“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Vocația minunată a zugrăvirii sfinților

Cu bucurie împărtășim cu voi icoanele pictate de Daniel Neculae, un tânăr iconar român. Daniel ne va vorbi pe site, în diferite articole, în limita timpului său liber, despre această mare taină a pictării sfinte a icoanelor.

Mai jos Daniel ne-a transmis și câteva cuvinte desprea această minunată vocație a zugrăvirii icoanelor:

"În momentul în care pictează o icoană, pictorul trebuie să se aşeze într-o formă de ascultare monastică faţă de iconografia veche bizantină. Iconografii, ca şi sfinţii părinţi, aveau rugăciunea neîncetată şi insuflarea Duhului Sfânt, care se reflectă în icoane şi, respectiv, în scrieri.

Dincolo de abilităţile noastre artistice şi tehnice, chemarea şi prezenţa Duhului Sfânt în momentul scrierii unei icoane se împlinesc cu ajutorul rugăciunii pe un fond de smerenie şi golire de orgolii personale artistice. Orgoliul artistic este un zid impenetrabil între iconar şi Suflarea Duhului Sfânt. Petre Țuțea spunea: "să te autodisprețuiești continuu ca în golul lăsat în tine să între Hristos".

Aceasta este jertfa noastră, despre care vorbeşte atât de minunat Părintele nostru Constantin Galeriu: "Jertfa sta la temelia actului creator şi nimic nu se naşte fără jertfă. Şi chiar aducerea unei fiinţe pe lume se face tot prin jertfa." O dovadă a faptului că Duhul Sfânt lucrează este atunci când mai mulţi pictori din ţări, culturi şi perioade diferite abordează anumite elemente iconografice exact în aceeaşi manieră, fără a avea contact în prealabil." (Daniel Necuale)

Site-ul lui Daniel este: http://www.danielneculae.com/

Pagina sa de Facebook este: http://www.facebook.com/daniel.neculae

 

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."