit Facultatea de Pediatrie UMF Bucureşti (1972). Preocupată de problema gravă a dependenţei de droguri, a urmat trei ani cursuri în domeniu, susţinute de Fundaţia olandeză ,,De Hope”, obţinând certificatul de consilier în adicţii şi cotrainer. A funcţionat patru ani ca voluntar la o comunitate terapeutică pentru fete dependente de droguri, la Câmpina. În cadrul unui parteneriat cu Penitenciarul Jilava a mers la întâlniri săptămânale cu deţinuţii consumatori de droguri, timp de un an (2010-2011), ca voluntar cu acţiuni medico-socio-culturale.

4) Laurenţiu Dumitru din Pitești – în prezent e teolog, publicist şi editor ortodox, fiind implicat în activităţi misionare cu tinerii. Din 2008, editează o revistă de lifestyle orthodox, „Orthograffiti”, care se adresează în mod special tinerilor de liceu.

5) Pr. dr. Ştefan Negreanu din Arad – asistent universitar la catedra de Istorie Bisericească Universală a Facultății de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Din anul 2004 este duhovnic la biserica Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Arad.

Read more

28 Ianuarie 2013

Calea lui Hristos

Read more

A fi virgină nu înseamnă a fi fraieră, ci înseamnă a fi respectată chiar şi de cei mai afemeiaţi bărbaţi

Eu am 28 de ani, sunt o tipă frumoasă şi foarte modernă, pasionată de tot ce înseamnă "girly things" - haine, machiaje, pantofi, etc. Nu o spun spre mândrie ci pentru cei care au impresia că fetele virgine sunt doar nişte fete cu fuste lungi şi urâte, să înţeleagă că nu ne păstrăm virginitatea pentru că nu suntem băgate în seamă de băieţi sau că nu are cine să facă sex cu noi.

Bărbaţii roiesc în jurul meu dar eu ştiu una şi bună: sexul înainte de căsătorie (făcut din dragoste sau fără) este preacurvie!

Preacurvesc destul că îmi împopoţonez trupul cu fel şi fel de briz-briz-uri... dar decât să fac sex înainte de căsătorie mai bine mor. Nu îmi pasă ce spune lumea, că totuşi am ajuns la o vârstă... şi nu îmi pasă ce spun iubiţii, cine mă iubeşte mă aşteaptă până în ziua nunţii. Punct. Nimeni nu bănuieşte că o fată ca mine ar putea fi virgină, de aceea nici nu vorbesc despre asta, pentru că nu-mi place să fac un show din asta, dar oricum cine ştie rămâne şocat pentru că mă judeca după aparenţele fizice.

Fetelor cochetelor - căci pentru voi scriu (cele smerite şi îmbrăcate cuviincios ştiu deja că fecioria este o virtute) nu va mai daţi trupurile unor străini - pentru că orice bărbat care nu e soţul vostru este un străin. A fi virgină nu înseamnă a fi fraieră, ci înseamnă a fi respectată chiar şi de cei mai afemeiaţi bărbaţi.

Read more

Prietenul meu care duce o viaţă de desfrânat suferă enorm de mult

De câteva săptămâni sunt într-o continuă stare de nelinişte. Nu ştiu ce să fac. Cel mai bun prieten al meu a apucat pe un drum greşit, un drum al desfrâului, al patimilor şi al fărădelegilor, iar eu nu mai pot suporta lucrul acesta. Pur şi simplu mă simt sleit de puteri. Nu mai pot lupta pentru a-l ţine aproape de mine. Pe de o parte, vreau să-l las să-şi trăiască viaţa în păcate, aşa cum doreşte el, sperând că mai târziu îşi va da seama că nu face bine.

Pe de altă parte, nu-l pot abandona pentru că nu mă lasă inima. Ar fi mult prea inuman să mă despart de el tocmai acum când suferă, când are mai multă nevoie de mine. În această clipă, mă situez între două extreme: să lupt sau să nu mai lupt pentru el. Cert este că el nu îmi dă motive să fac tot posibilul pentru a-l readuce pe calea cea dreaptă, ci, dimpotrivă, am impresia uneori că se adânceşte tot mai mult în viaţa lui păcătoasă. Niciodată nu ia aminte la sfaturile mele, la ceea ce îi spun eu să facă bine, ci mai mereu râde, ca şi cum eu i-aş spune o glumă, nu un sfat prietenesc.

Pe prietenul meu îl cheamă Radu şi are 17 ani. Viaţa lui nu a fost tocmai una roz, aşa cum s-ar putea crede. Tatăl l-a abandonat de la vârsta de 6 luni, iar mama lui s-a recăsătorit într-un oraş mai îndepărtat, iar pe el l-a lăsat în grija bunicilor din partea mamei. Acum câţiva ani i-a murit bunicul, în urma unui infarct. Pot spune, din ce mi-a mărturisit, că acesta a fost momentul când a început să se răcească relaţia dintre el şi Dumnezeu.

Nu înţelegea de ce Dumnezeu i-a luat bunicul. Îl iubea enorm de mult, iar moartea lui l-a făcut să se îndrepte către o viaţă haotică, crezând el că aşa se va răzbuna pe Dumnezeu. Eu m-am împrietenit cu el de 1 an de zile. Poate că dacă aş fi fost alături de el în clipele acelea de coşmar, mă gândesc că acum nu ar mai fi fost aşa. În momentul de faţă, locuieşte cu bunica lui şi cu un unchi, fratele mamei lui.

Read more

26 Ianuarie 2013

În Biserica noastră Hristos este totul

Într-o dimineață citeam din Sfânta Evanghelia după Ioan despre învierea lui Lazăr. Eram la capitolul 11 și vedeam cum Mântuitorul deși a fost anunțat că Lazăr este bolnav, a întârziat intenționat să se ducă să-l vindece, așteptând mai întâi să moară. După două zile a venit împreună cu ucenicii Săi în Betania, în satul unde erau cele două surori, Marta și Maria. Aici, cum a văzut că vine Iisus, Marta a ieșit în îmtâmpinarea Lui și a zis:

Doamne, dacă ai fi fost aici, fratele meu n'ar fi murit. Dar eu ştiu încă de pe acum că orice vei cere Tu de la Dumnezeu, Dumnezeu Îţi va da“ (Ioan 11, 21-22).

Mântuitorul îi răspunde:

Fratele tău va învia“ (Ioan 11, 23).

Marta zice iarăși:

Ştiu că va învia, la înviere, în ziua de apoi“ (Ioan 11, 24)

Acum urmează un răspuns al Mântuitorului care ar fi bulversat pe oricine s-ar fi aflat în locul Martei.

Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi; şi tot cel ce trăieşte şi crede întru Mine, în veac nu va muri!” (Ioan 11, 25-26).

Marta credea în existența lui Dumnezeu, credea în învierea morților, într-o judecată finală, credea în existența unei vieți de după moarte, dar cu siguranță nu s-ar fi așteptat la acest răspuns. Știa că Dumnezeu este în cer și nimeni nu-i poate vedea fața, credea în învierea morților dar nu știa probabil cum va fi și ce se va întâmpla... dar să vină un Om și să-i spună direct, fără ocolișuri: „Eu sunt învierea și viața...” era deja prea mult. E ca și cum i-ar fi zis:

„Eu sunt Dumnezeu. Eu sunt cel care înviez morții. Nu mai aștepta ziua de apoi. Nu mai aștepta Împărăția Cerurilor, pentru că Eu sunt viața veșnică. Crede în Mine numai și nu vei muri niciodată.”

Observați cum Domnul Iisus Hristos atrage toată atenția spre El pornind de la credința Martei. E ca și cum ar fi vrut să-i zică: „Eu sunt totul, Marta! Nu mai este nevoie să nădăjduiești în nimic, nu mai este nevoie să crezi că Dumnezeu există, să crezi că veți învia din morți, să crezi că veți trăi în împărăția cerurilor... Gata. Nu mai este nevoie să crezi, pentru că s-a împlinit tot ceea ce credeai, în fața ta!”.

E foarte interesant cum Domnul transformă o credință oarecum abstractă a Martei în Dumnezeu, într-o comuniune reală de la persoană la persoană.

Read more

Toate s-au făcut prin El şi pentru El

Read more

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."