Skip to content

7 Comentarii

  1. gabriela
    februarie 4, 2009 @ 11:26 am

    Nu prea multi inteleg ca e pacat copiatul. E o metoda de a te ”descurca” in viata, si mai ales la examene. Si patima ii cuprinde si pe studentii la Teologie sau elevii de Seminar, fara sa fie constientizata prea bine. De aceea…e bine sa invatam sa nu ne mintim singuri. Doamne ajuta-ne sa reusim!

    Reply

  2. Balan Claudiu
    februarie 4, 2009 @ 2:55 pm

    Ce bine ai zis: e o metoda de a te descurca in viata. De fapt „a te descurca” in viata inseamna sa treci peste toate sa-ti vezi scopul implinit, chiar daca ii faci pe altii sa supere, chiar daca pacatuiesti.

    Reply

  3. Iuliu
    mai 17, 2010 @ 9:52 pm

    ok si ce faci cand de exemplu tu esti la liceu si nu apuci sa inveti la materia din care vrei sa ai o cariera ca sa inveti la celelalte?si unul care poate nu-i mai bun ca tine la matreia in care tu vrei sa ai o meserie iti ia locul?
    nu mai bine te concentrezi pe matreia spre care vrei sa iti faci un viitor si la celelalte copiezi?
    asta e pe riscul celui care copiaza.nu cred ca exista persoana care a copiat la materia care o indrageste.de ce sa ma chinui sa tocesc 3 pagini de comentarii la limba romana cand vreau sa fac informatica sau matematica la facultate de exemplu?
    de ce sa nu intru la facultatea de informatica din cauza ca media la limba romana e mica, de exemplu?
    nu mi se pare corect, totusi.in romania e si un sistem de invatamant care te forteaza sa copiezi

    Reply

  4. Dan
    mai 18, 2010 @ 7:40 am

    Salutare Iuliu!
    In primul rand incearca sa nu te mai amagesti ca sistemul de invatamant din romania te forteaza sa copiezi. Am si eu ceva ani de scoala (de care m-am cam saturat cei drept), dar copiatul la examene este exclusivitatea celui ce copiaza.
    Argumentul acesta pe care il aduci tu, nu-ti va face decat rau pe termen lung. Te invata sa accepti furtisaguri si stii ca cine fura azi un ou, maine fura un bou. Apoi mai este si ceea ce a spus Mantuitorul in pilda talantilor: „Zisu-i-a stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău.”
    Invata sa fii credincios Domnului in cele mici, ca sa ti le randuiasca si pe cele mari. Apoi, lasandu-te de copiat, vei vedea care este adevarata ta valoare ca elev (student), ca mai apoi sa incepi sa te ridici mai mult cu notele, cei drept cu un efort mai mare.
    Prin copiere la examene nu facem decat sa creem inflatie de note (ireale), si care nu ne apartin de drept, marindu-ne orgoliul si orbirea mintii.
    Am copiat si eu Iuliu atat in liceu cat si in facultate, dar Domnul m-a luminat si m-am lasat de copiat. Ce s-a intamplat dupa asta? Am muncit mai mult, inclusiv la obiectele care nu-mi placeau, am invatat sa fiu sarguincios si corect, iar asta mi-a adus mult bine si multa pace in suflet dupa examene. Si ce dulce e o constiinta curata in ceea ce priveste luarea notelor pe merit. N-as da-o pe niciun 10 (zece) fals.

    Reply

  5. Eu
    noiembrie 21, 2010 @ 9:32 pm

    Pacat
    Dar ce se intampla cu profesorii care te lasa sa copiezi? Parerea mea este ca si ei pacatuiesc. In rest: si eu am pacatuit: prima data in cls a 8-a la chimie ca mai era o luna pana la capacitate si nu mai aveam chef sa invat. Apoi in facultate la pedagogie ca desi citisem ceva erau multi care copiau si m-am enervat. Uneori ala care citete ia nota pe drept si celalalt care nu invata nimic o are mai mare. Atunci chiar voiam o nota buna.

    Reply

  6. Saurian
    noiembrie 22, 2010 @ 12:46 am

    Şi ce contează că au o notă mai bună? Tu pune-ţi întrebarea: oare Dumnezeu vrea să iau nota asta sau să lucrez aici? Ducând o viaţă fără astfel de păcate ( cum e copiatul ) e destul de greu dar Hristos vede asta şi nu te uită. Şi nu ştiu dacă ştiai dar dacă vrei să fii a lui Hristos atunci să distrugi din inima ta orice dorinţă de aţi fi cât de puţin bine aici. Inima ta trebuie să fie la Împărăţia veşnică nu la cele de aici. Totuşi de la teorie la practică e o distanţă uriaşă… 😛

    Reply

  7. eliana
    martie 28, 2011 @ 5:17 pm

    se spune „copiezi”, nu „copii”
    In limba romană se spune că copiezi nu ”copii”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *