“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Muzica şi filmele

7417253-mdAcum ca suntem in post am incercat sa mai las muzica si filmele la o parte si sa ma concentrez numai pe munca, somn si citit.  Observasem mai de demult ca anumite melodii ma duceau intr-o stare de melancolie sau imi dadeau o energie de nedescris, care de cele mai multe ori tindea spre desfranare. Ma refer aici la melodiile tehno, cele care in general au un ritm mai alert. Si am zis sa vad cum e fara muzica. Adevarul e ca sunt foarte ocupat cu munca ca nu prea am avut timp sa ma gandesc prea mult la muzica sau la film. Dar mai erau anumite momente cand imi venea sa ascult ceva si ca sa nu am ce, am pus deoparte muzica dance si am lasat la indemana numai pe cea religioasa.

De curand am ascultat o conferita la un radio de pe internet si parintele respectiv (nu stiu exact cine era, am inteles ca era calugar) a spus ca uneori el nu asculta nici muzica religioasa ci prefera sa se roage. Am taiat si acest gen de muzica, ascult numai Duminica putin. Au trecut doua saptamani de post si nu am murit fara muzica, inca pot spune ca ma pot gandi mai bine acum la ce am de facut, la planurile mele. Am vazut ca am atatea de facut si pentru ca mintea mi se risipea mereu aiurea la ceea ce ascultam, uitam ce aveam de realizat.

Despre filme nu pot spune decat ca majoritea se incadreaza in aceiasi categorie: pierdere de timp. La noi este expresia asta: sunt plictisit(a) si ar fi bine sa ma uit la un film. De nenumarate ori am vazut in status pe messenger la unii aceleasi cuvinte  "sunt plictisit(a)" sau "la film, nu deranjati". Vreau sa explic printr-un exemplu de ce am spus mai sus ca sunt pierdere de timp. Mai demult m-am uitat cu o amica la un film pe calculator. Inainte de a-l vedea, eram foarte veseli, glumisem foarte mult, intr-un cuvant eram bucurosi. Dupa film fata a inceput sa planga atat de tare incat eu am crezut ca a patit ceva. Nu a vrut sa imi spuna si am plecat ingandurat. Mi-a declarat peste o saptamana ca filmul ii adusese aminte de un incident din viata ei si de aceea a inceput sa planga. Acesta nu e singurul exemplu cand un prieten, prietena s-a uitat la un film si inainte avea o stare sufleteasca buna iar dupa una foarte decazuta.

Admit ca sunt unele melodii care pot fi ascultate si cateva filme care merita vazute. Tonul melodiilor, in ultimul timp e unul trist sau care te indeamna la desfranare. La fel si in cazul filmelor. Vezi un film si vrei sa fii si tu asa, chiar daca nu spui asta cu voce tare, sau iti place o relatie din film si vrei si tu asa ceva in viata ta. De aici apare la baieti tendinta de a dori numai top modele si sa aibe relatii sexuale cum vad acolo, iar la fete dispare acea blandete de care vorbea Solomon in pildele sale.

(Sorin)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."