Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Multe rauri de cuvinte pline cu lauda catre Maica lui Dumnezeu, au brazdat inimile credinciosilor si multe vor brazda inimile noastre in continuare. Dar nici unul din astfel de cuvinte nu l-am putem intelege daca nu ar fi Sfanta Fecioara prezenta in viata noastra cu grija si dragostea ce ne-o poarta. De aceea m-am gandit sa scriem impreuna acest articol, marturisind fiecare de ce ne este draga Maicuta Domnului, si daca ne-a ajutat cu ceva sa spunem cum am fost ascultati si ingrijiti. Si astfel, din marturiile noastre, poate vom tese cu totii un covoras al recunostintei,  pe care sa-si odihneasca Maicuta genunchii atunci cand se roaga Domnului ca sa se indure de noi si sa nu ne piarda in pacatele noastre.

Pe mine m-a ajutat Maicuta Domnului atunci cand nici un om de pe pamant nu ar fi putut sa ma ajute cu ceva, atunci cand nimeni si nimic de pe pamant nu ma mai putea ridica din suferinta pacatului. Si mi-a ascultat Maicuta rugaciunile deindata, si mi-a alinat toate intristarile desi nu as fi meritat nimic. Dar nu numai ca mi-a ascultat toate rugaciunile, ci a mijlocit sa primesc cu mult mai mult decat am cerut. Dintre multele binecuvantari primite, am primit-o si pe cea mai mare dintre ele, pe cea care este bucuria ochilor mei si zambetul buzelor mele: sotia mea. Stiu ca sunt de cele mai multe ori un netrebnic fata de Maica lui Dumnezeu, dar stiu ca de oricate ori ii cer ajutorul il primesc neintarziat. Si stiu ca cel mai mult ma indrageste cand ma rog simplu si cu durere in inima.

Voua de ce va este draga Maica Domnului?

Comments  
  •  
  •  

#181 Maria » 07-03-2010 08:33

1-7 MARTIE
niky
a trecut o saptamana de cand scrii la subiectul asta.
credeam ca tu cauti o lamurire, un sprijin in cautarile tale, ca vrei sa socializezi, cum spunea admin.
nu mai cred.
am aflat ca ai chiar la tine in casa o persoana ortodoxa care te poate invata despre Maica Domnului, si anume, sotia ta.
din viata ei, din modul in care se comporta tu nu ai invatat nimic?
un crestin vorbeste si prin fapte, prin viata lui.
admin a pornit frumos cu intrebarea din titlu, nici nu cred ca s-a gandir vreodata ca cineva care nu o iubeste si nici macar nu are evlavia la Maica Domnului arputea comenta ceva.
dar ai aparut tu.
nu cunosti Traditia ortodoxa si uite cati au pornit sa ti-o explice, fiecare dupa pricepre si traire. Sfanta Scriptura o talmacesti mata, si nu ai nevoie sa mai vina cineva, fi si preot, sa ti-o explice.
ai primit citate din parintele Cleopa, care pe multi i-a adus la credinta, si nu a fost de ajuns.
ai primit marturii din inimi sincere, despre iubirea Maicii Domnului si nu ti-a fost de ajuns.
nu vei ajunge sa cunosti asa adevarul, daca tot ce primesti dai afara, adica nu accepti nimic in sufletul tau.
nu te ingrijora, Iisus are grija si de sufletul tau, dar mult se intristeaza ca pe Mama Sa, pe care El o asculta si o cinsteste, tu nu intelegi sa o cinstesti.
de-a lungul vremii s-au adunat enorm de multe marturii ale cinstirii Maicii Domnului si cateva dintre acestea s-au si tiparit. poate, daca tu doresti cu adevarat sa aflii mai multe despre Maica Domnului, ti-ar fi de folos sa le citesti. dar cu inima curata, cu gand bun.
altfel tot timpul in care ai stat in fata calculatorului si ai combatut in stanga si in drapta, nu stiu la ce ti-ar folosi.
am observat ca multi s-au necajit cu tine, sa iti spuna, sa-ti explice, fara nici un folos.
greu cu tine, omule.
daca esti sincer in cautarile tale, vei gasi raspuns.
Dumnezeu sa te lumineze.

Discutia a deviat enorm de la subiect si eu as propune, ca sa nu mai fie tulburare, aflandu-ne in post, ca admin sa sisteze comentariile la postul asta sau poate gaseste dansul o solutie mai buna pentru toata lumea.

Maria

  •  
  •  

#182 Iulia » 01-08-2011 16:05

Maicuta Domnului imi este draga...pentru ca e Maicuta Domnului.Pentru ca e Maicuta noastra,cea mai buna mama din lume,mai presus de mamele care ne-au nascut.Numai pe ea o simt mama cu adevarat.Pentru ca e chezasa noastra si mijlocitoare milostiva.Pentr u ca e cea mai frumoasa floare care a odraslit Fructul Cel mantuitor Care a reparat greseala lui Adam ce a muscat dintr-un fruct nepermis...Pent ru ca nu si-a intors niciodata fata de la lume,de la noi pacatosii care o facem sa sufere atat ci pe toti ne imbratiseaza si ne acopera cu Acoperamantul Ei ca o mama ce isi acopera pruncutii cu paturica.Pentru ca desi sunt aidoma unui fruct stricat si putred inaintea Ei,totusi ma ajuta si e cu mine si se roaga pentru mine si pentru iertarea pacatelor mele...De cate ori i-am cerut sa Il induplece pe Dreptul Judecator sa ma ierte,si in clipa aceea am simtit ca se coboara harul lui Dumnezeu peste mine si mi s-a usurat sufletul...Pent ru ca a facut atatea minuni si atat ne ajuta.Pentru ca ne asculta.Pentru ca ne da exemplu.Pentru ca icoana Ei e ca un lemn ce indulceste amareala lumii acesteia plina cu imagini desarte si rele,si cand ii privesc chipul cel nevinovat simt o mare mangaiere.Pentr u ca stiind ca o am pe Ea,am o mare speranta ca atunci cand ma voi afla inaintea Domnului,Maicut a din nou se va ruga pentru mine,cu lacrimi,si Domnul ,dupa ce o va asculta,va zice ingerilor ,,Duceti-o in locasurile Imparatiei"...O ,Maicuta,cea care ne-ai dat o sansa de mantuire,nu ne lasa!iti multumim pentru tot!Si te rog Maicuta sa nu te mahnesti ca nu voi putea sa tin postul cel in cinstea ta,sa nu plangi pentru mine,pentru pacatele mele,cu lacrimi amare!Sa imi dai mie lacrimile tale,sa imi plang pacatele,dar Tu nu plange!Ajuta-ma sa nu renunt Maicuta sa duc lupta cea buna,niciodata! Acopera-ne, la tine avem scapare...Darui este-ne noua sa ne intalnim cu tine in Imparatia Cerurilor,si acolo sa ne imbratisezi ca o mama care si-a gasit fiii...Miluiest e-ne pe noi,Maicutica noastra draga!Amin.

Iulia

You have no rights to post comments

Login Form

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."