“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Preotul - un film ortodox de excepție

Acum câteva zile am văzut un film extraordinar, de care știam că apăruse mai de mult, în anul 2010, dar am tot amânat.

"Preotul" este în primul rând un film pentru elevii seminariști, pentru studenții de la facultățile de teologie ortodoxă. pentru absolvenții în teologie, pentru diaconi, preoți și ierarhi. Zic asta pentru că filmul portretizează într-o manieră artistică și de mare profunzime, așa cum le place rușilor să facă filme, chipul slujitorului adevărat în Hristos.

Sașa este un preot ortodox rus trimis să facă misiune într-o perioadă când parte de teritoriile rusești erau sub stăpânire nazistă. Sașa ajunge preot într-un sat în care biserica ortodoxă fusese transformată într-un club de distracții. Deși are de înfruntat o serie întreagă de piedici, necazuri și probleme, părintele Sașa nu varsă o lacrimă și rămâne mereu demn și nezdruncinat în Adevăr, cu nădejdea în Învierea lui Hristos. Nu face niciodată compromisuri ci mărturisește puternic pe Dumnezeu ori de câte ori are ocazia.

Filmul este impresionant și vă recomand tuturor să-l vedeți. E o adevărată desfătare duhovnicească. Mie personal mi-a plăcut mai mult decât Ostrov.

Vizionare plăcută!

(Claudiu Balan)

Partea 1:

Partea 1:

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."