“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Septembrie 2014

30 Septembrie 2014

Cum își cer adevărații haiduci iubita de soție

Aflați cum haiducul Mihai Focșa, din Mamaliga Warriors, i-a făcut iubitei sale Ana o cerere de căsătorie inedită. Ana a aflat că Misha o iubește, declarația fiind făcută în peste 20 de limbi.  Totul s-a întâmplat datorită aventurii întreprinse de cei 4 moldoveni de la Mamaliga Warriors, care vara aceasta au participat la Mongol Rally. În timpul călătoriei, băieții au cunoscut echipe din diverse țări, iar Mihai a plămădit cu această ocazie un plan secret.

Din descrierea acestui video aflăm urmăroarele:  ”Am gândit și am făcut cererea timp de 2 luni, traversând 26 tari. Planul a fost ținut în secret, cred ca și serviciile de informații ar fi invidioase la cât de bine am ascuns filmulețele. Apoi, ca sa fie omenește, când m-am întors în țară am fost și am cerut-o pe Ana de la părinții ei, la fel fără ca Ana sa știe. În seara când i-am prezentat filmulețul i-am zis ca am sa-i arat un filmuleț din Rally, astfel surpriza a fost deplina. Răspunsul final a fost un DA puternic.

P.S: Moldovan fiind, des folosesc “vreai” în loc de “vrei”, și măcar ca știu ca nu e corect continui sa uimesc lumea (mai ales pe Ana) cu acest cuvânt minunat :)” (Sursa: http://klumea.eu/2014/vezi-cum-adevaratii-haiduci-isi-cer-iubita-de-nevasta/)

Read more

Cântecul foamei (de Nichifor Crainic)

Tudor Gheorghe recită această poezie în concertul "Cu Iisus în celulă" începând cu 0:39 secunde:

De voi fi fost cândva ciorchine,
Sunt azi o boală stoarsă-n teasc.
În flămânzenia din mine
Turnați o zeamă și renasc.

Îmi pipăi trupul cum se stinge,
Un borș cu știr l-ar încălzi,
Un fir de iarbă de-aș atinge
Fulgerător aș înverzi.

Lăsați-mi brațul de fantomă
Să rupă de pe crengi un măr,
Mușcând, m-ar umple de aromă
Și-aș mai trăi în adevăr.

În țara turmelor și-a pâinii
Visez o mână de ciuperci…
Lăsați-mă în rând cu câinii
La raiul unui blid de terci.

O, Milostivule, Tu Care
Cu doi ciortani și cinci colaci
Făcuși un munte de mâncare
Și saturași pe cei săraci,

Repetă, Bunule, minunea
Și-ndestulează mii de guri,
Iar mie-ascultă-mi rugăciunea:
Dă-mi doar un coș cu firmituri.

(Nichifor Crainic)

Read more

29 Septembrie 2014

Corelațiile fascinante din natură sunt adevărate minuni

Noile cercetări asupra celor mai mărunte vieţuitoare aduc informaţii care ne fac şi mai mult să ne minunäm. Bunăoară, este o specie de orhidee a cărei floare are forma perfect asemănătoare cu forma femelei unei insecte. De aceea, când masculul acestei insecte zăreşte floarea de orhidee, crezând că e o femelă din specia lui vine pe floare şi astfel o ajută la polenizare. Ingenios, nu?

Dar, dacă aceste două specii (orhideea şi insecta) au evoluat din oarba întâmplare, atunci cum putea să se modeleze forma florii prin evoluţie astfel încât să fie asemănătoare cu o insecta? E clar că nu puteau evolua decât corelat! Adică după un plan. Multe astfel de corelaţii uimitoare se găsesc atât la insecte, cât în toată lumea vie, şi chiar la nivelul sistemului solar şi al galaxiilor.

Calculând probabilitatea ca aceste corelatii să aibă loc de la sine, ea ne dă practic zero. De aceea interconexiunile şi corelaţiile arată un plan ingenios şi inteligent după care au fost aduse la existentă. Aceste corelaţii, în complexitatea lor ingenioasa, întrucât au probabilitatea aproape zero de a se ivi din întâmplare, ni se dezvăluie ca fiind mai degrabă minuni, iar nu rezultatul întâmplării oarbe şi materiei moarte.

„Este de mirare că, în prezenţa unor fapte aşa de semnificative şi aşa de numeroase se mai pot găsi oameni care să vină să ne spună că toate minunile naturii sunt nişte simple efecte ale întâmplării sau nişte simple consecinţe ale proprietăţilor generale ale materiei. Aceste zadarnice ipoteze, sau mai bine zis, aceste aberaţii ale minţii, care uneori se ascund sub numele de ştiinţă pozitivă, sunt respinse de adevărata ştiinţă; naturaliştii nu le pot da crezământ, şi azi - ca în timpul lui Reaumur, al lui Cuvier şi al atâtor oameni de geniu - ei nu pot să-şi dea seama de fenomenele care se petrec în faţa lor decât atribuind operele creaţiei acţiunii unui Creator.” (Alphonse Milne-Edwards, naturalist renumit) ( [1], p.179)

Read more

Copilul care a vrut să zidească punte pân' la cer

- Încă puţin şi voi fi mai aproape de Cer!

Sufletul curat şi fraged al copilului cu ochi senini, tresaltă de bucurie, aşteptând nerăbdător întâlnirea cu Dumnezeu. Nu ştia că cineva îl urmăreşte din pragul casei... şi nici nu-i prea păsa.

- Ce faci, neastâmpăratule?

Copilaşul se opreşte din munca sa asiduă, privind nedumerit la persoana care îndraznise să-i tulbure visarea. La scurt timp, un zâmbet molipsitor îi luminează chipul.

- Punte spre Cer! Răspunde încrezător.

Zâmbind naivităţii copilaşului ei, frumoasa mamă se apropie.

- Punte spre Cer? Dar nu prea seamănă a punte şi... pare cam nesigură.

- Încă nu este gata, de aceea pare nesigură.

Surăzând uşor, mama îl întreabă ce vrea să facă cu acea punte.

Cu două steluţe strălucitoare în priviri, copilul, apropiindu-se de femeie, spune în şoaptă:

- Vreau să urc în Cer şi să mă întâlnesc cu Dumnezeu. Iar seara, când voi dormi, Dumnezeu va coborî pe această punte, însoţit de un alai de îngeri, şi mă va veghea întreaga noapte.

O, dragul meu copil... nu e nevoie să ajungi în Cer pentru a te întâlni cu Dumnezeu şi nici ca Dumnezeu să coboare pe această punte...

Read more

28 Septembrie 2014

27 Septembrie 2014

Știința se bazează pe presupuneri

Sursa: CitateOrtodoxe.ro | Știința se bazează pe presupuneri

Read more

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."