Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Vreau să spun că îți înțeleg foarte bine durerea. Am 26 de ani și nu am avut vreo relație cu o fată și la fel și frații mei mai mari. De multe ori sunt trist că sunt singur, că nu am pe nimeni. Sunt o persoană foarte timidă și mi-e greu să mă apropii foarte tare de oameni.

Am puțini prieteni de a cărui prezență pot spune că mă bucur iar Hristos îi ia din calea mea după destul de puțin timp (în sensul că acele persoane pornesc pe alt drum în viață și nu mai reușim să comunicăm). Cea mai lungă prietenie este cu o persoană ce are de gând în 2-3 ani să se mute într-un loc destul de departe și atunci voi fi cu totul singur( pentru că în perioada aceea și alți prieteni vor pleca la viețile lor).

Am fost mult timp ca tine în sensul că dădeam vina pe altcineva pentru neputințele mele. Foarte mult timp consideram că Hristos e de vină, că El nu mă ajută la fel de mult cum ajută pe alții și mi se părea totul nedrept

Totuși, din mila Lui au început să mi se deschidă ochii. Și știi ce am văzut? Că Hristos mi-a dat foarte, foarte multe oportunități și eu la toate am dat cu piciorul în întunecarea mea.

Sunt o persoană foarte timidă și ca să fii cu o fată ar implica să fii în stare să scoți 2-3 cuvinte. Și apoi să ai răbdare cu acea persoană și să fii destul de matur în a avea o relație cu o astfel de persoană. Eu nu am aceste lucruri. Eu văd în mine mult rău, mult egoism, multă imaturitate și simt că la ora actuală în loc să fiu bărbat care să își sprijine soția ajung mai degrabă să vreau eu să fiu sprijinit de soție. Și aceste lucruri pe lângă altele mă fac să realizez că Hristos face bine că nu îmi dă pe cineva și nici nu pot să Îi cer să îmi dea o fată.

Povestea avva Isaia (sper să nu mă înșel) despre copilăria lui și că atunci când era copil și făcea vreo greșeală mama lui îl lua și îl arunca într-o cameră întunecată fără mâncare. Tatăl copilului o întrebă la un moment dat pe mamă: "De ce ești așa dură cu el?". Mama dă un răspuns la care țin foarte mult: "Pentru că nu vreau să cresc o muiere cu barbă". Văd în foarte multe articole despre cum ar trebui să fie femeia dar nu prea există articole despre cum ar trebui să fie bărbatul. A fi bărbat înseamnă a fi puternic, a fi matur. Sf. Ioan Gură de Aur zicea despre bărbat că este capul familiei dar dacă te uiți la descrierile acestui Sfânt vedem un altfel de bărbat față de cei cu care suntem obișnuiți. Vedem un bărbat foarte matur care nu este influențat de sentimentalisme și care pune accent pe rațiune.

Dar să revin la subiect. Eu nu cred că ți s-au făcut blesteme. Nici ție, nici fratelui tău, nici familiei tale. Cred mai degrabă că nu ai avut mediul în care să te dezvolți așa cum s-au dezvoltat acei prieteni care mergeau în baruri și acum sunt căsătoriți. Spun chestia asta deoarece în primul rând văd la mine că nu m-am dezvoltat cum trebuie. Iar faptul că acei oameni au fost în discoteci și celelalte trebuie să înțelegi cu ce i-a ajutat. Nu băutura, nu discoteca, nu barul i-a ajutat ci faptul că mergând acolo și-au dezvoltat abilitățile de comunicare.

Îți spun ceva ce mi-a spus o prietenă și am văzut și în jurul meu. Un om sfânt va atrage toate femeile după el. Dar ce înseamnă om sfânt? Să îți explic cum văd eu lucrurile. Eu prin om sfânt văd bărbat. Un om matur, care oricâți pumni ar primi de la ceilalți este ca o pernă moale care absoarbe toți pumnii fără să se schimbe, este un om cald, un om deschis, un om puternic ( și nu mă refer atât la forță fizică cât la forță sufletească ).

Citesc în foarte multe locuri despre felul în care fete și băieți își imaginează căsătoria. Și este o imagine pe cât de romantică, pe atât de stricată. Căsătoria înseamnă suferință. Mai ales în zilele astea când trebuie să suferi foarte mult dacă vrei să ai o viață în Hristos. Am văzut la familia mea și la mine cât de greu e să fii părinte. Mai ales astăzi. Dumnezeu ne-a binecuvântat familia cu o surioară care s-a născut atunci când aveam 17 ani ( acum am 26 ). Și văd că părinții mei de multe ori o lasă la televizor ca să scape de ea. Și văd că nici eu nu am răbdarea și energia să mă joc cu ea în fiecare zi încât să nu aibă alte activități. Și asta înseamnă să fii părinte. Căci dacă tu îți uiți copilul în fața televizorului vei suporta consecințele peste câțiva ani. Iar acesta e un exemplu. Gândește-te ce te faci când familia ta trece printr-o criză financiară.

Tu ești bărbatul casei așa că se așteaptă toți din familie ( soția și copiii ) că tu ești cel care le va ridica lor moralul și le va spune că totul va fi bine. Și cum va fi asta dacă plângi din cauză că ești singur? Poate spui că nu e același lucru. Când ești singur atunci ești singur și suferi tu. Dar când ai o familie, când ai oameni la care ții foarte mult și suferă este mult mai dureros. În același timp a fi bărbat înseamnă să fii și foarte matur cu soția ta. Am cunoscut faptul că majoritatea soțiilor tind uneori să vorbească foarte mult ( așa cum noi avem o problemă cu curvia ele au probleme cu cârtitul ). Iar tu ca bărbat trebuie tot timpul să fii destul de matur încât să nu îți sară nervii ci tot timpul să o asiguri că va fi bine și să nu îți schimbi atitudinea caldă față de soție oricât te-ar enerva. Ai toate astea? Eu unul văd că nu am așa ceva deși aceste lucruri le doresc cu tot sufletul.

Aș vrea să mai adaug un lucru la sfârșit. Spui că ai o depresie puternică și că a renunțat și psihologul la tine și celelalte. Este foarte trist. Și nu e trist faptul că ești singur ci faptul că ești în această stare. Vrei să fii soț și să fii bărbat. Atunci tu ar trebu să fii pentru fratele tău și pentru mama ta un exemplu de bărbat și să îi mângâi și să le fii alături. Sunt oameni care plâng în durerile lor. Un bărbat nu ar plânge ci ar încerca să mângâie pe ceilalți deoarece este bărbat și fiind bărbat ascultă mai mult de rațiune decât de emoții. Încearcă să îți schimbi atitudinea față de viață. Uită-te la tine, la defectele tale și încearcă să le schimbi. Încearcă să vezi frumosul din viață, încearcă să te bucuri de munca ta. Încearcă să cauți să te faci Mireasă a lui Hristos. El e foarte dulce atunci când L-ai descoperit. Și poți fii și căsătorit cu o soție dar și mireasă a lui Hristos. Cred că tu trebuie să încerci să te maturizezi puțin, să te întărești puțin, să încerci să te pui pe picioare. Caută să îți iubești viața, caută să fii o sursă de bucurie și de optimism pentru ceilalți.

Nu te mai gândi la diavol. Spunea un părinte că noi vorbim prea mult de diavol și nu vorbim mai deloc de Hristos. Spunea un alt părinte că dacă Hristos e în inima noastră atunci diavolul nu mai are unde să intre. Nu ți s-au făcut blesteme și farmece ci totul e din cauză că ai fost depărtat de Hristos, de dragostea Lui. Nu e vorba de a împlini niște porunci ci de a trăi o relație de dragoste cu El. Eu când eram mic aveam vise cu diavolul. Era un clovn ce venea în vis și mă gâdilea și mă chinuia mult prin asta. Mă trezeam dimineața și simțeam o forță care îmi ținea picioarele cu forța și mă gâdilea. Să nu spun de faptul că de multe ori realizam că visez și atunci încercam să mă sinucid ca să mă trezesc. Eram înfricoșat de vise. Totuși de când m-am apropiat de Hristos lucrurile s-au schimbat foarte mult. Îi simt prezența Lui tot timpul și Îl simt cum îmi guvernează viața. Și văd că tot răul ce mi s-a întâmplat este din cauza mea și întotdeauna când nu încercam să mă protejez și mă lăsam cu totul în mâinile lui Hristos atunci venea El să mă protejeze.

Nu este sfârșit nici la 45 de ani, nici la 33 de ani. Persoana iubită poate apărea și la 50 de ani, și la 60 de ani. Problema e să te maturizezi îndeajuns de mult încât să poți să îți dai seama care e persoana potrivită și să fii destul de bărbat ca să ai curajul să începi o relație cu ea. Repet: nu ești singurul. Așa sunt și eu, și frații mei și mai am un prieten care are peste 30 de ani. Nu știu cum e în cazul lor dar eu simt câte o bucurie în fiecare zi. Sunt și zile de chin, de multă suferință dar cea mai mare suferință o am când nu Îi dau durerea mea lui Hristos.

De exemplu, de ce nu îți iei familia de Sf. Paști și să mergeți la o mănăstire? Sau să mai îți iei familia și să plecați undeva la munte să vă bucurați de natură. Practici vreun sport? Aveam și eu un timp depresii foarte mari și mă întrebase un ieromonah dacă practic sport. Sportul te mai scapă de depresii. Încearcă să ai o viață foarte activă, să îți cauți tot timpul ceva de făcut. E foarte greu să îți dau sfaturi concrete ce să faci deoarece ai avea nevoie de o persoană matură care să fie tot timpul cu tine și să te învețe ce să faci. Cel puțin până prinzi duhul vieții pe care să o trăiești că apoi te vei descurca.

Și în legătură cu preoții ce ai spus trebuie să știi că mulți preoți nu au maturitatea duhovnicească să fie părinți duhovnicești. Ba mai mult, spunea un părinte ortodox din Franța, ucenic al păr. Sofronie, că este o diferență între duhovnic (omul la care te spovedești) și părintele duhovnicesc. De spovedit o poți face la oricine. Părintele duhovnicesc în schimb nu trebuie să îl schimbi deoarece acesta e cel care te crește. Dar acel părinte duhovnicesc poate să fie simplu călugăr fără să fie preot (cum e cazul Sf. Antonie cel Mare) sau mirean sau chiar și fată. La mine pot spune că am o mamă duhovnicească care mă îndrume. Părintele la care mă spovedesc și e un părinte îmbunătățit și cu mult har mi-a spus să ascult de cea care îmi este mamă duhovnicească că este o persoană foarte înțeleaptă (și femeia respectivă se spovedește la acel părinte așa că o cunoaște). Oricum încearcă să eviți preoții care spun că diavolul e de vină pentru necazurile tale.

Ți-aș recomanda să cauți să vorbești și poate să te spovedești la părintele Serafim Bădilă de la Mănăstirea Cășiel, județul Cluj. Dar nu e de ajuns să vii odată. Caută să vii mai des ca să te cunoască și să știe ce se întâmplă cu tine. În București ți-aș recomanda pe părintele Ionuț de la Biserica Bucur sau pe părintele Iulian de la capela Universității Dimitrie Cantemir. Părintele Iulian s-ar putea să fie puțin dur dar eu personal am început să prefer oamenii duri că aceștia pe de o parte îmi calcă în picioare mândria iar pe de altă parte mă întăresc și eu.


În fine, am spus cam multe și nu știu câte au fost cu folos. Dumnezeu să te ajute pe tine și familia ta.
Articolul conține răspunsul pe care Sorin l-a dat unui cititor de pe site-ul nostru (CityStar) la articolul Întrebări incomode. (Sorin)
Comments  
 •  
 •  

#121 Dan Ilie Baterica » 14-07-2016 21:51

Marius ce-a mai mare greseala e sa generalizezi. Sa clasezi oamnii doar dupa exeprietele pe care le-ai avut e o dovada de superficialitat e . Cu sigurante sunt mii de fete la fel ca tine si multe dintre ele poate cred la fel despre barbati. Te inteleg, iti inteleg suferinta insa te inseli in afirmatiile tale. Cu siguranta ai scris aceste randuri suparat fiind insa gandeste-te ca multe persoane care citesc comentariile tale se pot simti ofensate, au principii ortodoxe de viata iar valorile lor sunt diamentral opuse cu ceea ce le acuzi tu. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne gasim linistea interioara si echilibrul. Cu siguranta nici in cer si nici pe acest grup nu vei fi respins. Doamne ajuta!

Dan Ilie Baterica

 •  
 •  

#122 ADMIN Dan Tudorache » 18-07-2016 08:14

Marius, îmi pare rău să-ți fac observații într-un moment foarte dificil al vieții tale, dar ceea ce ai spus la adresa femeilor, este o mitocănie crasă. Și cu astfel de atitudini, crede-mă, vei rămâne la fel de singur ca și până acum, și la fel de frustrat ca Elena Cârstea. Am făcut comparația tocmai pentru că artista a rămas celebră în posteritate pentru afirmția „toți bărbații sunt mitocani”.
Ar fi cazul să-ți ceri scuze pentru acest derapaj și să-ți recunoști neptința și vina pentru această situație, de a nu fi capabil să ai o prietenă în 38 de ani de viață.
Știu, sună foarte dur ceea ce spun, ba poate chiar sadic, ținând cont că de curând am fost aspru muștruluiți într-un mail pentru campania „Căsătorește-te de tânăr, viața nu te așteaptă”, în care ni se atrăgea atenția pentru insensibilitate , mândrie, fariseism, etc.

Însă eu nu pot să mă port „cu mănuși” tocmai pentru că aș fi ipocrit cântându-ți în strună durerile și făcându-mă că nu văd că derapajul avut vis a vis de femei ascunde nu doar o imensă frustrare, ci suma unor probleme sufletești nerezolvate care te-au dus unde te-au dus.

Am pe cineva foarte apropiat, care de curând a ajuns la concluzia că „toate femeile sunt curve și vor bani”. Afirmația a făcut-o în repetate rânduri în ultima vreme, ca o concluzie dureroasă a vieții, pe fondul unei decepții, fiind înșelat de prietena lui. Și s-a gândit că cel mai bine este să devină și el exact ca cei pe care îi detesta pentru adulter. Însă acest om, deși are tot dreptul să fie scârbit de situație, nu are niciun drept să generalizeze și să jignească jumătate din populația acestui glob, doar pentru că cele două prietene pe care le-a avut la viața lui au fost ușuratice. Și nu are niciun argument să devină pervers doar pentru că fostele prietene au fost așa cu el. Dar nu asta este marea problemă, ci problema este că același om are propriile probleme sufletești care l-au dus în situația de a nu mai avea discernământul să înțeleagă la timp lucrurile și să se păzească de astfel de suflete bolnave prin înfrânarea până la căsătorie.
Așa că.... la această dramă personală, a contribuit masiv cu propriile patimi și conflicte cu Dumnezeu. Păcat că nici măcar acest prilej nu a fost unul de revenire în fire, de întoarcere la Hristos, de schimbare și îndreptare. Și această dramă este mai mare ca prima, că are toate sfaturile bune, are tot suportul moral... dar le refuză sistematic și nu învață din greșeli, învârtindu-se și consumându-se sufletește în cercul vicios al desfrânării.

Eu asta vreau să-ți spun Marius: gândește-te la propriile neputințe și patimi care te-au adus în situația în care te-au adus. Conștientizează -le și caută să le vindeci cu Hristos alăturea. Nu mai da vina pe femei pentru faptul că nu ai reușit să legi măcar o prietenie, deși ți-ai dorit atât de mult, pentru că degeaba inventezi saci de box pe care să-ți verși frustrările, când problemele sunt chiar în sufletul tău.

Știu că te doare ce spun, dar nu sunt autist, fie și din simplu fapt că sunt nevoit să împărtășesc drama persoanei despre care ți-am relatat mai sus. Dar adevărul spus bărbătește în față e singurul lucru realist care te poate ajuta.
Fii cinstit cu tine însuți și vei avea doar de câștigat! Pune durerea ta la picioarele lui Hristos, și indiferent că vei avea în final un suflet cu care să împărtășești iubirea sau nu, vei fi de o mie de ori mai liniștit, mai împăcat și mai împlinit decât acum.

