“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

August 2015

31 August 2015

Cum era Adam?

Adam avea oare par negru, piele inchisa la culoare si ochi caprui? Avea oare peste 2 metri inaltime? Acestea sunt intrebari la care nu putem raspunde cu exactitate, pentru ca nu am fost acolo sa il vedem pe Adam. Cu toate acestea, daca citim cartea Geneza, si daca ne inarmam cu cunostinte generale de genetica, putem afla o multime de lucruri despre felul in care probabil ca arata Adam.

Avea Adam buric?

Cat de in detaliu putem merge in ceea ce il priveste pe acest barbat? De exemplu, avea Adam buric? Am fost intrebat de multe ori acest lucru. De fapt, cred ca putem da un raspuns categoric la aceasta intrebare. Buricul este o cicatrice formata de legatura cu mama prin cordonul ombilical. Dupa nastere, cordonul este taiat, iar in locul in care acesta se lega de corpul copilului se formeaza o crusta si apoi o cicatrice cunoscuta sub denumirea de buric.

Adam a fost primul barbat

Sa ne gandim putin la Adam. A fost nascut in acelasi fel in care eu si tu ai fost nascut? Cu siguranta nu. El a fost creat direct de Dumnezeu din tarana pamantului. In Geneza 2.7 citim: “Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.”

Adam nu a fost nascut dintr-o femeie. El a fost primul om. In 1 Corinteni 15.45 citim: “De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu." Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă.” Adam a fost primul barbat.

De altfel este de asemenea important faptul ca nu au mai fost alte fiinte umane create pe langa Adam.

Read more

Excursie în Munții Măcinului (30 august 2015). Impresii și fotografii

Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să organizăm o primă excursie și cu tinerii din Galați. Nădăjduim, ca prin ajutorul lui Dumnezeu să devenim și aici o mică familie, și să ne sprijinim unii pe alții, spre mântuire.

Ieri, 30 august 2015 am fost în Munții Măciunului, la doar 30 kilometri de la trecerea Bac din Galați. A fost o zi toridă și asta ne-a îngreunat urcarea deși traseul a fost unul foarte ușir. Am parcat mașinile la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din apropierea carierei de piatră și am început să urcăm pe traseul marcat pe lângă mănăstire.

Read more

Tabăra studențească națională Părintele Teofil Părăian cu tema „Evocarea Părintelui Nicolae Steinhardt” la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul Găbud, jud. Alba (18-27 septembrie)

Doamne ajută !

Cu bucurie vă anunțăm că între 18 și 27 septembrie se va desfășura tabăra studențească națională Părintele Teofil Părăian cu tema „Evocarea Părintelui Nicolae Steinhardt” la Schitul Sf. Ioan Evanghelistul Găbud, jud. Alba. Tabăra face parte din ciclul de tabere studențești naționale organizate de Sf. Mânăstire Oașa și Schitul Sf. Ioan Evanghelistul împreună cu A.S.C.O.R.. Cu această ocazie, A.S.C.O.R. Timișoara vă invită să luați parte la tabără sau să o promovați pe cât vă stă în putere. Cazarea și masa sunt asigurate gratuit.

Scopul acestei tabere este să învățăm cum să trăim în Hristos după frumosul exemplu al părintelui Nicolae Steinhardt, nădăjduim cu ajutorul lui Dumnezeu să îndeplinim acest obiectiv.

Doamne ajută și numai bine,

Studenții din A.S.C.O.R. Timișoara

Pentru înscrieri luați legătura cu

Ramona - 0755.626.472, adelaramona.bordea@yahoo.com
Larisa - 0769.230.673, maria_larisa_mitran@yahoo.ro

Read more

29 August 2015

Iisus are mulți potrivnici în mine

Sursa: CitateOrtodoxe.ro | Iisus are mulți potrivnici în mine

Read more

Ucigașul a 100 de suflete se întoarce la Dumnezeu

Împărtășim cu voi o întâmplare reală despre un deținut politic din Rusia începutului de secol XX, care era cunoscut pentru cruzimea sa și pentru ușurința cu care omora oamenii, și care prin ajutorul părintelui arhimandrit Spiridon se întoarce la Dumnezeu:

"Cu acest tip m-am întîlnit în următoarele împrejurări. În una din închisorile coloniei din Nercinsc deţinuţii s-au răzvrătit. S-au împărţit în două tabere şi s-au bătut sălbatic unii cu alţii. Am fost anunţat să vin acolo urgent. M-am dus imediat.

Închisoarea era înconjurată de soldaţi. Deţinuţii, împărţiţi în două tabere, stăteau în curte. Am intrat şi am început să le vorbesc. O parte dintre ei mă înconjurară, luînd aminte la cuvîntul păstoresc. Văzîndu-i calmaţi, m-am adresat celeilalte părţi, ca şi aceasta să asculte de cuvîntul lui Dumnezeu şi să înceteze vrajba, împăcîndu-se.

Capul celeilalte tabere, numit Sahalineanul, mi-a răspuns la chemare cu o expresie din trei cuvinte, ameninţîndu-mă şi cu pumnul. Atunci m-am mişcat din loc, m-am dus direct la el, am căzut în genunchi în faţa lui, aşa cum eram, în veşmintele de preot, şi i-am spus:

- Fiul meu drag! Stau în genunchi în faţa ta şi-ţi cer să mă asculţi, împlineşte-mi, rogu-te, rugămintea, schimbă-ţi viaţa şi fii o altfel de fiinţă... O, dacă în această clipă ar vedea mama ta cum stau eu îngenuncheat în faţa ta, nici ea nu s-ar putea ţine pe picioare, iar dacă a răposat deja, doar de la durerea de inimă pe care i-o provoci acum s-ar răsuci de trei ori în mormînt!

Astfel implorîndu-l, mi-am atins ţelul, deţinutul m-a ridicat şi, împreună cu mulţi alţii, am revenit la locul unde-mi incepusem predica. După această predică, deţinutul şi-a dat cuvîntul faţă de ceilalţi că renunţă la fosta lui datorie. Într-un sfîrşit, am slujit parastasul cîtorva dintre condamnaţii răposaţi, după care am început imediat slujba de priveghere. În timpul slujbei am mai rostit încă două predici. Către sfîrşit mai mulţi deţinuţi au voit să se spovedească, iar a doua zi să se împărtăşească cu Sfintele Taine. Sahalineanul nu dori să le urmeze exemplul. A doua zi, pe la nouă dimineaţa, dau să intru în biserică şi-l întîlnesc în uşă. Văzîndu-mă, se apropie şi-mi spuse:

Read more

„Lumea” este primul vrăjmaş, prima piedică în calea mântuirii (Pr. Arsenie Boca)

Pe o asemenea mărită CALE, nimeni nu poate merge singur de nu va veni în obştea Bisericii şi să fie dus de mână, de mâna nevăzută a Mântuitorului, prin Preoţi, ucenicii Săi văzuţi în fiecare rând de oameni. Deci, în calea Duhului, nu poţi merge fără ucenicie la duhovnic.

Mulţimea ispitelor, vicleniile potrivnicului nevăzut, războindu-ne prin lucrurile sau oamenii văzuţi, oricând ar putea scoate pe ucenicul Domnului din calea mântuirii şi să-l rătăcească, dacă duhovnicul n-ar avea meşteşugul, ştiinţa şi puterea de la Dumnezeu, ca să împrăştie şi mereu să strice lucrăturile potrivnicului.

Pricepem prin urmare că ucenicul, sau credinciosul, e dator cu ascultarea din dragoste către duhovnicul său, căci fără darul acestuia e cu neputinţă izbăvirea de necazuri şi mântuirea. De aceea au zis Sfinţii, că cine vrea să se mântuiască cu întrebarea să călătorească. Aceasta pentru că oricine, - luaţi aminte - care s-a hotărât să iasă din calea păcatelor, sau gâlceava fărădelegilor, se va trezi, deodată, că i se ridică împotrivă trei vrăjmaşi unul după altul: lumea, trupul şi diavolul.

„Lumea” este primul vrăjmaş' prima piedică în calea mântuirii:

Prin „lume” se înţeleg oamenii necredincioşi, e lumea celor ce din toată voia s-au unit cu sfaturile dracilor, e lumea pentru care nu s-a rugat Mântuitorul (Ioan 17,9). E gura satului, gura vecinului şi de multe ori gura şi faptele celor din casă cu tine (Matei 10,36). Oamenii aceştia ai lumii au o ciudată „ruşine de a fi buni”. Bunătatea ta îi arde, şi se trudesc să te scoată de vină cu tot felul de ponoase.

Aceştia, sau lumea, îţi iartă orice ticăloşie ai face, oricât ai stărui cu sufletul, dar nu te iartă nicidecum să le-o iei un pas înainte şi să te faci mai bun.

Read more

27 August 2015

Legea 217/2015 - Cronica unui atentat la Memoria Națională

De când a fost promulgată, Legea 217/2015, supranumită și legea „anti-legionară” sau „legea memoriei” s-a dovedit a fi exact ceea urmăreau de câțiva ani inițiatorii din umbră, eufemistic botezați drept „consultanți” ai legii: un atac frontal la Memoria Națională a eroilor și martirilor anticomuniști.

Însă nu doar memoria colectivă a poporului român este somată pentru a se conforma ideologic prin această lege, ci și libertatea de expresie este încălcată, trasându-se totodată „dogme” pentru rescrierea istoriei recente după calapodul sentințelor politice din anii '40-'60.

Deși în al treisprezecelea ceas, legea a întâmpinat un val uriaș de critici din partea societății civile, fiind o adevărată pledoarie a lui „Deșteaptă-te române”!

