“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Seara de rugăciune

Rugăciunea către Preacurata Născătoare de Dumnezeu, miercuri 23 august 2017, ora 22.30

Detalii aici >

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Muzica house şi tentaţiile ei

house-musicSalut Smokee. Eu sunt Claudiu, si am fost foarte impatimit cu muzica house in tinerete. Imi vindeam scannerul ca sa-mi cumpar bilet la Sasha care urma sa mixeze la Mamaia. Eram nebun, numai asta ascultam, numai asta downlodam.

Muzica house m-a fascinat, e foarte interesanta, are un feeling foarte puternic, avand si putine versuri. Marea problema a acestei muzici, pe care eu am simtit-o timp de 2-3 ani cât am fost mare fan, a fost că îi facea pe multi sa-şi dorească sa intre in diferite stari in timpul muzicii.

Si uite asa cluburile de muzica house sunt locurile unde se drogheaza cei mai multi tineri, incepand cu extasy si marijuana, pâna la droguri foarte puternice. La inceput ce-i care intră si asculta muzică house şi dansează legănându-se pe ritmurile ei îşi doresc o stare şi mai puternică, îşi doresc să fie şi mai HIGH şi uite aşa încep prin a fuma şi a bea alcool. Un whisky cu redbull, o bere, şi încă o bere, un pachet de ţigări şi uite aşa distracţia devine din ce în ce mai interesantă, te ameţeşti din ce în ce mai tare şi te distrezi...pănă dimineaţă.

Următorul pas ar fi să-ncerci şi tu ceva mai tare...o ţigară mai puternică, un trabuc, o marijuana, o pastilă de extasy şi aşa mai departe. Crede-mă că ştiu unde te poate duce muzica asta. Eu n-am făcut asta, nu m-am drogat, dar îmi doream să am astfel de stări de ameţeală ca să simt muzica mai bine. Îmi doream să mă duc oriunde venea un dj tare, dar problema era că biletele costau foarte mult şi doar băietii şi fetele de bani gata putea intra. Muzica house îţi impune şi un fel de a te îmbrăca şi un fel de a fi, un fel de a fi mai arogant, mai presus de ceilalţi, care nu-nţeleg biturile astea plictisitoare, care par toate la fel.

Un bilet acum 5-6 ani la Sasha sau la John Digweed (cei mai mari dj-ei ai lumii) costa 900 de mii !!! Acum 5-6 ani, îţi dai seama cât însemna asta? Un redbul costa 100 de mii şi o bere 70 de mii. Era enorm de mult. Eu cu Bogdan, prietenul meu cel mai bun, cu care mergeam să ascultăm mixurile lor, aveam bani doar de intrare, în rest beam apă de la chiuveta de la baie, şi dansam.

Muzica house are şi un puternic accent sexual în anumite melodii, în special mixuril de chill-out, de dimineaţă, care-ţi stârnesc şi-ţi zgândără pofta. În puţine cuvinte îţi pot spune că muzica house e frumoasă, dar te duce cu gândul şi cu fapta la sex, băutură, ţigări, droguri şi distracţie.

Am fost tare liniştit când am scăpat!

S-a folosit Dumnezeu de râvna aceasta a mea pentru a asculta muzică house întorcând-o sprea altceva mult mai frumos. Nu m-a pedepsit, nu mi-a tăiat din energie şi pur şi simplu mi-a redirecţionat puterile spre ceva cu adevărat frumos şi liniştitor pentru mine şi pentru ceilalţi.

Şi încă un lucru foarte important, spre deosebire de celelalte genuri de muzică, house-ul crează dependenţă, şi nu exagerez cu nimic. Eu ajunsesem să adorm pe ritmuri de house, special ca să dorm mai "linişitit".

(Claudiu)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."