Dan Tudorache

 •  
 •  

#123 mariussss marius » 03-12-2016 16:50

esti admin si judeci aiurea pe cine nu cunosti personal.Ai scris mult si fara sens .Tu nu intelegi ce am spus mai sus si nici nu vei intelege niciodata.Dumne zeu nu are nici o treaba cu chestiile pamantesti.Da sunt constient ca am fost un idiot toata viata si degeaba ma destept acum fara rost nu mai are sens . INCA O DATA NU DA SFATURI DESARTE DOAR DIN SIMPLUL FAPT CA ESTI ADMIN ,DACA NU ESTI SINGUR SI AI FAMILIE SOTIE COPII ,TU NU AI CUM SA DAI SFATURI PTR CA NU INTELEGI NIMIC..TU NU INTELEGI PSIHICUL UNUI OM RATAT ,BOLNAV SI NEPUTIINTA. TU NICI NU REALIZEZI CEEA CE SPUN ,CE SA MAI ZIC DE TRAIT IN PIELEA MEA..Da pun problemele la picioarele lui acest personaj ISUS,,,si?????? ce se intampla????? ma intoarce in urma cu 15 ani sa-mi rezolv viata ?????? NU CRED .Durerea si regretele vor ramane definitiv ,chiar daca voi gasii acum pe cineva tineretea sa dus .EU ASTA REGRET CEL MAI MULT ,CA NU AM FOST BANDIT SA-MI BAT JOC DE TOATE FEMEILE CARE MI-AU IESIT IN CALE ,MACAR ERAM SI EU IN RAND CU LUMEA ,CARE MA PRIVESTE CA PE UN CIUDAT. PENTRU MINE CREDIINTA ESTE CEVA PRIMITIV FARA SENS SI NU MA AJUTA CU NIMIC ...ANII MEI PIERDUTI NU-I MAI POATE INTOARCE NICI ZEII ZEILOR. scuze de gramatica ..

mariussss marius

 •  
 •  

#124 mariussss marius » 03-12-2016 16:53

judeci fara rost ...nu ma cunosti

mariussss marius

 •  
 •  

#125 ADMIN Dan Tudorache » 05-12-2016 14:50

Salutare Marius!
Este foarte posibil să te judec greșit, mai ales că nu te cunosc deloc, așa că îmi cer iertare.
Atâta doar că afirmația ta mitocană nu-și găsește nicio scuză, în niciun context, indiferent de judecățile mele greșite cu privire la persoana ta.
Am încercat să-ți dau un sfat prietenesc dar am greșit din nou crezând că este suficientă buna-intenție. Nu sunt înțelept pe măsura problemelor oamenilor și nici compasiune pe măsura durerii lor n-am. În plus, nu poți ajuta pe cine nu dorește să fie ajutat.
Însă dacă tu vrei cu adevărat să fii ajutat să treci peste această perioadă grea din viața ta și să-i (re)găsești sensul, atunci cu siguranță poți găsi un duhovnic iscusit, blând și răbdător, care să-ți îndrume pașii. Repet, numai să vrei.
Mă opresc aici ca să nu te tulbur și mai mult cu vorbele mele și îți doresc cu toată sinceritatea sănătate și împăcare cu Dumnezeu și cu tine însuți.

Sus inima!

Dan Tudorache

 •  
 •  

#126 adina » 06-12-2016 18:43

Doamne ajuta! se poate sa iau legatura cu acest domn mariussss ?

adina

 •  
 •  

#127 mariussss marius » 10-12-2016 12:20

multumesc dan ...dar sunt deprimat...Am vrut sa fiu ajutat si sa fac ceva sa nu agravez situatia acum 10 ani dar ,,,nu mai pot crede in nimeni sunt ani buni si grei care mi-a afectat groaznic psihicul ...D.na rodica multumesc de ajutor dar nu am nevoie sfaturi ..nu ma ajuta cu nimic..

mariussss marius

 •  
 •  

#128 mariussss marius » 11-12-2016 14:53

ptr rodica -Nu vreau sfaturi ,sunt satul .

mariussss marius

 •  
 •  

#129 Maria » 18-12-2016 16:25

Imi pare rau ca nu mai este un chat al tinerilor ortodocsi, asa aveam bucuria sa ne cunoastem mai bine si chiar sa legam prietenii. Nu gasesti peste tot oameni care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine, dar atunci cand ii intalnesti vezi lucrurile altfel si te motiveaza. Doamne ajuta!

Maria

 •  
 •  

#130 Merla Bogdan » 18-12-2016 22:16

Doamne ajuta.... as avea si eu un mic comentariu de facut pentru ca este o situatie in care ma regasesc si eu de ani buni... pe scurt... eu am autism.. si toata tineretea mea am trait-o in lumea fantasmelor (fac haz de necaz).... si la un momenet dat m-am indragostit de o fata foarte profunda, sensibila si ganditoare (chiar daca usor prinsa de cele lumesti) care nu a vrut niciodata sa vorbeasca cu mine... dandu-mi sictir in mod politicos ca sa nu ma raneasca... pentru ca nu avea ce sa faca cu mine... si ca ea toate fetele de care imi placea.... fugeau de mine ca de ciuma... si am stat sa ma gandesc... mai oare sunt fetele materialiste si "mitocane" (nu stiu corespondentul feminin al cuvantului mitocan) sau am eu buba la cap... si m-am rugat mult de tot la sfinti si la parinetele Arsenie Boca sa ma lumineze... care e buba...si pana la urma mi-au spus 2 fete problema mea cu sinceritate... prima a zis asa: "omulet, tu ai inima multa si minte putina, daca aveai si un strop de minte pe cat ai inima era ceva de capul tau dar asa te rog frumos sa ma lasi in pace" si a doua "mai Bogdane, tu vezi relatiile prin mintea unui copil de 13 ani, tot ce vrei tu de la o fata este sa o saruti seara prin parc, altceva habar nu ai ce sa faci cu o fata"... bun si aici s-a aprins beculetul... si mi-a venit in minte cu ajutorul pr Arsenie Boca solutia... pentru ca nimeni nu se naste invatat, toate se pot invata... asadar
Din cate am inteles pana acum cu mila Domnului si Maicii sale... daca vrei sa ai o fata langa tine... trebuie sa intelegi ce isi doreste ea, ce simte ea si cum o poti face fericita.... si cheia ca sa castigi o fata este sa intrii in lumea ei... sa o faci fericita pe interior... plus sa ai un minim coeficient de descurcabilitat e in societatea comtemporana.. sa ai un servici sa poti tine o relatie si mai tarziu in societatea secularizata contemporana...
bucuria este ca toate aceste lucruri... prin mila si harul Domnului se pot invata,,, se pot toci la fel cum se toceste matematica si istoria...(exag erez putin... ideal este sa inveti mecanismele de functionare a lucrurilor.. nu sa inveti solutiile mecanic fara sa stii ce sa faci cu ele)...
Asadar... ceea ce as putea recomanda baietilor in situatia asta... in care am fost si inca sunt si eu... este 1 muuuuuuuuulta rugaciune, spovedanie, acatiste si mers la biserica si 2... sa isi gaseasa fete surori... fete cu care sa vorbeasca ca de la frate sa sora... fara sa le ceara si fara sa pretinda nimic... si de la care sa poata invata meserie... sa invete cce simte si ce isi doreste o fata... facand acest lucru am descoperit o lume minunata...frum oasa... luminoasa si sensibila...
cam aici am ajuns cu viata mea... nici eu nu am o relatie in sens de iubire ci doar ccateva prietenii amicale... pentru ca sunt in copaci cu partea materiala a vietii si mai am muuulte de invatat....
dar in concluzie.... poate fi o solutie... ccu mila si harul Domnului... pentru un baiat singur... sa caute prietenii amicale si nevinovate cu fetele... ca sa invete meserie.... si multa rugacciune..si la momentul potrivit.... cand va fi pregatit sufleste si psihologic... Domnul la toti ne va trimite in viata o relatie care sa nu ne lase sa fim singuri... adica asta cred... cu mila si harul Domnului.... ca la un moment dat in viata... Domnul ne va scoate in cale iubirea adevarata...dac a noi suntrem pregatiti sa o vedem si sa o traim.

Doamne ajuta... in incheiere va cer iertare pentru mesajul lung.. si poate nesimtit... sau pentru lipsa de sensibilitate.. .. si il cred din suflet pe Marius... pentru ca ani de zile am fost in locul lui.... ma simteam oribil sa fuga toate fetele de mine ca de raie...dar na... cu mila Domnului si Maicii Sale am inteles ca problema era nu la fete ci la mine... fetele fugeau de mine pentru ca nu puteau fi fericite la mine...

Va doresc noapte buna... va doresc noapte buna... si ii cer din suflet iertare si lui Marius... il cred din suflet pentru ca stiu cum este.... ani de zile am fost in locul lui...

Merla Bogdan

 •  
 •  

#131 Merla Bogdan » 18-12-2016 22:57

Doamne ajuta. Imi cer iertare pt mesajul lung si destul de ilogic si incoerent, venisem acasa de la onomastica unui prieten si eram sub euforia momentelor. Imi cer iertare daca am scris prostii si lucruri nesimtite, efectiv m-a chinuit talentul si nu le-am gandit, eram obosit si ametit. Din cate am vazut treburile sunt mult mai profunde decat atat, daca intentiile si gandurile nu sunt curate si sincere, daca nu iti pasa cu adevarat, vorbaria goala si psihologia nu folosesc la absolut nimic. Sper sa nu va deranjezei prea tare mesajul meu, nici pe fete, nici pe Marius. Astept comentarii pentru ca este o problema care o am si eu si ma preocupa si pe mine. Va cer iertare si va doresc o seara frumoasa. Cele bune. Doamne ajuta comentarii

Merla Bogdan

 •  
 •  

#132 Merla Bogdan » 18-12-2016 23:01

Doamne ajuta. Ma retrag, o seara frumoasa. Inca o data va cer iertare pt aplombul si poate nesimtirea mesajului, v-am zis veneam de la o onomastica si nu gandeam limpede. M-as bucura sa citesc comentarii, inclusiv critici, pt ca oricand e frumos sa inveti ceva nou. O seara frumoasa. Cele bune. Doamne ajuta.

Merla Bogdan

 •  
 •  

#133 Fluturipeasfalt » 11-03-2017 20:37

Dumnezeu are un plan cu noi!!

Fluturipeasfalt

 •  
 •  

#134 andrei123 » 23-03-2017 13:55

Doamne ajuta !

Vreau si eu sa va impartasesc gandurile mele:

Pana acum ceva ani am fost si eu in situatia aceasta descris in articol. Si va voi spune si solutia.
Aceasta este:

- lasati gandul / amaraciunea ca sunteti singuri pe plan secundar, viata e mai importanta decat amaraciunea;
- incercati sa va intrebati care e motivul pt care se intampla asa ceva, dar fara sa faceti din asta o intrebare care sa va chinuie zi si noapte pana va termina psihic;
- vedeti daca nu cumva raspunsul la intrebarea de mai sus este departarea de Dumnezeu, poate ar trebui sa-l cautati cumva, sa faceti ceva ce stiti in sinea voastra ca v-ar apropia de El si L-ar bucura;
- vedeti ca incepand sa-l cautati pe Dumnezeu (prin post, rugaciune si spovedanie) s-ar putea sa faceti unele lucruri frumoase si folositoare altora (dar si voua). Aceste lucruri / fapte s-ar putea sa va aduca in prezenta / compania unor fete care sa va placa. Aveti rabdare si nu sariti dupa prima fata care va iese in cale chiar daca ati asteptat 5 / 10 sau 20 de ani sa va casatoriti. Este necesar inca putin post si infranare a gandurilor si dorintelor ca sa puteti discerne ce e bine si ce nu e bine.
- daca ce am zis mai sus nu s-a intamplat e posibil sa nu fi facut ce e la primul punct;
- este necesar sa realizam ca sunt lucruri mai dureroase si mai urate si mai pline de amaraciune decat a fi fara o prietena sau sotie, nu voi da exemple dar chiar exista credeti-ma;
- e necesar sa constientizam ca daca ne dorim o relatie cu o fata atunci casatoria e pasul si urmarea fireasca a acelei prietenii (si nu trebuie sa treaca x ani ca sa se intample)
- daca totusi ati pornit intr-o relatie cu o fata e bine sa fiti constient ca acea fata s-ar putea sa nu fie totusi viitoarea voastra mireasa si sa va tineti inima in frau sa nu o ia pe aratura crezand ca gata, aia e;

- si sa inchei cu ce e mai important dintre toate, Doamne Doamne e cu noi si cu adevarat doreste sa ne fie prieten, numai noi sa vrem, restul ni le da El la timpul potrivit.

O zi binecuvantata va doresc.

andrei123

 •  
 •  

#135 ADMIN Claudiu Balan » 03-04-2017 07:55

Test

Claudiu Balan

You have no rights to post comments

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."