Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Nu ştiu dacă am cuvinte pentru a spune toate facerile de bine primite de la Sfântul Mare Mucenic Mina. Totul a început atunci când stăteam în gazda la o bătrânică simpatică. Totul mergea perfect, doamna m-a înţeles că am nevoie de bani tocmai de aceea nu a “luat pielea de pe mine“. cerându-mi mulţi bani la chirie.

Dar cum niciodată nu poate fi totul perfect, s-a întâmplat ca doamnei să îi lipsească din casă o sumă de 500 de lei.  Am încercat să o fac să îşi aducă aminte unde a pus banii şi am asigurat-o că nu m-am atins de banii ei, dar fără niciun rezultat. După câteva ore mi-a zis să îmi fac bagajul să să mă mut  că ea pleacă în vacanţă, am rămas uimit ,”în vacanţă!”, bineînţeles că mi-am dat seama de ce mă dă afară , mă bănuia că eu sunt hoţul sau colegul meu cu care stăteam la dânsa. Am rugat-o să mă mai lase câteva zile până îmi voi găsi în altă parte şi apoi voi pleca.

Dându-mi seama că mă bănuie mă gândeam măcar să găsesc banii şi apoi plec singur, dar numai să îi găsesc.

A doua zi am plecat în oraş la până la un coleg  şi am zis să trec puţin pe la paraclisul şcolii noastre. Ajuns aici mă întâlnesc cu femeia de servici căreia îi povestesc ceea ce am păţit iar dansa mă sfătuieşte să fac acatistul Sfântului Mina şi sigur voi primi ajutor.

Ajuns acasă mă duc încă o dată la gazda mea  şi începem împreună să căutăm, pe pat, pe sub pat, în dulapuri, sub covor. Toate locurile normale şi ciudate le-am verificat şi nu era niciun ban.

Neîncrezător dar totuşi cu credinţa  încep să citesc acatistul Sf. Mina şi în timp ce îl citeam mă cuprindea o credinţă din ce în ce mai mare. Şi când ajung la  sfârşitul condacului al VI-lea o aud pe bătrânică care mă strigă..

“Alex, Alex … am găsit banii". Eu mă duc imediat şi îi spun “Cum, unde?“ fiind uimit pentru că în urmă cu 10 minute răscolisem toată camera. Îmi spune că în timp ce stătea întinsă în pat s-a uitat jos  şi a  văzut banii lângă covor. Am rămas uimit,  vă daţi seama  nu puteam să cred dar totuşi Sf.Mina a lucrat, a făcut minunea. Apoi m-am dus şi mi-am terminat acatistul mulţumind sfântului şi dând slava lui Dumnezeu !

Aş dori să mai precizez un lucru. Înainte să încep acatistul i-am promis Sf.Mina că dacă mă va ajuta voi da un acatist  la biserică pentru 40 de zile dar voi face şi un articol în care să scriu după puţinul meu talent,  minunile pe care Sf.Mina le-a făcut  familiei mele.

În câteva rânduri  aş dori să vă mai povestesc şi o altă minune făcută de Sf.Mina.  Un mare ieromonah  stareţ al unei mari  mănăstiri  a avut nefericirea că în timp ce era plecat la slujbă la altă mănăstire să îi fie furate toate lucrurile de preţ ale mănăstirii începând de la icoane şi până la ultimii bănuţi. Întorcându-se la mănăstire stareţul a rămas uimit de cele ce s-au întâmplat dar în acelaşi timp rugându-se lui Dumnezeu să îi ierte păcatele.

Văzând că nu  are cum să recupereze cele furate, părintele a început să citească acatistul Sf.Mina zile de-a rândul. Au trecut câteva zile dar nu multe şi hoţul  este prins foarte departe de locul furtului, iar părintele a putut recupera mai mult de jumătate din cele furate.

Bucură-te Mina mult pătimitorule!

(Daniel P.)

Comments  
  •  
  •  

#41 Ivan » 11-01-2017 09:37

....DA! Minunile chiar vin.

I-am promis Sfantului Mina, atat eu cat si prietenul meu, ca vom scrie aici, pentru a intari credinta si celorlalte persoane care intra sa citeasca minunile sfantului. Rugati-va din toata inima, nu numai pentru problema care va apasa la momentul respectiv, ci doar rugati-l sa va gaseasca o metoda de a va aduce pacea in suflet permanent. (De restul se ocupa Dumnezeu, pentru ca stie, ce si cum avem nevoie fiecare din noi, nu de cum ne inchipuim noi)

Consider ca ceea cerem noi, in general, Lui Dumnezeu si Sfintilor la care avem evlavie, nu este neaparat SI sanatos pentru noi. La momentul potrivit, raspunsul la rugaciunile noastre vine cand ne asteptam cel mai putin, si deseori, cu varianta la care noi nu ne-am fi gandit initial.

In cazul nostru, nu pot sa va spun mai mult decat ca am recuperat o suma imensa de bani (bani munciti din greu), suma pentru care, am fost instiintati cu multa autoritate si siguranta, (in nenumarate randuri), ca nu vom putea sa mai intram in posesia lor. Sunt prea mari bucuriile, si cuvintele mult prea sarace, pentru a descrie cum totul se schimba atunci cand, de fapt, ''mana'' omeneasca nu mai poate avea niciun fel de putere.

Ivan

  •  
  •  

#42 Renate » 28-02-2017 22:13

Si pe mine m-a ajutat foarte mult Sfantul Mina in recuperarea banilor pe care ii investisem in 2 cursuri . Unul din cursuri costa £1000, si dupa aproape 4 saptamani de asteptari (trebuia sa mi se returneze banii in cateva zile ) m-am gandit sa ma rog Sfantului Mina, regretand faptul ca nu mi-a trecut prin minte sa ma rog sfantului mai devreme . In cateva zile dupa ce l-am rugat pe Sfantul Mina sa ma ajute mi-am recuperat in totalitate banii , desi inainte aproape ca imi pierdusem orice speranta. I-am promis sfantului ca o sa scriu aici minunea recuperarii banilor pentru care am muncit din greu.

Renate

You have no rights to post comments

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."