“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Educație sexuală

Ce este? De unde vine? Ce cultivă?

În ultimii ani se vorbește din ce în ce mai mult despre „necesitatea” predării disciplinei de „educație sexuală” în sistemul de învățământ public. Câteva zeci de ONG-uri revin constant în atenția canalelor mass-media cu solicitări imperative de a introduce în curicula școlară o astfel de disciplină copiilor noștri. Unii susțin acest demers cu aplomb, alții pretind că Educația Sexuală ar trebui făcută doar în licee și în fine, majoritatea părinților oscilează între rezerve și opoziție.

Din polemicile online iscate între părți, se pare că apărătorii acestei inițiative se simt lezați de faptul că contestatarii s-ar opune educației copiilor și informării lor cu privire la sexualitatea umană. De aceea vom vedea ce înseamnă „educația sexuală” de pe teren, așa cum s-a conturat și concretizat ea în mediile online, în cărțile de profil și în manualele copiilor din țările occidentale. Pentru aceasta vom întreprinde o incursiune în literatura de profil, pentru a concluziona care sunt principiile acestui tip de educație, cine sunt artizanii ei, cine sunt actorii sociali care o doresc instituționalizată în școli și mai ales care sunt efectele ei în plan social.

Vom vedea ce înseamnă „educație sexuală” în mod concret, atât la nivel conceptual cât și la nivel practic.

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro