“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Ianuarie 2017

31 Ianuarie 2017

Mike Pence, vicepreședintele SUA își mărturisește Creatorul înaintea întregii lumi

Acum câteva zile vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a participat la Marșul pentru Viață din Washington. Este prima dată când un vicepreședinte sau președinte american participă la un marș pentru viață. Ce m-a bucurat mult este cum acest om, Mike Pence, creștin catolic, om cu bună cuviință, vorbește în public, cu bucurie despre datoria pe care o avem noi oamenii față de Creatorul nostru de a proteja viața copilașilor nenăscuți. A vorbit deschis despre Dumnezeu, și a spus-o ca întotdeauna: "Dumnezeu să binecuvinteze America." A citat din spusele Sfântului Apostol Pavel și a îndemnat la blândețe și iubirea față de toți oamenii.

La festivitatea de investire în funcție a președintelui american, Donald Trump, am fost plăcut surprins să văd cum a participat în biserică la o slujbă de binecuvântare, apoi pe scenă, în fața unei lumi întregi, 6 slujitori (predicatori) ai lui Dumnezeu au fost chemați să se roage împreună cu poporul american și să binecuvinteze și să lumineze noua conducere a țării. S-au citit pasaje din Vechiul Testament și din Evanghelie, s-au rostit rugăciuni, s-au citit fericirile, și apoi la prânzul oficial s-a făcut rugăciunea înainte de masă.

Poate aceste gesturi vor încuraja și pe conducătorii țării noastre să vorbească liber despre Dumnezeu în discursurile lor politice, să facă apel la moralitatea creștină, la identitatea ortodoxă a neamului nostru, și poate aceste discursuri, cum e cel al lui Mike Pence îi vor încuraja să nu se teamă de nimeni în a împlini voia lui Dumnezeu, care e defapt binele și sănătatea întregii omeniri.

Mai jos puteți vedea discursul lui Mike Pence

Mai jos puteți citi traducerea integrală a discursului, preluată de pe site-ul stiripentruviata.ro:

Read more

Pr. Ciprian Negreanu - Tâlcuire la Facere, capitolul 9

Vă invit să ascultați o nouă tâlcuire excepțională a părintelui Ciprian Negreanu, la capitolul 9 din cartea Facerii. Părintele va vorbi despre: ucidere, care se pedepsește de pe pământ; există pedeapsă și pentru animale; oamenii care i-au terorizat pe alți oameni în viața lor și efectele faptelor lor. Audiție plăcută!

Read more

28 Ianuarie 2017

Fondatorul Source Institute: „Țineți-i pe cei dragi departe de facebook

Salim Verani este un antreprenor, educator și scriitor. Este fondatorul Source Institute, care dezvoltă educația peer-to-peer, metode care ajută oamenii să învețe ceea ce este relevant în contexte foarte schimbătoare. Printre programele Source Institute se numără: Leancamp, Village Accelerator, The Africa Prize and The Sources, etc.

Verani a creat programe educaționale startup pentru organizații de top ale lumii, pentru Academia Regală de Inginerie din Marea Britanie și pentru 3 universități aflate în top 10 mondial.

Țineți-i pe cei dragi departe de facebook

"Am scris pentru prietenii și familia mea, pentru a explica de ce a devenit politica de confidențialitate Facebook într-adevăr dăunătoare. Poate vă va ajuta și pe voi. La sfârșit veți putea găsi și referințe externe.

,,Da... voiam să te întreb de ce renunți la Facebook” – este întrebarea vinovată pe care am tot auzit-o zilele astea. Ca și cum noi știm că Facebook-ul este rău, dar de fapt nu prea am vrea să știm acest lucru.

Am fost un susținător înrăit al Facebook-ului – unul dintre primii utilizatori din grupul meu social, care a susținut ce metodă bună era pentru a ține legătura în 2006. Am corupt-o pe mama și pe frații mei, apoi pe încă vreo 20 de oameni. Ba chiar am predat despre introducerea pe piață a Facebook-ului într-unul din cele mai mari proiecte educaționale tehnologice din Marea Britanie, Digital Business Academy. Sunt tehnician și comerciant - și pot vedea implicațiile – iar până acum nu m-au îngrijorat. Nu prea le-am acordat atenție oamenilor ezitanți în privința problemelor de confidențialitate.

Read more

International Planned Parenthood Federation: Istoria principalului promotor global al avortului și al „educației” sexuale

Raport realizat de ADF International (www.ADFInternational.org), alianță juridică ce are misiunea de a apăra libertatea religioasă, sanctitatea vieții, căsătoria și familia. Traducere și adaptare: PRO VITA București (www.asociatiaprovita.ro).

Nota traducătorului: Planned Parenthood (PP) este azi principala organizație de promovare a avortului și a educației sexuale în lume, sub acoperirea așa-numitelor „drepturi sexuale și reproductive”. O importantă arie a activității sale este lobby-ul politic pentru schimbarea legislațiilor care apără valorile morale și drepturile parentale, acestea fiind obstacolele principale din calea realizării obiectivelor oculte ale PP.

Deși este teoretic un ONG, totuși, în ultimele decenii, PP are caracteristicile unei „industrii” (big business), cu o „cifră de afaceri” de circa 1 miliard de dolari anual și subvenții de la numeroase guverne și de la instituții internaționale (UE, ONU). Doar guvernul SUA o finanțează cu circa 450 milioane USD anual.

Planned Parenthood este prezentă, prin organizațiile afiliate, în zeci de țări, inclusiv în țări în curs de dezvoltare. Afiliata din România se numește Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS), iar cea din Republica Moldova, Societatea de Planificare a Familiei.

Read more

27 Ianuarie 2017

Meditații la Sfânta Scriptură: 04. Cântecul de bucurie al Maicii Domnului (Luca 1, 46-55)

Astăzi m-am gândit să vă pun la inimă cântecul pe care Maica Domnului l-a cântat Domnului, bucuroasă fiind de confirmarea prezenței lui Dumnezeu în ea.

Iată textul:

Evanghelia după Luca
Capitolul 1, versetele 46—55

46. Şi a zis Maria: Măreşte sufletul meu pe Domnul.
47. Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile.
49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui.
50. Şi mila Lui în neam şi în neam spre cei ce se tem de El.
51. Făcut-a tărie cu braţul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor.
52. Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri şi a înălţat pe cei smeriţi,
53. Pe cei flămânzi i-a umplut de bunătăţi şi pe cei bogaţi i-a scos afară deşerţi.
54. A sprijinit pe Israel, slujitorul Său, ca să-Şi aducă aminte de mila Sa,
55. Precum a grăit către părinţii noştri, lui Avraam şi seminţiei lui, în veac.

Încadrarea în context: Maica Domnului după ce primește vizita Îngerului Gavriil, care îi spune că Dumnezeu a ales să se întrupeze din ea, acceptă bucuroasă umbrirea Duhului Sfânt și venirea Fiului în pântecele ei. După aceasta pleacă să se întâlnească cu Sfânta Elisabeta, însărcinată cu Sfântul Ioan Botezătorul în 6 luni. Întâlnirea Mariei, purtătoarea de Dumnezeu, îl face pe Sfântul Ioan să salte în pântecele Elisabetei.

Read more

26 Ianuarie 2017

Pr. Ciprian Negreanu - Evanghelia după Matei, cap.23, vers.15. Necesitatea mobilizării creștinilor în activități de asistență socială; treptele păcătuirii

Dragilor, vă recomand cu multă căldură predicile (catehezele) părintelui Ciprian Negreanu la textele Sfintei Scripturi. Părintele explică cu dragoste, răbdare și în mod explicit căile credinței noastre în Dumnezeu. Vă va inspira drag de citirea Bibliei.

Read more

25 Ianuarie 2017

Meditații la Sfânta Scriptură: 03. Cine mă va izbăvi de trupul morții din mine? (Romani 7, 7-25)

Astăzi, domnul profesor Gheorghe Butuc ne propune spre meditație un text din

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 7, versetele de la 7 la 25

7.     Ce vom zice deci? Au doară Legea este păcat? Nicidecum. Dar eu n-am cunoscut păcatul, decât prin Lege. Căci n-aş fi ştiut pofta, dacă Legea n-ar fi zis: Să nu pofteşti!
8.     Dar păcatul, luând pricină prin poruncă, a lucrat în mine tot felul de pofte. Căci fără lege, păcatul era mort.
9.     Iar eu cândva trăiam fără lege, dar după ce a venit porunca, păcatul a prins viaţă;
10.     Iar eu am murit! Şi porunca, dată spre viaţă, mi s-a aflat a fi spre moarte.
11.     Pentru că păcatul, luând îndemn prin poruncă, m-a înşelat şi m-a ucis prin ea.
12.     Deci, Legea e sfântă şi porunca e sfântă şi dreaptă şi bună.
13.     Atunci, ce era bun s-a făcut pentru mine pricina morţii? Nicidecum! Ci păcatul, ca să se arate păcat, mi-a adus moartea, prin ceea ce a fost bun, pentru ca păcatul, prin poruncă, să fie peste măsură de păcătos.
14.     Căci ştim că Legea e duhovnicească; dar eu sunt trupesc, vândut sub păcat.
15.     Pentru că ceea ce fac nu ştiu; căci nu săvârşesc ceea ce voiesc, ci fac ceea ce urăsc.
16.     Iar dacă fac ceea ce nu voiesc, recunosc că Legea este bună.
17.     Dar acum nu eu fac acestea, ci păcatul care locuieşte în mine.
18.     Fiindcă ştiu că nu locuieşte în mine, adică în trupul meu, ce este bun. Căci a voi se află în mine, dar a face binele nu aflu;
19.     Căci nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu-l voiesc, pe acela îl săvârşesc.
20.     Iar dacă fac ceea ce nu voiesc eu, nu eu fac aceasta, ci păcatul care locuieşte în mine.
21.     Găsesc deci în mine, care voiesc să fac bine, legea că răul este legat de mine.
22.     Că, după omul cel lăuntric, mă bucur de legea lui Dumnezeu;
23.     Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minţii mele şi făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele.
24.     Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morţii acesteia?
25.     Mulţumesc lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos, Domnul nostru! Deci, dar, eu însumi, cu mintea mea, slujesc legii lui Dumnezeu, iar cu trupul, legii păcatului.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro