“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără de vară în Munții Apuseni (22-29 iulie 2017)

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

The fun theory

Compania Wolkswagen a pornit o campanie care se numeşte "The fun theory". Dincolo de scopul de a creşte vânzările la automobile, campania fiind una de marketing, ea scoate în evidenţă un lucru foarte interesant despre firea umană: nu poţi obliga omul să facă binele ci trebuie să-l provoci să-l facă, trebuie să-l atragi, să-l fascinezi.

Ne gândim uneori: de ce atunci când vorbim prietenilor noştri despre Dumnezeu şi despre Biserică, ei nu par foarte interesaţi şi schimbă repede subiectul. Pentru că nu ştim să prezentăm discuţia într-un mod atrăgător pentru ei, şi asta nu pentru că teologia şi viaţa duhovnicească sunt neinteresante şi plictisitoare, ci pentru că noi nu suntem destul de fierbinţi și autentici în credinţa noastră. Suntem mai degrabă căldicei şi n-avem argumente destul de convigătoare pentru întrebările pe care le primim.

Campania "The fun theory" este un altfel de a educa oamenii, o educaţie prin joacă.

Oamenii se plictisesc uneori de clişee, de prezentarea lucrurilor după manual, de reguli, de legi, de semne... oamenii sunt fascinaţi de noutate, vor să scape din cotidianul monoton al vieţii... şi de aceea această campanie îi transformă pe adulţi în nişte copilaşi cuminţi care respectă regulile în societate, doar pentru că e fun să fii corect.

E frumos să fii cinstit.

Şi voi încheia cu vorbele psalmistului:

"Fiii oamenilor, până când grei la inimă? Pentru ce iubiţi deşertăciunea şi căutaţi minciuna? Să ştiţi că minunat a făcut Domnul pe cel cuvios al Său; Domnul mă va auzi când voi striga către Dânsul. (Ps. 4:2-3)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro