“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Haideţi să ne încurajăm unii pe alţii spre iubirea aproapelui!

Încotro ne îndreptăm? Nu mai avem încredere în oameni. Suntem sfătuiţi să nu avem, să ne ferim de cei pe care nu îi cunoaştem, să nu le dăm nicio atenţie.

Ori, dacă noi nu avem încredere în oameni, oare se poate spune că avem încredere în Dumnezeu? Oare, dacă am avea încredere în El, dacă ne-am lăsa vieţile şi sufletele în mâinile Lui, oare nu am fi fără nicio frică? Probabil am ajuta necondiţionat pe oricine, fără să ne gândim că e periculos. Fără să ne pese că nu cunoaştem acea persoană i-am oferi casa, hainele şi masa noastre. Cine mai face asta? Cine are curajul să aibă încredere într-un necunoscut? Şi apoi, când în sfârşit ne luăm inima în dinţi şi îndrăznim să oferim o fărâmă de ajutor, chiar atunci apar reproşurile: dar cum de ai avut încredere în el? Dar de ce l-ai ajutat dacă nu îl cunoşteai şi dacă nu ţi-a cerut el, personal, asta? Şi aşa, până şi cei mai curajoşi se simt dezamăgiţi uneori şi poate asta conduce la renunţare.

Oare ne-am gândit la asta până acum? Dacă au fost oameni care au renunţat din cauza noastră? Oare nu noi vom fi vinovaţi în faţa Lui Dumnezeu? De câte ori am închis ochii zicându-ne că nu noi trebuie să luăm atitudine, nu noi trebuie să ajutăm, nu noi?

Dacă trebuie să ne iubim aproapele ca pe noi înşine, de ce nu avem curaj şi încredere? Oare suntem laşi? Oare ne-am pierdut îndrăzneala sau nu am avut-o niciodată?

Haideţi să ne oprim puţin în loc, haideţi să ne întoarcem către noi şi să ne întrebăm. Haideţi să ne încurajăm unii pe alţii! Haideţi să împrăştiem în jurul nostru iubire şi bucurie!

(Diana Cârstea)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro