“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Noiembrie 2016

28 Noiembrie 2016

Pr. diac. Ioan Caraza - "Copilărie și Adolescență în lumina întrupării Mântuitorului Hristos"

Vă invităm să ascultați conferința pe care a susținut-o la Cluj părintele diacon Prof. Dr. Ioan Caraza, de la parohia Miron Patriarhul din Bucureşti, care a fost  profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Read more

Se cuvine dar, să spunem mai des, mulțumesc!

A fi mulțumit, și a mulțumi, este o stare de spirit, este o atitudine, un mod de viață al creștinului ortodox. Trebuie doar să deschidem ochii larg și să privim în jur, să conștientizăm ce avem și apoi, să mulțumim lui Dumnezeu. Pentru tot și pentru toate. Cuvintele sunt sărace și priceperea noastră limitată pentru a mulțumi cum se cuvine pentru toate darurile primite de la El, însă, chiar și așa, atât cât izbutim, sa nu uităm niciodată să mulțumim.

Slavă Ție Doamne, pentru toate!  Pentru sărbătoarea vieții, pentru surâsul unei deșteptări senine, pentru tot pasul în viață, pentru fiece clipă de bucurie, așa cum minunat rostește mitropolitul Trifon în acatistul de mulțumire. Pentru răsărit sau pentru apusul  care cade peste natura pe care nici nu o mai băgăm de seamă, cu toate că ni se dezvăluie în mii și milioane de forme și culori. Pentru toate minunile ce ne inconjoară, pentru toate gusturile și miresmele, pentru tot frumosul ce ne fascinează. Pentru bunici, dacă-i mai avem, sau pentru parinții pe care încă îi mai avem lângă noi. Pentru familie, pentru toți oamenii dragi din viața noastră.

Doamne, Doamne, mulțumesc pentru toate! Pentru viață, pentru pace, pentru iubire, pentru sănătate, pentru prieteni, pentru toți oamenii întâlniți după planul Proniei Tale,  pentru ziua însorită, pentru flori și pentru ploaie, pentru soare și seninătate...

Read more

26 Noiembrie 2016

Pr. Sorin Adrian Mihalache - Armonia Creației (24 nov. 2016)

Vă invităm să urmăriți o conferință excepțională a Pr. Sorin Adrian Mihalache susținută la Cluj la Facultatea de Teologie Ortodoxă în data de 24 noiembrie 2016.

Read more

Cei care L-au ales pe Hristos sunt cei mai sănătoși oameni ai istoriei

În general, tot omul crede despre sine că se află în normalitate. Chiar şi criminalii, tâlharii, furii, avarii, nevroticii, nebunii, etc., cu toţii cred că sunt normali în anormalitatea lor. Ba mai mult, dacă se găseşte cineva care să le contrazică această „convingere”, le devin duşmani de moarte. În tot cazul, acolo unde ai crede că un lucru este anormal ai toate şansele să te înşeli şi invers, acolo unde ai crede că este normalitate să descopri o mare anormalitate.

Prin urmare, ce este normalitatea şi în funcţie de cine/ce o putem identifica sau regla.

Toate ştiinţele lumii, de la filozofie la sociologie, de la psihologie la anatomie şi microbiologie, de la astrologie la politologie şi toate formele studiilor juridice sau tehnice au încercat să stabilească un criteriu general sau particular al normalităţii. Cert este că atât istoria ştiinţifică, cât şi cea a culturii şi toată istoria ca atare, n-au putut indica un criteriu stabil al normalităţii.  În general vorbind, el oscilează în funcţie de spaţiul şi timpul la care se raportează. Aşa se face că ceea ce este normalitate într-un timp şi spaţiu anume devine anormal într-un alt timp şi spaţiu şi tot aşa. Însă, ceea ce este surprinzător este constatarea că criteriul normalităţii se relativizează cu cât  omenirea sporeşte în diversitatea cultural-ştiinţifică. Cel puţin la nivelul statisticilor sociale, se poate observa bine acet lucru.

Chiar teologia, cândva reperul neclintit al normalităţii, prin raţionalizare excesivă şi moralitate formală a oferit şi încă oferă istoriei multă oscilaţie, relativism şi neîncredere.

Read more

25 Noiembrie 2016

Loves Makes a Way (Dragostea găsește mereu o cale)

Zilele trecute în Iași, am participat la o întâlnire deosebită, între reprezentanții asociațiilor creștin-ortodoxe din România și Jarrod Mckenna, un pastor creștin din Australia, având ca temă "transfigurarea violenței" într-o perspectivă evanghelică, teologic profundă. Întâlnirea a fost binecuvântată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și organizată de World Vision România și Patriarhia Română.

Acest om Jarrod McKenna, merge în toată lumea și vorbește tuturor că nu are nimic a face creștinismul cu orice formă de violență, de ignorare, de pasivitate, de răutate, de judecată, și că tot ce nu e iubire, e violență față de aproapele nostru. Un om care se îndrăgostește pe zi ce trece de Ortodoxie, și care a spus că se gândește la convertire, propovăduiește iubirea Domnului nostru Iisus Hristos cu o pasiune și cu o sinceritatea care m-a copleșit. Un om al faptelor... Aș vrea să împărășesc cu voi tot ceea ce a acest om a lăsat în inima mea, dar nu pot... Mai jos puteți vedea un documentar realizat de ABC Channel despre Jarrod și familia lui.

La final vă las un gând de al lui: "Testați puterea iubirii lui Dumnezeu cu oamenii din jurul vostru!"

Jarrod, mulțumesc din suflet.

(Claudiu Balan)

Read more

19 Noiembrie 2016

Conferința în Galați: "Minunata lume nouă" Revoluția culturală a modernității - susținută de domnul Mihai Gheorghiu

Dragilor vă invităm în Galați, vineri 25 noiembrie 2016, ora 17.00 în Aula Magna a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, pnetru o conferință susținută de domnul Mihai Gheorghiu, scriitor, director adjunct al Muzeului Țăranului Român din București, unul din reprezentanții la nivel național al Coaliției pentru Familiei.

Read more

Conferința Pr. Constantin Necula la întâlnirea tinerilor ortodocși din NEPSIS la Luton, Marea Britanie (22 oct. 2016)

Vă invităm să urmăriți o conferință foarte interesantă susținută de Pr. Constantin Necula, în care mai ales părinții vor avea ce învăța despre creșterea copiilor lor. Părintele dă câteva sfaturi foarte bune pentru acei părinți foarte îngrijorați de viața copiilor lor într-o lume super-tehnologizată și imorală. Eu m-am folosit foarte multe de gândurile părintelui.

Read more

18 Noiembrie 2016

17 Noiembrie 2016

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro