Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Nu aș vrea să fiu înger ca să vorbesc despre Maica Domnului. Vreau să vorbesc ca om slab, să pot simți adevărat dragostea și mila Maicii Domnului.

Maica Domnului se simte, cred, mai bine printre oamenii necăjiți, slabi și prigoniți în rice fel, decât s-ar simți înconjurată de îngeri. Maica Domnului jertfește mereu, suferă emreu și cred că se luptă chiar și cu dreptatea divină apărând pe neputincioșii care o cer în ajutor. Iubește peste închipuire de mult și fără de alegere și pe cei ce sunt răi și chiar și pe cei nepăsători.

Niciun păcătos, oricât de mare ar fi, să nu se piardă, dacă Maica Domnului îl apără.

O, fericită încredere! O, scăpare sigură! Maica Lui Dumnezeu este Maica mea. Cu câtă siguranță așadar trebuie să nădăjduim, dacă mântuirea noastră atârnă de voința unui Frate atât de bun și a unei Mame atât de îndurătoare!

„O, ce fericire este a muri în mijlocul atâtor îngeri! ( se zice despre călugări). Ah, nu este timp de odihnă chiar acum când se apropie sfârșitul vieții mele!”

Maica Domnului ne iubește mult. Ea vede în noi prețul morții lui Iisus Hristos. Maica Domnului ne dorește lucruri mai mari decât ne dorim noi înșine.

Ea se arată cu inima largă chiar și față de aceia care, fie din nepăsare sau din nerecunoștință, aleargă rar la dânsa. Dar cu cât mai generoasă nu va fi ea cu aceia care neîncetat îi cerșesc ajutorul? Aceia nu numai că sunt iubiți mult dar chiar sunt slujiți de dânsa.

Maica Domnului ne răpește inimile. Aș vrea să am toate inimile sfinților și ale îngerilor pentru a iubi pe Maica Domnului. Și oricât ar iubi-o cu toată puterea lor îngerii cerului și pământului, cu toată sfințenia lor, nu vor ajunge să o iubească cât îi iubește Ea.

Un păcătos a spus Maicii Domnului: „ Arată-te că-mi ești mamă”, iar ea îi răspunde: „Arată-te și tu că-mi ești fiu”. Prin păcatele noastre supărăm pe Maica Domnului care ne este mamă. Haide-ți să-i arătăm și noi că-i sunte fii!

Arhimandrit Arsenie Papacioc- Despre Viața de familie și diverse probleme ale lumii contemporane.

Comments  
  •  
  •  

#1 Borodi Alina-Marinela » 09-08-2011 18:48

In timp ce citeam aceste cuvinte, mi a trecut un gand fugitiv, si mi am zis: oare ce om mare a scris aceste cuvinte atat de simple si totusi atat de patrunzatoare? La final am vazut ca, gandul meu era bun, caci numai un Parinte iubitor este sau poate fi capabil de atata blandete si gingasie in cuvintele sale... si totusi, apoi m am intristat caci, sufletul meu e departe de aceste trairi-am adunat cunostinte, informatii, notiuni, concepte, dar totul e doar teorie, prea putina mult prea putina traire... uneori stau si ma intreb: de ce sunt atat de rece, de insensibila-cum va balanta inclina mai mult spre aceasta cu toate ca am si eu unele momente in care traiesc cuvintele, dar totusi, ma simt departe si, stiu-acum cand scriu constientizez, ca Domnul, Mantuitorul, Maicuta cea Sfanta, vor mai mult din partea mea-cat de trist, eu, care i indemn pe toti cei din juru mi sa si doreasca mai mult de la ei insisi, si le spun sa se lupte mai mult pt a deveni tot mai buni, tot mai rabdatori, tot mai blanzi si tot mai plini de dragoste, le spun tuturor sa se compare mereu si sa fie mereu in competitie cu ei insisi, dar eu? Unde sunt faptele mele? Unde e lupta mea cu mine insumi? si, cumva, realizez ca si eu vreau mai mult de la mine insumi, dar nu sunt in stare sa ma straduiesc mai mult, of, asa de greu si de incet facem pasul de a mai urca inca o treapta, insa a ne lasa batuti, a ne lasa amagiti de un soi de "oboseala" sau trandavie, sau cine stie ce false motive sau pretexte, imediat alergam-alergam spre a da inapoi, alergam, plecam de la Fata Mantuitorului chiar si fara sa stim de ce-pt ca... alegem comoditatea? ... Nici nu vreau sa ma gandesc, e prea urat ceea ce facem noi oamenii, caci toate aceste gesturi marunte sunt semne de tradare fata de Hristos si de o a doua Rastignire la care IL supunem pe Mantuitorul, din cauza lenei ? Gandul acesta e Grotesc ! ... Si totusi as vrea sa iubesc, as vrea sa iubesc tot ce e curat si Sfant... Doamne Ajuta !

Borodi Alina-Marinela

You have no rights to post comments

Login Form

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."