Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Mi s-a întâmplat de multe ori în ultimii 8 ani, de când merg eu la biserică,  să discut cu tot felul de oameni despre credinţa în Dumnezeu şi despre Biserica Ortodoxă şi slujitorii ei. În discuţiile avute am fost nevoit să aduc răspunsuri la întrebări oarecum incomode sau mai degabă dificile. Întrebările pe care le primeam erau realiste şi foarte pertinente dar ele veneau din partea unor oameni necredincioşi sau  indiferenţi faţă de Dumnezeu şi Biserică, astfel că răspunsul pe care trebuia să-l dau trebuia argumentat altfel decât teologic şi duhovnicesc.

Iată mai jos câteva:

- Dacă Dumnezeu este bun de ce există atât rău în lume?

- Dacă există Dumnezeu de ce nu l-a văzut nimeni niciodată?

- De ce permite Dumnezeu să sufere copiii?

- De ce să construim biserici în loc de şcoli, adăposturi de copii sau grădiniţe?

- De ce am nevoie de un preot ca să intermedieze între mine şi Dumnezeu când mă pot ruga eu singur acasă sau oriunde în altă parte?

- De ce să-mi botez copilul, cu ce-l v-a ajuta mai târziu?

Aş vrea să ne lăsaţi şi voi câte un comentariu în care să ne spuneţi ce întrebari dificile aţi primit de la oamenii din jurul vostru, legate de credinţa în Dumnezeu şi Biserică. Vreau să evităm în acest articol comentariile care răspund la  astfel de întrebări, vreau doar să ne limităm la a face o listă de întrebări incomode şi dificil de răspuns, pentru ca pe viitor să creem o secţiune specială pe site unde fiecare întrebare va fi tratată într-un articol şi acolo vom putea discuta pe larg pe marginea fiecărei probleme.

(Claudiu)