“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Noiembrie 2015

27 Noiembrie 2015

Un Părinte al neamului nostru, un mijlocitor, un călăuzitor şi ocrotitor - Apologia Părintelui Arsenie Boca

Deoarece Sfântul Părinte Antonie cel Mare, „Patriarhul monahismului ortodox”, ne spune în Patericul egiptean că „în tot ce faci, să ai mărturia Sfintelor Scripturi” (avva Antonie 5), rânduim la începutul cuvântului nostru arhieresc, teologic şi duhovnicesc, de apărare a Preacuviosului Părintelui nostru Arsenie de la Prislop, la 26 de ani de la trecerea Sfinţiei Sale la cele veşnice, spre ştiinţă, înştiinţare şi luare-aminte, acest cuvânt dumnezeiesc din cărţile Regilor: „Atunci au luat filistenii chivotul Domnului şi l-au dus din Eben-Ezer la Aşdod. Apoi au ridicat filistenii chivotul Domnului şi l-au vârât în capiştea lui Dagon şi l-au pus lângă Dagon.

Iar a doua zi s-au sculat Aşdodenii dis-de-dimineaţă şi iată Dagon zăcea cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului. Şi au luat ei pe Dagon şi l-au pus iar la locul lui. Şi s-au sculat ei dis-de-dimineaţă în ziua următoare, şi iată Dagon zăcea cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului; dar capul lui Dagon şi amândouă picioarele şi mâinile lui zăceau tăiate pe prag, fiecare deosebi, şi rămăsese numai trunchiul lui.” (I Regi 5, 1-4).

Şi pentru că Sfântul Părinte Simeon Noul Teolog (946-1022), apărând cultul ortodox al părintelui său duhovnicesc, Cuviosul Simeon Evlaviosul de la Mănăstirea Studion din Constantinopol, spune că: „Cine nu este în comuniune cu sfinţii contemporani lui, este lipsit de comuniunea sfinţilor!”, întrucât s-au ridicat în ultima vreme destui „Atoni” împotriva Părintelui Arsenie Boca şi a cultului uimitor şi copleşitor pe care marea majoritate a românilor ortodocşi o au faţă de Sfinţia Sa, prin pelerinajele de la Prislop, Sâmbăta şi Drăgănescu, adăugăm şi acest fragment cunoscut, din Sinaxarul zilei de 15 august: „Atunci s-a întâmplat unuia din numărul preoţilor din legea veche, anume Atonie, de a ieşit la drum.

Acela, după ce norul s-a ridicat la înălţime după dumnezeiasca rânduială şi pentru o mai mare minune, a văzut pe Sfinţii Apostoli şi mulţimea credincioşilor cu lumânări şi cu cântări de Psalmi, înconjurând patul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, şi, umplându-se de zavistie, a înnoit în sine vechea răutate asupra Domnului nostru Iisus Hristos, şi a zis: «Acesta este trupul ce a născut pe înşelătorul acela care a stricat legea părinţilor noştri! Vezi ce fel de cinste are?» Şi fiind tare cu trupul, de mare mânie, s-a repezit cu sălbăticie şi a alergat spre pat, voind să răstoarne la pământ Preacuratul trup al Preasfintei Fecioare Maria. Dar, când mâinile lui cele îndrăzneţe s-au atins de pat, îndată au fost tăiate de sabia cea nematerialnică a izbândirii lui Dumnezeu de îngerul cel nevăzut, şi au rămas lipite de pat; iar Atonie a căzut, răcnind şi văitându-se cu amar.” („Vieţile Sfinţilor” pe luna August, Sinaxarul Praznicului Adormirii Maicii Domnului).

Read more

27 Noiembrie 2015

Viața Părintelui Arsenie Boca

 

Read more

Mircea Vulcănescu (1904-1952)

ș

Mărturii despre Mircea Vulcănescu puteți găsi aici: Mircea Vulcănescu

Read more

Pr. Arsenie Papacioc (1914-2011)

Mărturii despre părintele Arsenie Papacioc puteți găsi aici: Pr. Arsenie Papacioc

Read more

Radu Gyr (1905-1975)

Mărturii despre Radu Gyr puteți găsi aici: Radu Gyr

Read more

Pr. Gheorghe Calciu (1925-2006)

Mărturii despre Părintele Gheorghe Calciu puteți găsi aici: Pr. Gheorghe Calciu

Read more

Traian Dorz (1914-1989)

Mărturii despre Traian Dorz puteți găsi aici: Traian Dorz

Read more

Pr. Ioan Iovan (1922 - 2008)

Mărturii despre Părintele Ioan Iovan puteți găsi aici: Pr. Ioan Iovan

Read more

Valeriu Gafencu (1920 - 1952)

Mărturii despre Valeriu Gafencu puteți găsi aici: Valeriu Gafencu

Read more

25 Noiembrie 2015

Concert extraordinar la Galați: „Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei”, interpretată de un cor de 230 de persoane

E cel mai mare cor care a cântat vreodată la Galați. Evenimentul impresionant va avea loc joi, la ora 19.00, în holul Universității „Dunărea de Jos”

Iubitorii de muzică din Galați au șansa să asiste la un eveniment de excepție: „Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei”, interpretată în premieră absolută de un cor de 230 de voci, compus de fapt din principalele formații corale care există la Galați.

„Cantata alegorică la Sfântul Apostol Andrei“ este o lucrare vocal-instrumentală care are la bază versurile lui Vasile Militaru și Vasile Alecsandri, având ca resurse muzicale lucrări bizantine și populare, tradiționale și culte, aparținând lui Dimitrie Suceveanu, pr. Radu Antofie, Arhid. Sebastian Barbu Bucur și Eugen Dan Drăgoi.

Read more

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."