“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Urși polari și câini jucându-se împreună

Dragilor, într-o lume în care vedem cel mai adesea cum animalele se sfâșie între ele pentru a-și asigura existența, într-o lume în care viața lor se desfășoară între brutalitate și moarte, ne este greu să credem că la începutul facerii lumii lucrurile stăteau cu totul altfel decât acum, și că nu exista nici măcar o urmă de aversiune între creaturi: ”Şi tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se târăsc pe pământ, şi care au în ele suflare de viaţă [le dau] toată iarba verde spre hrană“. Şi a fost aşa.” (Facerea 1:30)

Ne-am obișnuit cu lumea aceasta căzută, degradată, sălbăticită de retragerea harul Duhului Sfânt, o lume care oricât de frumoasă ar fi la contemplare, este doar o oglindă sfârmată care reflectă parțial și distorsionat frumusețea cea dintâi a raiului. Astfel, pare nefiresc să vezi cum un urs polar se joacă cu un câine husky, deși l-ar putea lipsi de viață în câteva secunde... pentru o masă sigură. Dar ceea ce vedem în videoclipul de față nu este altceva decât dorul creației după armonia cea dintâi; este dorul animalelor după împăcare, când toate trăiau în frățietatea păcii raiului.

Dar această ”oglindă sfârmată”, va fi restaurată și transfigurată la a doua venire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, după cuvintele sfântului profet Isaia: ”Toiag din rădăcina lui Iesei a se va ivi şi floare din rădăcina lui se va ridica... Mijlocul Său va fi încins cu dreptate, cu adevăr învelite coastele Lui. Şi lupul va paşte împreună cu mielul, şi leopardul se va odihni împreună cu iedul; viţelul şi leul şi taurul împreună vor paşte, şi un copilaş îi va păzi; boul şi ursul împreună vor paşte şi puii lor vor fi laolaltă, iar leul întocmai ca boul se va hrăni cu paie; un copilaş îşi va pune mâna pe culcuşul aspidelor şi pe cuibul puilor de aspidă, iar ele nu-i vor face rău şi nici nu vor putea să nimicească pe cineva în muntele Meu cel sfânt, fiindcă totul s'a umplut de cunoaşterea Domnului, aşa cum apa cea multă acoperă mările.” (Isaia 15: 1,5-9)

(Dan)

 

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."