“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Martie 2014

31 Martie 2014

Pr. Nicolae Steinhardt - Problema predestinării

Proiect de transpunere audio a cărții de predici-eseuri ”Dăruind vei dobândi” a călugărului-scriitor Nicolae Steinhardt.

Read more

Succesul ne poate spurca mai ceva decât nereuşita

Când un om reuşeşte să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbeşte, se uită cu dispreţ la graşi, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispreţuitor cînd altul se bălăceşte, încă, în viciul său. Dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul, care se căzneşte să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reuşim, ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi. Ceea ce obţinem se poate să ne dea peste cap reperele emoţionale în aşa manieră încît ne umple sufletul de venin.

Banii care vin spre noi ne pot face aroganţi şi zgîrciţi, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoşător al patimilor sufleteşti. Drumul către iubire se îngustează cînd ne uităm spre ceilalţi de la înălţimea vulturilor aflaţi în zbor. Blîndeţea inimii se usucă pe vrejii de dispreţ, de ură şi de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reuşita sa cu modestia şi graţia unei flori. Tot ce reuşim pentru noi şi ne aduce energie este menit a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferinţă şi-n păcat.

Ochii noştri nu sunt concepuţi pentru dispreţ, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căzneşte să iasă din sufletele noastre.Dacă reprimi foamea în timp ce posteşti, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mîncăruri gustoase şi alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar şi în somn, pentru ca, în ziua următoare, înebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreţ sfidător faţă de cel ce nu posteşte. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului şi a izbînzii trufaşe asupra poftelor. Dar, dincolo de orice, trufia rămîne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă.

Read more

Banii și succesul

Read more

Pentru cei cu un serviciu solicitant. Sfatul lui Gheronda Efrem Katunakiotul

Cu puţin timp înainte de 1980, l-a vizitat pe Stareţul Efrem Katunakiotul un tânăr judecător stagiar. L-a găsit în bucătărie făcându-şi rucodelia. Lua peceţi dintr-o oală cu apă caldă, care fierbea încet deasupra focului, pe vatră şi le sculpta.

A pus metanie şi s-a aşezat lângă el pe o ladă.

– Pentru ce ai venit, fiule? l-a întrebat Stareţul fixându-l pe tânăr cu privirea lui pătrunzătoare.

– Am probleme, Părinte, diferite probleme.

– Cât de des te mărturiseşti?

– Părinte, răspunse şovăielnic tânărul, nu mă mărturisesc.

– Ei, atunci, este firesc să apară probleme.

– Dar nu am ce să mărturisesc!

– Îți voi spune eu ce să mărturiseşti. Dar apoi vei merge la duhovnic? Ai văzut trecând pe drum o fată şi ai gândit ceva rău. Ce spui de aceasta?

– Bine, Părinte, voi merge să mă mărturisesc. Apoi a plecat, iar după câteva luni a venit din nou.

– Bine ai venit, Eftimie! Aşadar, te-ai mărturisit?

– Da, Părinte.

Read more

30 Martie 2014

Conferință la Bacău cu tema: "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie" (1 aprilie 2014, ora 18.00)

Doamne ajută! Vă așteptăm marți, 1 aprilie 2014 la Bacău la ora 18.00 la conferința: "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie" susținută de Pr. Ioan Roncea. Detalii în afiș:

Read more

Conferință în Piatra-Neamț: "Maica Domnului - Bucuria copiilor" (31 martie 2014)

Doamne ajută! Vă așteptăm luni, 31 martie 2014 la Piatra Neamț la ora 18.00 la conferința: "Maica Domnului - Bucuria copiilor" susținută de Pr. Siluan Antoci. În cadrul acestei întâlniri vom vorbi și despre cartea noastră: "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie"

Read more

29 Martie 2014

[Dialoguri de suflet] - Duminica IV din Postul Mare (Duminica Sfântului Ioan Scărarul)

Doamne ajută! Vă invităm să ascultați o nouă emisiune “Dialoguri de suflet” cu domnul profesor Gheorghe Butuc, care ne tâlcuiește înțelesurile duminicii a 4-a din post, Duminica Sfântului Ioan Scărarul.

Read more

28 Martie 2014

Curs video în limba engleză despre teologia icoanei

Mănăstirea Ostrog și Academia Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru Arte Frumoase și Conservare au realizat un proiect online de cunoaștere a icoanei care are la bază un curs video de 7 ore și jumătate. Cursul s-a inspirat din cartea Preasfințitului Jovan Puric: "Icoana lui Hristos - Fața umană a lui Dumnezeu". Proiectul este realizat în limba sârbă și engleză. Este o proiect minunat și de mult folos. Vă invit cu drag să vizionați aceste cursuri:

Cursul 1: Imaginile sfinte

Cursul 2: Canoane și libertare

Read more

Frumusețea și adâncimea teologică a icoanelor în Biserica Ortodoxă

Vă invităm să viziualizați câteva icoane bizantine alese care vă vor încânta sufletul. Ele sunt preluate de pe site www.ikona.eparhijaniska.rs/o_projektu_eng.html, un proiect sârb de a face cunoscută taina icoanei întregii lumi.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro