De ce ne rugăm?

În fiecare miercuri seara la ora 22.30, o parte din cititorii site-ului Ortodoxia Tinerilor, ne unim în rugăciune înaintea lui Dumnezeu, fiecare acasă la el, în cămăruța lui. Scopul este de a ne ruga unii pentru alții, de a ne ruga pentru țara noastră, pentru cei în suferință, pentru cei săraci, pentru cei bolnavi, singuri și aflați în deznădejde, pentru părinții noștri, pentru frații, copiii și prietenii noștri.

E o bucurie să știi că la o anumită oră, mai multe persoane se roagă alături de tine în același gând.

La baza acestei întâlniri a noastre în rugăciune stau cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos:

“Dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. ” (Evanghelia după Matei 18, 19-20)

În fiecare săptămână vei găsi pe acest site informațiile despre viitoarea seară de rugăciune, pentru cine ne rugăm și ce rugăciune citim (acatist, paraclis, etc.).

Fii alături de noi în serile de rugăciune și Dumnezeu se va milostivi de neamul nostru românesc și de întreg neamul omenesc, și ne vom apropia unii de alții, și Hristos Domnul ne va uni în Sine Însuși pe toți.

Din câte știm există și alți creștini care se roagă împreună tot miercuri seara. Cei de la Provita se unesc în rugăciune și pomenesc toate femeile care vor să facă avort, sau mamele care au dat naștere și sunt în dificultate.

Bineplăcut îi este Domnului gândul acesta de a ne ruga unii pentru ceilalți pentru problemele noastre.

Vă așteptăm alături de noi!

Claudiu Balan
Asociația Ortodoxia Tinerilor