“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Traian Dorz: "În fața martiriului îți dă Dumnezeu așa o putere mare încât ești mereu deasupra împrejurărilor"

Luni, pe 20 iunie 2016, se împlinesc 27 de ani de la trecerea la Domnul a lui Traian Dorz, mare poet creștin, conducătorul mișcării creștin-ortodoxe Oastea Domnului. Fratele Traian a mărturisit și lăudat toată viața sa pe Dumnezeu prin faptă și cuvânt. A creat cu drag și iubire mii de poezii lăudându-l pe Domnul Hristos, poezii care astăzi s-au transformat în cântări minunate care se aud din strănile bisericilor din România. Traian Dorz pentru mărturisirea și apostolatul lui în Hristos făcut pentru prin zeci de mii de kilometri parcurși în neamul acesta, a fost întemnițat de regimul comunist timp de 16 ani la Oradea, Gherla și Periprava.

Un om cu viață sfântă, un om care a știut una și bună: Hristos, Hristos și iar Hristos. A fost așa de talentat și dăruit încât scria nopți întregi poezie după poezie pentru a mai seca izvorul harului care-l inspira și nu-l lasă sa stea liniștit. Talentul te frământă să-ți împlinești vocația, altfel arde mereu în tine și te consumă mai tare.

Iată mai jos câteva cuvinte spuse de fratele Traian în ultimii ani ai vieții:

 

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."