Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

maica-domnului-1Am simtit nevoia sa va mai scriu. Este 1 decembrie si la televizor sunt multe programe de vizionat. Am zis ca in aceasta seara o ora sa ma rup de tv si sa citesc mai multe rugaciuni. Am citit mai intai rugaciunile de seara si apoi " Paraclisul Maicii Domnului " care este extrem de frumos. La Paraclis ma simt foarte bine. Eram obisnuit sa il citesc in fiecare joi seara, deoarece asa vazusem intr-un documentar ortodox ca se face in manastiri, si astazi l-am citit, incalcand asa zisa "regula" a mea.

Azi ma simt mai departe de Domnul si stiu si cauza, insa nu stiu ce sa fac sa imi revin. In ultima vreme, chiar post fiind, am inceput sa vorbesc si mai urat, sa nu mai tin asa, cu religiozitate limbajul vulgar ascuns. E vorba de anturaj, liceul, si cand toti vorbesc urat, sunt tentat a ma lua dupa ei. Dar haideti sa va zic despre paraclis.

De vreo 3 luni, il rostesc in fiecare joi. Imi place mult sa il citesc, dar si sa il cant. Se deschide mai ales cu psalmul deosebit pentru mine si anume Psalmul 102, urmand cantarea "Dumnezeu este Domnul si s-a aratat noua, bine este cuvantat, cel ce vine intru numele Domnului". Intrarea in rugaciunea profunda se face insa odata cu Psalmul 50 ce da dovada de o sfintenie nemarginita.

In cartea mea de rugaciuni, sunt cateva pasaje mai evidente pe font italic si de obicei eu le cant pentru ca imi plac foarte mult. Rugaciuni deosebite in paraclis sunt si "Umple, Preacurata de veselie viata mea, daruindu-mi bucuria ta cea nestricata..." sau "Cauta cu milostivire, cu totul laudata, Nascatoare de Dumnezeu..."

 

Rugaciunile din "Paraclisul Maicii Domnului" unduiesc si improspateaza sufletele noastre. Ne ofera armonie si nadejde. Ne invata sa fim mai buni. Ultima rugaciune este catre Maicuta, in care ii cerem ajutorul, e deosebita! De asemenea si acestea:->

Cu neputinţe cumplite şi cu chinuri de boli fiind cuprins , Fecioară, tu-mi ajută. Că pe tine te ştiu comoară de tămăduiri neîmpuţinată şi necheltuită, ceea ce eşti cu totul fără de prihană

Mântuieşte de nevoi pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu, că toţi, după Dumnezeu, la tine scăpăm, ca la un zid nestricat şi folositor.

Caută cu milostivire, cu totul lăudată Născătoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu şi vindecă durerea  sufletului meu.

Ceea ce eşti rugătoare caldă şi zid nebiruit, izvor de milă şi lumii scăpare, cu dinadinsul strigăm către tine, Născătoare de Dumnezeu, Stăpînă, vino degrab şi ne mîntuieşte pe noi de nevoi, ceea ce eşti grabnică folositoare.

Sfarsitul rugaciunii poate fi inceputul pocaintei noastre.

(Tiberiu)

Comments  
  •  
  •  

#21 Diana » 07-01-2013 10:52

Daca citesti paraclisul 40 de zile afli un secret :) .Interesant ...
Monahul Pimen Vlad a spus ca daca citesti acatistul Maicii Domnului de 40 de ori ,Maicuta iti va indeplini o dorinta :).Aici o marturie a acestui monah :
`Eu, părinţilor şi fraţilor, sunt venit aici de la vârsta de 18 ani. Mi-am petrecut viaţa mai mult în pustie, la chiliuţa mea. Odată, pe când ascul-tam o predică, părintele respectiv spunea că dacă citim acatistul Bunevestiri a Maicii Domnului de douăsprezece ori, ni se va îndeplini orice dorinţă care ne este de folos. Auzind acestea, m-am mi-nunat şi am început să le spun şi oamenilor să citească acest acatist, dar de 40 de ori.

Trece o perioadă de timp, şi, pe când mă aflam la Tesalonic, vine o femeie la mine şi spune că a făcut precum i-am spus, citind acatistul, şi s-a vindecat de cancer; altcuiva i s-a rezolvat rapid o problemă.`

Diana

You have no rights to post comments

Login Form

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."