Skip to content

8 Comentarii

  1. D
    octombrie 18, 2010 @ 2:29 pm

    e ce sa zic.
    nu stiu daca te referi strict numai la lautari,sau manelisti,dar te informez ca sunt oamnei care nu asculta manele.
    si de ce sa nu ai o nunta cu muzica.
    mi se pare absurd,adica se presupune ca e una dintre cele mai fericite zile din viata miresei sau a mirelui.
    si daca ai muzica asta ce inseamna,ca Hristos nu este cu voi.??!!:S:S:S

    mi se pare chiar o tampenie…(parerea mea)
    acum fiecare face cum vrea si cum simte draga Georgiana.

    Reply

  2. CristinaL
    octombrie 18, 2010 @ 4:27 pm

    Doamne ajuta ,foarte frumoasa poezia ,sa ai nunta fara lautari cred ca este ceva foarte frumos ,din cate am citit din cartea Parintelui Cleopa(vol 7) nunta crestina nu se face cu lautari ,totusi in ziua de azi nu prea am auzit de nunta fara lautari sau altfel de muzica (dupa preferinte),asta nu inseamna ca asfel de nunti nu exista ,totusi cred ca important este sa-l avam pe Domnul in gand mereu si asfel vom stii ce si cum tebuie facut .

    Reply

  3. Georgiana
    octombrie 18, 2010 @ 5:23 pm

    Ptr D
    da, Cristina, din cartea Pr Cleopa m-am si inspirat, deoarece nunta cu lautari nu este tocmai una crestina. La fel spune si Maica Siluana Vlad in scrierile sale.
    Din pacate , Taina Cununiei nu mai are acea valoare semnificativa; azi unii tineri , abia asteapta sa porneasca catre petrecere, catre mancare&bautura, dans si etc. Nu stiu ce ai inteles D. , intr-adevar este una dintre cele mai fericite zile din viata miresei sau a mirelui; dar nu MUZICA te face fericit; nu petrecerea, nu distractia… ci faptul ca vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup ; eu cred ca asta ar trebui sa ne faca fericiti in acea zi.
    Dar acum depinde cum intelege fiecare 😀 .

    Reply

  4. D cel de demult
    octombrie 18, 2010 @ 7:34 pm

    Mie unuia nu mi se pare o tampenie.

    Iar fericirea mirilor este data (sau ar trebui sa fie) de participarea la Taina, nu de muzica de la cheful de dupa.

    Reply

  5. Guest
    octombrie 18, 2010 @ 8:24 pm

    Si mie mi se pare exagerata poezia. De fapt pr. Cleopa mi se pare in general exagerat. Nu sustin ideea unui chef necontrolat, dar nici o nunta … muta . Nu sunt adepta extremelor, de aceea sunt convinsa ca exista nunti in care se poate alege o muzica de bun gust. Acum daca n-ai lautari (ca asa zice pr Cleopa ca e bine, sau cine o mai zice) dar totusi la petrecerea de dupa ai alt gen de muzica (placut si de bun gust de altfel) inseamna ca acea nunta e una crestina ? (doar pentru ca nu are lautari).
    Sunt de acord cu ideea ca la baza nuntii trebuie sa stea unirea celor 2 in fata lui Dumnezeu, mi se pare esenta (taina) principala.

    Reply

  6. somebody
    octombrie 18, 2010 @ 8:29 pm

    Foarte frumoasa poezia,Georgiana! Pt.mine petrecerea aceea de dupa Cununie nu ar insemna nimic – in niciun caz nu ar consta in asta fericirea mea din ziua respectiva. De 1000 de ori mai mult m-ar bucura sa merg impreuna cu cel pe care il iubesc la o slujba de noapte,sa ne rugam impreuna,sa ne plimbam impreuna si sa ne bucuram,multumindu-I Domnului si cerandu-i intarire pentru tot ce va urma.
    Sigur,trebuie impartasita aceasta bucurie si cu familia,rudele,prietenii,dar asta este unul din motivele pentru care nu inteleg impresionanta lista cu sute de invitati la petrecere (motivul sa fie oare banii,cadoul de nunta?).Mie mi-ar placea sa fie ceva cat mai restrans,cu cat mai putine persoane, fara agitatia caracteristica nuntilor din zilele noastre,fara muzica data la maxim,fara betii si alt gen de destrabalari,fara alte obiceiuri paganesti si superstitii pe care multi le practica fara ca macar sa stie despre ce e vorba etc.

    Reply

  7. Bogdana
    octombrie 21, 2010 @ 6:25 pm

    mai demult nunta se facea fara lautari…..

    Reply

  8. claudia
    noiembrie 30, 2010 @ 1:27 pm

    deosebit

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *