Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

A trecut si 8 martie, toata lumea a sarbatorit "Ziua Femeii". Toata lumea a cautat in graba cadouri, flori si martisoare, dar poate unii am uitat, dragii mei, sa-i aducem multumire si Maicii Domnului care a nascut pe Domnul Hristos si sa ii oferim  si ei ceva in dar de 8 martie. Dumnezeu nu e impotriva acestei zile festive, dar El totusi doreste sa ne manifestam si fata de Maica Sa.

La ora de franceza de astazi am participat la o discutie cu doamna profesoara pe tema "Femei celebre care au lasat in urma lor ceva important pentru umanitate". Si o colega din fata a raspuns: Fecioara Maria, iar raspunsul doamnei profesoare de franceza a fost: "Da intradevar, Maica Domnului este cea care l-a tinut in brate si L-a crescut  pe cel mai minunat si luminat Om".  Este o adevarata bucurie ca din aceasta enumeratie nu a fost uitata Maica Domnului. Mie mi se umple sufletul de Bucurie cand ma gandesc cat de emotionant este sa te gandesti la Maica Domnului in cadrul unei sarbatori mai mult lumeasca, decat dumnezeiasca.

De ce este importanta Maica Domnului? Maica Domnului este importanta, deoarece a nascut pe Mantuitorul lumii, deci este Usa manturii prin care Domnul a venit in lume. Este incaperea Duhului Sfant, care a impodobit-o cu darurile Lui si s-a pogorat asupra ei si s-a zamislit cel mai minunat prunc. Este cea care are mainile mai puternice decat heruvimii si serafimii cerului, pentru ca L-a tinut pe cel Necuprins. Este cea care L-a nascut pe Domnul Hristos intru nestricaciune, facandu-se astfel Vas ales al lui Dumnezeu.

Este Maica lui Dumnezeu pe care Hristos, Domn si Dumnezeu adevarat, a  ascultat-o cu atata drag in perioada prunciei Sale. Este Incununarea noii Eve prin care lumea s-a izbavit de stramosescul pacat. Este cea in care Domnul a vazut smerenie curata si traire curata. Este poarta crestinilor catre Rai. Este Insasi pilda curatiei interioare pe care orice om ar trebui sa o aiba.

De ce lumea uita pe 8 martie de Maica Domnului? Pentru ca modelul femeii pe care oamenii o cinstesc nu este femeia-mama, femeia-iubitoare, ci mai degraba modelul femeii de succes, frumoasa si cu o cariera stralucita dar fara familie si copii. Dar sa nu deznadajduim. In mijlocul acestei "sarbatori" se mai gasesc si tineri care sa isi impartaseasca sentimentele curat si pe acordurile ceresti fara sa o uite pe Maica Domnului,  caci este singura Femeie  din lumea careia ii vor reveni urmatoarele atribute Fecioara si Mama....

(Adrian)

Comments  
 •  
 •  

#1 Elena » 09-03-2010 12:57

Adrian, foarte frumos ai scris despre Maica Domnului, dar iarta-ma ca iti spun si nu te supara, dar Maica Domnului se sarbatoreste in Bunavestire, cand Sfantul Arhanghel Gavriil i s-a inchinat si i-a adus vestea nasterii din sfantul sau trup a lui Dumnezeu; tot in Bunavestire se sarbatoresc si femeile crestine; ele se mai sarbatoresc si in Duminica sfintelor femei Mironosite.
Iar ziua de 8 martie, care a fost propusa ca zi internationala a femeii de Clara Tetkin, o femeie comunista, revolutionara, din fosta URSS, ar fi cazul sa o abandonam, si sa ne sarbatorim, atat femeile cat si barbatii in sarbatorile crestine, care Slava lui Dumnezeu, sunt destule !

Elena

 •  
 •  

#2 Mihai » 09-03-2010 13:06

Foarte adevarat ce a spus Elena!!!Ziua oamenilor este orice zi din viata noastra,un nepretuit DAR de la Dumnezeu.Slava Tie, Dumnezeule!!!

Mihai

 •  
 •  

#3 paulica » 09-03-2010 16:21

http://www.crestinortodox.ro/diverse/8-martie-sarbatoare-necrestina-99584.html
sunt sarbatori ortodoxe inchinate Maicii Domnului, nu 8 martie...
sa nu ne inselam, iertati

paulica

 •  
 •  

#4 Lucia » 09-03-2010 20:50

Adrian,

Înţeleg bucuria şi emoţia ta, datorate curajului mărturisirii colegei tale „din faţă” şi aprecierii doamnei voastre de franceză! Cu adevărat, între “Femeile celebre care au lasat in urma lor ceva important pentru umanitate”, Maica Domnului este cea care „a lăsat în urma” Dânsei tocmai mântuirea umanităţii, prin „cel mai minunat si luminat Om” şi Dumnezeu adevărat...

PS – într-adevăr, pe 25 martie vom serba ziua femeii creştine...

Lucia

 •  
 •  

#5 Veronica » 10-03-2010 00:52

MARIA, Preacurata, Nevinovata, Pururea Fecioara, Iubirea noastra,bucura- te!

Veronica

 •  
 •  

#6 Guest » 27-06-2010 18:00

Foarte frumos articol, doar ca exista un "insa" : 8 martie - e o sarbatoare pagana, cu radacini jidanesti, daca va interesa acest moment, pot sa caut exact articolul de unde am aflat aceasta. Exista sarbatoarea femeilor mironosite (nu sunt sigura de denumire) in care pot fi felicitate toate femeile. In aceasta ordine de idei, stabilirea unei legaturi (a cinsti pe Maica Domnului cu ocazia acestei "sarbatori"- mi se pare cam... nedemna Sfinteniei Preacuratei... Deci 8 martie nu este nici pe departe o sarbatoare bisericeasca .
Va rog sa ma iertati, nu v-o spun cu rautate.

Guest

You have no rights to post comments

Login Form

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."