S-au dezlănțuit pasiuni și patimi dar s-au rostit și adevăruri incomode, care altfel nu ar fi ajuns la urechile celor mulți. Însă dincolo de afinități, repulsii sau interese, pe noi ne interesează adevărul care va răsări din această confruntare de idei, opinii, credințe și pasiuni.

De aceea, am actualizat un tablou cât mai larg al luărilor de poziție vis-a-vis de legea în cauză, fie ele pro sau contra, urmând ca lista să fie actualizată în mod constant. Prin urmare se înțelege că nu ne reprezintă toate opiniile redate însă considerăm că pentru a ne forma o impresie cât mai profundă și amplă despre istoria recentă a poporului nostru, este necesar să urmăm dictonul audiatur et altera pars, fiind încredințați că „Adevărul reiese din confruntare, nu din cedare – a nu se confuda deci smerenia cu capitularea și dragostea cu slăbiciunea, căci în primul rând iubim pe Dumnezeu, adică Adevărul.” 1

Așadar:

Read more

Cristiano Ronaldo deghizat într-o piață din Madrid. Ești responsabil de fericirea feței tale, căci aceea e pentru mine.

Înainte de a așeza câteva gânduri despre subiectul anunțat în titlu, vă rog vizionați acest mic videoclip.

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal ai lumii, este deghizat într-un adult de vârsta a doua, cu barbă și burtică și merge într-una din piețele Madridului pentru a face un ban jonglând cu mingea.

Începe să se joace cu mingea dar nu reușește să atragă prea multe priviri. Trecătorii presupun probabil că un băiat de cartier, un mingicar mai necăjit încearcă să scoată un ban cu ceea ce știe mai bine, sau probabil cu singurul lucru pe care știe să-l facă pentru a fi apreciat.

Observați cum Cristiano invită la joc în doi anumite persoane dar uneori e refuzat. Îi cere numărul de telefon unei tinere fete, dar iarăși e refuzat. Se mai agață unii la joc, dar fără a bănui nimic despre identitatea lui.

Oricât de bine ar dribla, și oricât de bine ar ține mingea pe picioare și pe cap, talentul său, darul său cel mare, nu-i identifică unicitatea printre ceilalți oameni, adică oricât de bine ar folosi mingea în fața ta de unul singur, e greu să-ți dai seamă că e Ronaldo. Poate fi orice alt jucător, poate fi un bărbat care joacă bine fotbal de sală, sau în cartier.

Read more

Excursie în Munții Măcinului (duminică, 30 august 2015)

Dragilor,

M-am gândit să vă invit duminică, 30 august 2015, la o drumeție pe Munții Măcinului. Pentru cei care n-ați fost, o să vedeți că e tare frumos, și o să vă placă mult. O ieșire în natură așa aproape de Galați, dar așa de plăcută, cu peisaje încântătoare.

Programul este următorul:

Întâlnirea la Trecere Bac din Galați, la ora 15.10 ca să putem trece cu bacul de 15.30.

Plecăm mergem cu mașinile până la Măcin, ieșim din oraș spre Constanța și intrăm pe drumul care duce către cariera de piatră, și mergem spre Mănăstirea Măcin. Lăsam mașinile în curtea mănăstirii, ne închinăm în biserică și pornim la drum pe munte.

Pe la 18.30 ajungem sus în vârf, iar pe la 19.00 ajungem la crucea de unde se vede toată lunca Dunării, cele două brațe ale fluviului, Galațiul, Brăila, Ucraina, Tulcea și frumusețea curată și smerită a Dobrogei.

Apoi coborâm la mașini și mergem spre casă. Durata traseului: 3-4h dus-întors.

Trecem cu bacul de la ora 22.00. 

Cheltuielile sunt minime: 20 de lei de mașină trecerea bac și 1,5 lei de persoană doar dus. Asta înseamnă vreo 50 de lei de mașină adică vreo 10 lei de persoană dus-întors pentru trecerea bac. Iar benzina pentru 70 de km (dus-întors) ar însemna vreo 5-6 lei de persoană. Deci un total estimativ de 15 lei de persoană pentru această excursie. De mâncare ne luam câteva fructe și apă la noi.

Dacă vreți să participați vă rog confirmați-mi prin telefon/sms la 0740.004.215 sau prin email la contact@ortodoxiatinerilor.ro.

Participarea e necesară pentru a confirma dacă avem sau nu mașini destule.

Vremea pentru duminică se anunță a fi bună.

Scopul întâlnirii este să formăm un grup mai legat pentru Ortodoxia Tinerilor Galați, pentru ca pe viitor să colaborăm mai bine pentru viitoare întâlniri, conferințe, tabere, discuții, acțiuni de voluntariat, etc.

În București avem deja un astfel de grup activ, o mică-mare familie în care ne întâlnim cu drag.

Vă aștept cu bucurie!

(Claudiu Balan)

Read more

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."