“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Februarie 2016

29 Februarie 2016

Dacă aş fi un bob de grâu

“Dacă aş fi un bob de grâu, aş aştepta cuminte
Ca să mă coc, răbdând smerit în arşiţa fierbinte.

…Apoi, legat cu fraţi de-ai mei, la moară de m-ar duce
De pietre m-aş lăsa sfărmat, s-ajung făină dulce.

Cînd m-aş vedea trecut de sită, asta mi-ar fi dorinţa:
Cu rugă de m-ar frământa, plângând, prescurăriţa.

Iar de m-ar pune în cuptor, oricât de-ncins să fie,
O, Doamne, ce frumos aş creşte, s’ajung la Liturghie!

Când preotul se roagă-n taină, îngenunchind sfios,
M-aş preschimba, prin Duhul Sfânt, în Trupul lui Hristos.

Şi dacă toate s-ar plini, un dor mi-ar mai rămâne:
Ca toate boabele de grâu să fie doar o pâine.”

(Monahia Nicodema Stoica)

 

Read more

28 Februarie 2016

Conferința "România pentru Familie" în Galați (2 martie 2016) și în Brăila (4 martie 2016)

Asociația Părinți pentru Ora de Religie va organiza conferința "România pentru Familie" în orașele Galați și Brăila, la care vor participa domnul doctor Pavel Chirilă, jurnalistul Ioan Șolea și scriitorul Mihai Gheorghiu.

Miercuri, 2 martie 2016 conferința se va desfășura în Galați la Facultatea de Științe Economice și Administrative, Aula "Virgil Madgearu" Iată mai jos afișul.

Vineri, 4 martie 2016 conferința se va desfășura în Brăila la Casa Tineretului. Iată mai jos afișul.

 

Read more

26 Februarie 2016

Spovedania este o eliberare înainte de a fi arestat

Spovedania este o întâlnire cu mine însumi; este eliberare de duplicitate. Un hoț profesionist care a furat mai bine de 10 ani de zile, a exclamat atunci când a fost arestat: nu știți ce ușurare este să fii prins! Spovedania este o eliberare înainte de a fi arestat; este o clarificare a lucrurilor, de bună voie, înainte să fie clarificate „de nevoie”. Spovedania este curajul de a mă înfrunta pe mine însumi și pregătirea de a mă vedea și a mă lăsa văzut, așa cum sunt și nu cum vreau să par. Este curajul de a mă așeza corect în viață.

Spovedania mă salvează de efortul de a mă ascunde de oameni, de Dumnezeu și, ceea ce sună atât de straniu, mă scapă de efortul de a mă ascunde de mine însumi. Spovedania este prilejul cel mai bun de a mă întâlni cu mine.

Protos. Nicodim Petre

Read more

25 Februarie 2016

Ochi in ochi cu Dumnezeu (20.12.2015). Emisiunea "În premieră" cu Carmen Avram.

Bucurați-vă de această minunată emisiune:

Read more

Tabără de iarnă la Vatra Dornei (16-21 februarie 2016). Impresii și fotografii.

Doamne ajută! Vă voi împărtăși câteva impresii din tabăra noastră de iarnă de la Vatra Dornei, în speranța că vă vom convinge să vă alăturați familiei OT sau să vizitați aceste locuri frumoase și binecuvântate de Dumnezeu.

Deși majoritatea a așteptat cu bucurie această tabără pentru a schia, pentru a ne da cu sania sau pentru bulgăreală, totuși Dumnezeu a rânduit într-un alt fel lucrurile. Cu câteva zile înainte de a ajunge la Vatra Dornei temperaturile au crescut și zăpada s-a topit repede.... pârtia fiind impracticabilă.

Marți seara, 16 februarie 2016, ne-am adunat cu toții din orașele din care veneam și am schimbat programul taberei, care era axat în principal pe zăpadă. Dar acum, după ce s-a terminat, dăm cu toții slavă lui Dumnezeu că a ieșit mai frumos decât ne-am închipuit, și până la urmă am avut și zăpăda, în ultima zi. A fost prima seară în care am avut discuții pe tema cărții „Faptele Apostolilordin Noul Testament.

Read more

24 Februarie 2016

Dumnezeu este ceea ce este: Iubire nemărginită

Nu ştim din ce cauză şi în ce scop, creştinismul a acceptat în propăvăduirea lui, imaginea unui Dumnezeu aspru, răzbunător, pedepsitor, de care trebuie să ne temem sau chiar să ne înfricoşăm. Poate că s-au prelungit unele concepţii iudaice. Poate anumite date ale revelaţiei noutestamentare, mai aspre în exprimare, au fost absolutizate şi dezvoltate în termeni apocaliptici. Poate că aceste idei aspre puteau susţine dorinţa unora de a corecta forţat comportamentul imoral.

Poate că, pentru unii, doar astfel de imagini pot trezi conştiinţele adormite. Poate din dorinţa unora de a nu încuraja laxitatea conştiinţei. Poate unora li se pare că doar imaginile înfricoşătoare ale iadului, reflexe ale repudierii divine pentru păcătoşi, este singura soluţie împotriva unei „gloate”, care îmbrăţişază formal(ist) creştinismul. Poate, poate, poate …

În orice caz, cu totul inexplicabilă este situaţia în care majoritatea susţinătorilor acestor imagini absurde, devin cu totul extremişti, în sensul că uită înadins să mai vorbească de iubirea lui Dumnezeu ca nu cumva, zic ei, să se relaxeze credinţa.

Este adevărat că unele imagini biblice ale Noului Testament (Mt. 25, 41), dar mai ales cele ale Vechiului Testament, prezintă o oarecare asprime a lui Dumnezeu, dar nu în sensul că El ar face răul, ci doar că îngăduie manifestarea lui, ca finalitate directă a libertăţii omului de a-l alege. Însă, atât pentru cei din Legea Veche, cât şi pentru toţi cei care Îl percepeau pe Dumnezeu răzbunător, Hristos Dumnezeu S-a întrupat şi a pătimit, arătându-şi iubirea Sa faţă de noi pe când eram încă păcătoşi (Rm. 5, 8.). Nu răzbunarea L-a îndemnat pe Dumnezeu să se întrupeze, ci dragostea Sa, care „acoperă mulţime de păcate” (I Ptr. 4, 8). Şi chiar dacă, Noul Testament mai păstrează unele imagini aspre (în sens pedagogic) despre Dumnezeu, este pentru a se învedera nivelele spirituale ale celor care ascultă şi se raportează la Evanghelie şi pentru a se sublinia că Dumnezeu respectă şi după întrupare libertatea omului de a-L refuza; refuzul lui, având drept consecinţă permanentizarea iadului, în ciuda iubirii jertfelnice dumnezeieşti, care i-a desfiinţat puterea.

Read more

Israel, pământul mântuirii (documentar Trinitas TV)

Vă invităm să urmăriți un documentar tare frumos despre pământul sfânt, locul unde s-a născut ca om Dumnezeul nostru, Iisus Hristos.

Read more

23 Februarie 2016

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."