“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ianuarie 2016

29 Ianuarie 2016

Pr. Rafael Noica: Discernământ şi cardurile biometrice de sănătate

Vă invit să urmăriți o extraordinară poziție a părintelui Rafail Noica în legătură cu multele probleme pe care noi astăzi le considerăm esențiale pentru mântuirea noastră (cipuri, carduri, 666, masonerie, guvernul mondial, etc.), și încercăm să le stăm împotrivă. Să ne apropiem cât mai mult de Hristos, ca să putem fi pregătiți oricând să nu-L părăsim.

Read more

Pr. Rafael Noica: De ce suferinţa?

Vă invităm să ascultați o explicație plină de har a Părintelui Rafail Noica despre motivul existenței suferinței în viața noastră.

Read more

Sfinții Trei Ierarhi - luceferi pe bolta cerească a Bisericii creștine

Sfinții Trei Ierahi sunt recunoscuți în Biserica Ortodoxă ca luminători ai creștinătății datorită învățăturilor pline de roade, pe care le-au propovăduit sau lăsat în scris popoarelor spre luminare și spre întărire în dreapta credință, dar și prin modelul de viață dedicată exclusiv lui Dumnezeu, devenind astfel o flacără a creștinătății ce rămâne veșnic aprinsă în candelele adevăratei credințe creștine.

Pentru a înțelege importanța covârșitoare a celor trei mari sfinți ai Bisericii Ortodoxe, avem puse la dispoziție în biblioteci, atât viața cât și opera fiecăruia dintre ei, din care putem extrage tot aurul înțelepciunii lor lăsat ca teazaur al teologiei pentru întreaga suflare creștină de pretutindeni.

Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, s-a născut în jurul anului 329 în Pont și a trecut la Domnul în ziua de 1 ianuarie în anul 379. A avut parte de o educație aleasă, urmând cursurile celor mai mari școli ale vremii sale. El este considerat o mare personalitate a Bisericii, un mare organizator a vieții bisericești, un părinte al monahismului răsăritean, un mare apărător a adevăratei învățături de credință și autor al Liturghiei care îi poartă numele.

Sfântul Grigorie de Nazianz sau Teologul, s-a născut în prima jumătate a secolului al IV-lea, și a primit o educație creștină datorită mamei sale, Sfânta Nona. A avut parte de o educație foarte temeinică, studiind la școli faimoase unde l-a întâlnit pe Sfântul Vasile cel Mare, cu care a legat o prietenie strânsă ce avea să dureze întreaga viață. A fost un iubitor a vieții monahale, un om cu o conștiință deosebit de acută a importanței sacre pe care o are slujirea preoțească. A devenit Arhiepiscop al Constantinopolului unde, în această slujire, a apărat permanent credința dreaptă și a îndemnat necontenit la sfințenie. Ultima parte a vieții a petrecut-o în asceză și în smerenie desăvârșită. A rămas în conștiința Bisericii prin opera sa remarcabilă care clarifică multe aspecte ale învățăturii de credință ortodoxă.

Read more

Mărturie despre minunile Sfinților Efrem și Nectarie în viața noastră

Bună ziua! Numele meu este Ana Maria şi aş vrea să depun mărturie referitoare la minunile Sf Nectarie şi Sf Efrem.

La începutul acestui an, trecând printr-o perioadă de dificilă, mă tot rugăm la Bunul Dumnezeu să mă ajute. Într-o noapte, m-am visat într-o biserică goală, rugându-mă la o icoană, fără să zăresc chipul unui sfânt... îmi aduc aminte doar că spuneam: "Îți mulţumesc Sf Efrem" şi că pupam icoana. A doua zi de dimineaţă i-am povestit visul mamei mele, iar ea mi-a spus că e imposibil, că nu există acest sfânt (Sfântul Efrem), spre ruşinea noastră.

După câteva căutări pe internet, am aflat că există într-adevăr Sf. Efrem şi cât este de puternic, pentru ca de Sfântul Nectarie ştiam deja cât este de mare. Din acea zi, ne rugăm mereu la ambii sfinţi şi ajutorul a venit degrabă. Una dintre numeroasele minuni pe care Sf. Efrem şi Sf. Nectarie le-au făcut pentru mine a fost că am trecut cu bine toate examenele, am avut proba practică de titularizare chiar la şcoală care poartă hramul Sfântului Nectarie.

O altă mare minune a avut loc pe data de 5 mai 2015, chiar de ziua Sf Efrem. Neştiind că în acea zi este ziua Sf Efrem, eu vroiam să merg după cursuri la Catedrala Sf Spiridon, însă, când să traversez Dâmboviţa, un glas interior îmi tot spunea să merg la Mănăstirea Radu Vodă. Mi-am ascultat chemarea, şi când am ajuns acolo era curtea plină de pelerini. Atunci am primit de la o doamnă şi Acatistul Sf. Efrem şi am înţeles că a fost chemarea Sfântului Efrem. 

Read more

28 Ianuarie 2016

Căutăm 2 programatori web voluntari pentru dezvoltarea proiectului FericitiCeiPrigoniti.net

Dragilor, suntem în căutarea a doi programatori web cu experiență, dispuși să facă parte voluntar, pe termen lung, din echipa proiectului Fericiticeiprigoniti.net. Este un proiect foarte important pentru asociația noastră, pe care-l derulăm de 5 ani de zile.

Am pornit de la o simplă idee de a aduna împreună articole și informații despre marii martiri și mărturisitori ai Domnului în regimul comunist din România și am ajuns să descoperim aproximativ 1000 de titluri de cărți care cuprind memorii ale deținuților, sinteze, lucrări istorice, și multe alte informații. În timp am cunoscut mulți oameni care au luptat și luptă pentru același scop: acela de a arătă adevărul despre istoria neamului românesc și de a arăta românilor de azi modele de oameni de o mare conduită morală, parte din acești martiri ajungând la îndumnezeire, la sfințenie. Cu acești oameni colaborăm astăzi foarte bine și avem acces la o cantitate foarte mare și diversă de informații din această zonă.

Abia acum, după 5 ani de muncă susținută, îndrăznim să spunem că s-a cristalizat viziunea de ansamblu a acestui demers. De aceea, vrem să-l dezvoltăm în continuare astfel încât să devină un reper național. Am pus deja și bazele „logistice” în acest sens. Numai că pentru realizarea acestui deziderat se așterne în fața noastră o muncă titanică pe care nu o putem face singuri. Și bine ne pare de situație, căci este un prilej extraordinar de a fi împreună lucrători cu confrații de credință la această frumoasă și nobilă activitate. În munca de până acum ne-au sprijinit zeci de voluntari, în special cu procurarea de materiale documentare și digitalizare, dar acum suntem nevoiți să trecem la alt nivel, mult mai ridicat.

De aceea chemăm pe cei care au talantul programării, pentru a dezvolta platforma fericiticeiprigoniti.net, astfel încât să putem arăta tuturor românilor, și nu numai, panteonul de martiri, eroi și mărturisitori pe care neamul românesc l-a dat în secolul XX, dimpreună cu toată istoria tragică pe care au străbătut-o toți acești biruitori.

Dacă sintetizăm formal, proiectul Fericiți cei Prigoniți înseamnă până în acest moment următoarele:

  • 1930 articole publicate despre 271 martiri și mărturisitori;
  • 24 conferințe-serate (Serile "Fericiți cei Prigoniți") susținute în București și Galați în ultimii 2 ani;
  • două tururi-excursie pe întinsul României, la închisorile comuniste pe urmele celor care și-au dat viața pentru Hristos și neam.
  • o mică bibliotecă reală de 300 de cărți plus alte câteva zeci de cărți în format electronic.

Dacă-l sintetizăm sentimental și duhovnicește, am realizat că Dumnezeu a așezat în acești oameni care au salvat demnitatea neamului românesc, o adevărată comoară pentru noi toți și suntem astăzi mai motivați decât la început să mergem mai departe să descoperăm viața celor mai de seamă români din istoria recentă.

Nu este mult, nu este nici puțin dar credem că dincolo de ideile mărețe, de care nimeni nu duce lipsă, munca de până acum ne demonstrează seriozitatea și angajamentul pe termen lung de a lăsa în urmă ceva durabil, ca reper pentru generațiile de azi și de mâine.

Vrem să creem o bază de date la nivel național cu foarte multe informații despre fiecare deținut politic, extrase din fișele de detenție, pe baza căreia să dezvoltăm alte proiecte mari.

Te chemăm simplu, să ne fii coechipier.

Ce-ți oferim? Nimic altceva decât ceea ce ne oferă și Dumnezeu prin acest demers: privilegiul de a ne pune timpul, inteligența și efortul în slujba unui ideal mântuitor și împlinitor.

Dacă ești programator cu experiență și vrei să-ți pui talanții în slujba iubirii de Dumnezeu și de oameni, trimite C.V.-ul tău la adresa contact@fericiticeiprigoniti.net, iar noi îți vom spune concret ce este de făcut. Ne poți suna la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) pentru mai multe detalii.

Pentru că lucrul la acest proiect implică nu doar o specializare în programare ci și virtuți precum răbdarea și perseverența în timp, suntem nevoiți să organizăm o preselecție în urma căreia vor fi aleși doi programatori cu care să putem pune în practică viziunea de ansamblu.

POST VOLUNTAR

Cerințe Programator PHP:
- minim 2 ani experiență
- cunoștințe foarte bune de PHP, MySql, Html, CSS, Javascript/jQuery, XML
- lucru cu un framework (de preferat CodeIgniter)

Cum trebuie să fie candidatul ideal?
- serios, sincer, devotat, cu simț de răspundere, creativ, promt, să lucreze bine în echipă și cu mult drag

Condiții:
Proiectele care se vor implementa, se vor discuta cu echipa (pe Skype de obicei) se face planul de lucru și analizăm fiecare ce este de făcut. Se vor da taskurile, după care se trece la treabă.
Programul de lucru este flexibil. Fiecare își stabilește un deadline pentru realizarea taskurilor.

Poți locui oriunde în lume, atât timp cât ai câteva ore pe săptămână disponibile pentru a ne ajuta.

Beneficii:
- capeți experiență în domeniu și îți îmbogățești portofoliul cu proiecte noi
- poți veni cu idei noi, te poți implica activ în dezvoltarea de proiecte atât cele actuale cât și altele noi propuse de tine.
- vei cunoaște oameni minunați și poți lega noi prietenii
- participarea în taberele organizate de noi (cheltuielile sunt asigurate de asociație)
- bucuria că prin proiectele realizate poți schimba viața multor tineri care urmăresc site-urile noastre (sunt aproximativ 10.000 utilizatori /zi care accesează site-urile și avem peste 200.000 persoane în spațiul social care ne urmăresc activitățile).

Pentru cei care vor să aplice la acest post de voluntariat, sunt rugați să trimită un CV la adresa: contact@fericiticeiprigoniti.net

Asta-i tot ce avem de spus în partea de Front End();

Te așteptăm în echipa noastră!

(Dan Tudorache - coordonator Fericiticeiprigoniti.net, Claudiu Balan - președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor, Alexandru Andrei - webdeveloper, coordonator IT în AOT)

Read more

27 Ianuarie 2016

Dna. Rodica Marin are 6 copii și locuiește cu pruncii într-o casă de chirpici, fără apă, fără closet, fără curent electric și fără gaz

Dragilor, de mult vreau să vă vorbesc despre familia doamnei Rodica Marin, care are șase copii și locuiește într-o casă de chirpici pe centura orașului Galați, mai precis în zona numită Filești. În fotografie nu apare fata cea mare.

Într-atât de multă sărăcie trăiesc acești oameni încât dacă ești nemulțumit cu ce ai, te trezești imediat la realitate. Nu au apă curentă, nu au canalizare, nu au closet, nu au curent electric, nu au gaz, nu au decât un bordei, o casă de lut cu paie care mai are puțin și se dărâma pe ei. Și din această „casă” de lut, un sfert e ocupată cu un hol, unde mai depozitează câte ceva. Șapte persoane locuiesc într-o cameră cu două paturi și o sobă. Atât au... Nu au șifonier, nu au dulapuri, nu au cămară, nu au spații de depozitare, pentru că nu au ce pune în ele. Nu au masă, nu au scaune...

Sunt atât de necăjiți încât dacă s-ar muta, nu ar avea mare lucru de luat cu ei.

Doamna Rodica Marin muncește la o spălătorie din oraș și se chinuie să-i crească pe acești copilași tare frumoși și veseli. Acum are mâna în ghips și grijile casei cad pe umerii fetei celei mari. A divorțat de soțul ei pentru că băutura la distrus. A rămas singurică să-și crească pruncii. Primăria le-a promis că le va da o casă, dar până atunci se chinuie de pe azi pe mâine. Le-a dat o tonă de lemne iarna aceasta, ca să aibă cu ce se încălzi.

Copilașii deși stau în tricou și în picioarele goale pe frigul acesta, sunt sănătoși. În cameră au o icoană mare cu Maica Domnului și un tablou cu Blândul Păstor, cu Domnul Hristos... Și mă gândeam: Doamne! Oare n-ai tu grijă de cei atât de necăjiți! Prin simpla așezare a icoanelor în camera lor, și-au pus nădejdea în Tine.

Să vă rugați pentru ei! Pentru mântuirea lor!

Când i-am întrebat ce ar avea nevoie, aproape că nu știau ce să zică... Până la urmă doamna Rodica mi-a spus că și-ar dori un aragaz cu butelie, ca să gătească mai ușor. Au nevoie mereu de mâncare, de apă, de hăinuțe, de benzină pentru a pune într-un mic generator care-l au în spate și care îi mai ajută să mai aprindă un bec.

Noi, am fost la ei să-i colindăm în ultimii ani, am mai trecut pe la ei și de Paști, dar doar atât. Ne propunem ca prin intermediul asociației să-i ajutăm lunar măcar cu strictul necesar. Fotografiile sunt realizate astăzi, miercuri, 27 ianuarie 2016.

Dacă vreți să-i ajutați pe acești copilași, o puteți face fie direct mergând la casa lor, care se află pe centura orașului Galați, vizavi de blocurile ANL, pe strada care coboară spre Filești, chiar în spatele magazinului Lidl. Acolo sunt mai multe case din lut iar prima de la intrare, cea mai apropiată de drum, e casa lor. Sau indirect prin intermediul asociației noastre, ori în bunuri, ori prin transfer de bani în conturile asociației sau prin PayPal.:

 

Datele de contact ale noastre sunt:

Asociația Ortodoxia Tinerilor

Str. Frunzei nr.5 bl. F3, sc.2, ap. 63, Galați

 

Direct în conturile asociației noastre:

Conturile asociației noastre sunt următoarele:

Titular conturilor: Asociația Ortodoxia Tinerilor

Banca: GarantiBank România

Cont lei: RO71 UGBI 0000 7020 0130 8RON

Cont euro: RO81 UGBI 0000 7020 0133 0EUR

Cont dolari: RO78 UGBI 0000 7020 0133 1USD

Și ultilmele 3 litere fac parte din numărul contului, care trebuie să aibă 24 de caractere.

Prin Paypal astfel:

Email: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Persoană de contact: Claudiu Balan

Telefon: (004) 0740.004.215

Pei cei interesați vă vom ține le curent cu situația lor prin emailuri cu fotografii și informații. Vă mulțumim mult! Doamne ajută!

Read more

Rămâi pură, rămâi frumoasă, rămâi tu!

Ei îţi vor spune că trebuie să îţi trăieşti tinereţea şi să profiţi de fiecare moment până când soarta va decide să-ţi pună inelul pe deget. Îţi vor spune că trebuie să mergi prin cluburi (că altfel nu te poţi distra), să flirtrezi, să experimentezi. Cu unul, cu altul, până apare alesul. Să te îndrăgosteşti, o dată, de două ori, de câte ori e nevoie. Să oferi bucăţele din sufletul tău sau...doar din trup (că e mai putin dureros). Să îţi trăieşti viaţa, zic ei, mai pe scurt.

Ceea ce tu îţi doreşti, faptul că alegi să-ţi aştepţi viitorul soţ, pare...stupid. Nebunesc. Visezi prea mult, nu? Într-o lume în care toţi vor să fie "normali" prin a se asemăna unii cu alţii, e greu să gândeşti şi să alegi diferit. De aceea, astăzi îţi scriu ţie. Cea care şi-a încredinţat sufletul lui Dumnezeu şi i-a cerut să îi scrie povestea de dragoste.  Cea care îşi foloseşte perioada de aşteptare într-un mod înţelept.

Într-o lume în care oamenii aleargă unii după alţii, tu te odihneşti în braţele lui Dumnezeu, crezând în promisiunile Lui. Şi tare bine faci! Eşti specială pentru felul în care gândeşti, pentru principiile tale şi respectul faţă de propria persoană. Tu ştii că există un om care este deja al tău, chiar dacă ochii voştri încă nu s-au întâlnit. Tu îl îmbrăţişezi privind cerul, iar el îţi întinde mâna printr-o rugăciune.

Aşa că, draga mea, să nu te pierzi în zbuciumul ce te înconjoară încât să nu-ţi mai asculţi sufletul. Te apreciez mult şi sunt sigură că vei fi o mare binecuvântare pentru prinţul tău. Rugăciunea şi răbdarea sunt seminţele care vor da naştere la cea mai frumoasă floare: iubirea dintre voi.

Rămâi pură, rămâi frumoasă, rămâi tu!

Ioana Sirghei

 

Read more

26 Ianuarie 2016

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."