“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Martie 2016

31 Martie 2016

„Liturghia” Darurilor se săvârșește în mod firesc seara

Din capul locului trebuie să stabilim că slujba de împărtăşire la care suntem chemaţi în zilele Postului Mare, afară de sâmbete şi duminici, nu este o Liturghie propriu-zisă. Mai degrabă, este o modalitate de îmbinare între post şi împărtăşire, care, în esenţă, se resping reciproc. Adică, postul arată lipsa lui Hristos dintre noi, iar Liturghia Îl aduce real. Dar, pentru că nimeni nu poate posti fără scop, rostul postirii fiind intensificarea dorinţei după Hristos, de aceea, înţelept s-a rânduit o formă de îmbinare a lor. Istoria pe scurt a acestei practici o putem schematiza în termenii următori.

În vechile tradiţii monastice din Egipt, Palestina, Siria, etc. călugării, fie cei solitari, fie cei cu viaţă de obşte, obişnuiau să se împărtăşească zilnic, particular sau la chilie, după apusul soarelui, cu sfintele taine pe care le păstrau într-un recipient la piept. Înainte de împărtăşire rosteau psalmi şi rugăciuni asemănătoare cu cele rostite la Liturghie, (fără rugăciunile centrale, cele de sfinţire a darurilor de pâine şi vin). Această rânduială a fost apoi identificată mai târziu cu Obedniţa sau Tipica, care, se ştie, la bază era un ritual de împărtăşire. În timp, şi mai ales în comunităţile monahale de obşte, s-a ridicat problema scoaterii împărtăşirii particulare de la chilie, pledându-se pentru o formă de împărtăşire de obşte, în Biserică. Astfel, păstrându-se postul până seara (de altfel rânduiala firească a lui), la apusul soarelui se întâlneau cu toţii la Biserică, săvârşeau slujba Vecerniei şi Obedniţa, la care se împrătăşeau cu toţii, cu sfintele Taine, păstrate în sfântul altar de la Liturghia duminicii precedente. Această rânduială a fost păstrată cu sfinţenie în mediile monahale, fiind rânduiala împărtăşirii din zilele şi perioadele de post ale monahilor. Ea s-a extins apoi şi în viaţa credincioşilor mireni, fiind săvârşită aşişderea, iar mai târziu rezumându-se doar la perioada Postului Mare, de luni până vineri (cu excepţiile de rigoare).

Read more

Magnetismul fosilic dezvăluie inversări rapide ale câmpului magnetic. Câmpul magnetic al Pământului este o dovadă că planeta noastră este tănâră.

Știai despre câmpul magnetic al Pământului că și-a schimbat direcția / s-a inversat - de mai multe ori în trecut. Dovada acestui fapt sunt rocile, pentru că atunci când lava se răcește, anumite granule minerale se aliniază cu câmpul magnetic al pământului, înregistrând astfel direcția câmpului magnetic la acel moment în piatra solidificată.

Mai de mult, majoritatea geologilor credeau că o singură schimbare de direcție / inversare a câmpului magnetic ar dura mii de ani. Totuși, fizicianul creaționist, dr. Russell Humphreys a presupus că această schimbare trebuie să aibă loc rapid pentru a confirma scara timpului din Biblie.

Prin urmare dr. Humphreys a presupus că ar trebuie să găsim firicele de lavă care s-au răcit rapid care să înregistreze astfel schimbările rapide ale câmpului magnetic.

Prezumpția s-a dovedit mai târziu corectă. Oamenii de știință au fost surprinși să observe schimbări mari ale câmpului magnetic care s-au întâmplat în decursul a câteva săptămâni pe un singur "râu" de lavă. Au publicat descoperirea apoi în literatura științifică.

Iată deci, o altă predicție științifică bazată pe istoria biblică, se dovedește a fi corectă.

Sursa: Creation.com | Creation Clips

 

Read more

Ce legătură există între o vacă și o busolă?

Răspunsul: Ambele "știu" orientarea câmpului magnetic al Pământului.

În 2008, prestigiosul jurnal: Proceedings of the National Academy of Sciences din SUA (PNAS) a publicat o lucrare de cercetare despre felul în care vacile atunci când pasc pe un câmp au tendița să se alinieze cu câmpul magnetic al Pământului.

Acest fenomen nu se regăsește doar în cazul vacilor; multe animale precum căprioarele, păsările, broaștele țestoase, liliecii și chiar anumite bacterii, detectează câmpul magnetic al pământului pentru a se alinia sau pentru a naviga.

Faptul că atâtea făpturi vii au această abilitate este oarecum ironic, având în vedere că faimosul evoluționist J.B.S. Haldane a spus la un moment dat că evoluția nu poate da naștere la magneți.

Așa cum busolele magnetice sunt rezultatul designului și gândirii chibzuite, tot așa detectarea câmpului magnetic la animale trimite către un designer inteligent.

Sursa: Creation.com | Creation Clips

 

Read more

30 Martie 2016

Tabără de Paști în Delta Dunării la Sfântul Gheorghe (3-8 mai 2016)

Dragilor, organizăm o nouă tabără în săptămâna luminată a Învierii Domnului, de data aceasta în Delta Dunării la Sfântu Gheorghe. Este al treillea an când mergem în zona Dobrogei după Paști. Ne-am îndrăgostit de Dobrogea, e un loc atât de liniștit și frumos, mai puțin atins de tăvălugul turismului, și mult ferit de marile căi de acces ale transporturilor, încât merită să ne întoarcem aici.

Acum doi ani tabăra pe care am organizat-o la Sulina a ieșit foarte frumos și din acest motiv ne întoarcem cu drag în Deltă.

De ce la Sfântu Gheorghe? Pentru că suntem departe de lume, pentru că nu se poate ajunge cu mașina. Pentru că e port la Dunăre și la Marea Neagră, și pentru că pe 6 mai orașul își sărbătorește ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, și vom putea participa la câteva manifestări frumoase, pline de tradiții și obiceiuri ale localnicilor.

Read more

Istoria sângeroasă a comunismului (documentar)

Vă invităm să urmăriți acest documentar foarte bine realizat de sociologul arab Harun Yahya, în care arată cum teoriile mincinoase și aberante a 3 oameni: Marx, Engels și Darwin au adus zeci de milioane de victime în lume. Veți înțelege mult mai bine care sunt implicațiile predării darwinismului în școli și universități astăzi. Documentarul este în limba engleză dar am extras mai jos o serie de idei care poate vă vor folosi.

Secolul XX a fost cel mai sângeros secol al omenirii. 215 milioane de oameni au murit în războaie, genociduri sau crime politice. Ideologia comunismului este responsabilă de mare parte din aceste crime (120 de milioane de victime).

Manifestul comunist (Karl Marx și Frederick Engels care locuiau în Anglia)

- ei credeau în filosofia materialismului (nimic nu există în afara materiei). Această teorie a fost inventată prima dată de filosoful grec Democrit.

Materialismul a mai fost folosit în Europa ca ideologie pentru a lupta împotriva religiei și a oamenilor religioși.

Marx și Engels susțineau că în natură conflictul este legea de bază.

Dialectic = toată dezvoltarea în univers este un rezultat al conflictului

De aceea teoria lor a fost numită Materialismul dialectic.

Ei au încercat să interpreteze întreaga istorie a Universului în termenii dialecticii materialiste.

Marx susținea că în urma revoluției industriale din Europa, pe baza principiului dialecticii (a conflictului), muncitorii se vor scula și vor lupta împotriva capitaliștilor, a patronilor de fabrici și așa va apărea societatea comunistă.

Conceptele de religie, moralitate și familie nu-și au loc în această societate comunistă.

Charles Darwin, tânăr explorator englez, și-a dedicat viața pentru a demonstra cum au luat ființă toate vietățile. În cartea lui Orginea Speciilor (1859) el susținea apariția vieții în același fel în care "gândea" și filosofia materialismului, adică prin coincidențe. Ba mai mult el a propus că aceste coincidențe în apariția vieții au apărut pe baza conflictului, adică a dilecticii. Pe scurt: Darwin a adoptat natura la materialismul dialectic.

Teoria lui Darwin nu avea nicio o acoperire științifică și nu a fost susținută de lumea academică la acel moment, cu excepția lui Marx și Engels, care odată ce i-au citit cartea, au fost foarte încântăți pentru că și-au găsit baza în istoria naturii pentru ideologia lor. Marxiștii au adoptat teoria darwinistă ca fiind o teorie știițifică de bază pentru ideologia lor.

În urma războiului franco-prusac din 1871, are loc primul experiment al revoluției pe care Marx o visa. Franța iese învinsă și administrația regală este înlăturată, rămânând în țară un vid de putere. Marxiștii văd oportunitatea lor și împreună cu alte mici grupuri socialiste au provocat o revoltă a maselor în capitala țării, Paris, și au creat o comună, adică o administație bazată pe principii comuniste.

Read more

29 Martie 2016

Gheorghe Zamfir alături de muzicieni și dansatori români în concert alături de Andre Rieu la Maastricht (2015), arătând o Românie frumoasă

Vă invităm să urmăriți români care fac cinste țării și arată frumusețile neamului nostru. Gheorghe Zamfir după ce a cântat la București alături de Andre Rieu, a fost invitat și la Maastricht să încânte audiența, împreună cu 70 de muzicieni și dansatori români.

Read more

Trăiești sau te prefaci?

Aproape că îmi trăiesc viața ca într-unul din romanele prăfuite de pe rafturile bibliotecii. Ora 2:20! Acel moment când ți-ai întins corzile sufletului la maxim... corzile care uneori vibrează de bucurie, alteori de tristețe.

De ce e tinerețea atât de grea? Acum... cele mai importante alegeri, iar tot acum timpul cu cele mai multe ispite, încercări și ușurătăți. Și totuși suntem tineri! Atâtea confruntări interioare, atâtea gânduri și frici, nopți pierdute pentru sesiuni repetate a căror rezultate se afișează în ceea ce devii. Peste tot oameni care te ascultă, și plângi până cureți parbrizul, până ștergi cu lacrimi praful din ochi... până cureți toată ceața sufletului, ca mai apoi să găsești răspunsul la tine.

Te-ai șlefuit puțin? Ai dat de sânge și te-ai speriat? Nu-i nimic, zâmbește copil senin, ești a lui Dumnezeu, ai depășit o etapă a vieții, e un nou început, ai devenit mai puternic, spune DA copilului din tine!

Ți-e greu să dai pagina? Nu te lăsa, luptă cu voința proprie, nu e cum vrea ea, ci cum vrei tu!

Ce te faci cu tine? Închizi sau deschis ușa din interior? Ai învățat să pierzi? Ai râs vreodată de viața ta sau doar te-ai plâns?

Read more

28 Martie 2016

Acatistul Sfantului Efrem cel Nou pentru cei cuprinși de patima drogurilor, a beției sau a altor dependențe

După începutul obișnuit, se zic:

Condacul 1

Vestea mulțimii minunilor tale a ajuns și la noi, Preacuvioase Părinte Efrem, și toți cei care am fos cuprinși de învolburarea patimilor și a relelor obiceiuri am cunoscut că găsim la tine deplină înțelegere și putere dumnezeiască grabnic lucrătoare. Pentru aceea, văzând viețile noastre schimbate întru bune nădejdi, cu umilință și recunoștință alergăm către tine și îți grăim: Bucură-te, Mare Mucenice Efrem, pace și bucurie rodite întru Duhul Sfânt!

Icosul 1

Patima cea ucigașă a drogurilor a intrat ca o seceră în viața noastră, retezând tot gândul bun și putința de îndreptare și, aruncându-ne în prăpastia cea cumplită a uitării de sine, ne aflăm ca niște oameni fără de cuvinte și fără de vlagă. Tămăduiește-ne, dăruind putere sufletelor noastre, Sfinte Efrem, ca să-ți putem aduce ca prinos astfel de cuvinte:

Bucură-te, surâs al bunătății care săvârșește mulțime de minuni;
Bucură-te, pace a milostivirii ce domolește zbuciumul sufletesc;
Bucură-te, dezlegare ce slobozește sufletul din chingile păcatului;
Bucură-te, tărie care ne scoate din ferecătura gândurilor pătimașe;
Bucură-te, fericire tăinuită în dragostea cea nemincinoasă;
Bucură-te, bunăvoință care cuprinde toate neputințele noastre;
Bucură-te, trezvie ce ne dăruiești statornicie și luare-aminte;
Bucură-te, ciutură care ne adapă din fântâna tainelor dumnezeiești;
Bucură-te, alinare a cărei lucrare e împletită cu binecuvântarea;
Bucură-te, ninsoare ce ne vestești curăția luminii lui Dumnezeu;
Bucură-te, strălucire a bucuriei care pătrunde dincolo de zăbrelele păcatului
Bucură-te, cântec nou, care răsună de pe înălțimile cele pogorâtoare ale smereniei;
Bucură-te, Mare Mucenice Efrem, pace și bucurie rodite întru Duhul Sfânt!

Condacul al 2-lea

Aprinderea după îndulcirea cea amețitoare cuprinde ca un lanț inimile noastre, Sfinte Părinte Efrem, și, uitându-ne rostul de pe pământ, mult ne vătămăm și sufletele și trupurile. Pentru aceea, alergăm cu grăbire la tine, ca, slobozindu-ne dintru această cumplită strâmtorare a cugetelor și obiceiurilor pătimașe, să biruim toată tulburarea minții și să ne învrednicim și noi să-I grăim lui Dumnezeu: Aliluia!

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro