Skip to content

15 Comentarii

  1. cin
    februarie 4, 2010 @ 12:42 pm

    Sf.Nectarie roaga-te pentru noi!

    Reply

  2. andreea c
    februarie 4, 2010 @ 10:19 pm

    Sfantul Nectarie…acum am impresia ca ne urmareste pasii pana ne aduce pana la el..:-)..cand eram mica, in vizita la cineva, auzeam prima data citindu-se din viata Sf.Nectarie..mi-a ramas adanc in memorie cum Sfantul a luat asupra lui pedeapsa elevilor sai care s’au certat..mi-am adus aminte de el prin acest lucru cativa ani mai tarziu,in liceu..s-a intamplat tot ceva minunat sa ajung la biserica cu hramul Sf.Nectarie din oras, de care nici nu stiam ca il are Patron…prima slujba la care asistam acolo era vecernia pentru Sf.Arhangheli, aproape de ajunul sarbatoririi Sfantului…si acolo am ramas pana s-a terminat si liceul..inca nu constientizam asa mult cata prietenie poate sa arate Sf.Nectarie…cand am ajuns la facultate, in Iasi, s-a intamplat ca bserica Sf.Nectarie din Alexandru sa-mi fie punct de reper si sprijin de la inceput, cand mi-am cautat gazda si chirie, in curtea bisericii parca era un aer atat de deosebit, ma intrebam de ce mi se par lucrurile in jur asa de frumoase(nu stiam inca nici ca moastele Sfantului se aflau acolo)…stiu ca nu prea imi era bine in acel timp si ma uimeam de linistea de acolo…de trei ani numai prin preajma Sfantului vad ca m-am nimerit, de cate ori mi-am cautat un alt loc, cu toate ca nu am indraznit sa ma rog foarte mult Sf.Nectarie…ce mi s-a parut cel mai ciudat, a fost faptul ca simteam ori de cate ori aveam nevoie de un ajutor deosebit, de o impacare aparte, nici nu pomeneam de Sfantul Nectarie ca imi aminteam la un moment dat de el, cat si-a iubit de mult elevii, cum era prieten deosebit cu oamenii de servici…si incepeam sa zambesc de parca era la fel de prezent cum mi l-am imaginat prima data…

    Reply

  3. Cristina
    februarie 4, 2010 @ 11:27 pm

    La noi in oras Sfantul Nectarie este foarte iubit ,nu obisnuiam sa ma rog sfantului pana intr-o zii cand paritele nostru a spus la Biserica ca este grabnic ajutator celor ce se roaga cu credinta,in diferite necazuri , nu numai celor bolnavi .Deoarece in viata mea aparuse destul de multe probleme ,am inceput sa ma rog si eu Sfantului Nectarie cu credinta ca se vor rezolva cumva toate problemele .Acum dupa aproape un an pot sa spun ca nu numai ca s-au rezulvat acele probleme dar cred ca am primit chiar mai mult decat ma asteptam ,pot sa spun ca Sfantul Nectarie a fost mereu aproape de mine (asa am simtit si simt ),ori de cate ori nu gasesc puterea de a merge mai departe i-mi vine in ajutor ,multe sunt zilele in care am simtit ajutorul lui si cred ca si mai multe sunt cele de care nu am stiut….. Azi pot sa spun putine cuvinte in comparatie cu multele minuni care l-a facut in viata mea deoarece nu am pricepera necesara .IARTA-MA SFINTE NECTARIE CA NU MA PRICEP SA SPUN CUVINTE FRUMOASE, MULTUMESC ,MULTUMESC DE MII DE ORI PENTRU TOT AJUTORUL DAT SI TE ROG SA TE ROGII IN CONTINUARE PENTRU NOI
    Sfinte Nectarie roaga-te pentru noi!

    Reply

  4. Cristina
    februarie 5, 2010 @ 2:12 pm

    Sfinte Nectarie iti multumesc din tot sufletul meu ca te rogi si mijlocesti catre Bunul Dumnezeu pentru toti cei care iti cer ajutorul.Am aflat de acest mare Sfant de pe internet si din prima clipa am simtit o ardoare sa merg la Manastirea Radu Voda si sa citesc viata si acatistul acestui Sfant.Problemele mele nu sunt medicale in mod expres ci financiare. Stiu ca nu trebuie sa te rogi la Dumnezeu pentru bani dar cand treci prin mai multe experiente neplacute iti pui un semn de intrebare de ce oare? ( lucrez la o agentie imobiliara si in decurs de o luna din posibilitatea de a face 4 tranzactii, ajungand cu toate pana la notariat si din acest moment ori nu mai raspundea cumparatorul, ori era ceva in neregula cu actele…) Asa am decis ca trebuie sa ma indrept mai mult catre Dumnezeu si el mi la descoperit pe Sfantul meu drag Nectarie. Merg miercurea si vinerea la Manastirea Radu Voda, citesc Acatistul in fiecare seara si Sfantul nu a intarziat sa imi vorbeasca. Asa cum scrie in acatist el ne vorbeste in chip tainic si asa a facut-o si cu mine. Intr-o zi eram la calculator si citeam minunile facute de el si desi eram cu mana fixa pe mouse fara sa il misc , cursorul a inceput sa mearga tremurand in diagonala de jos in sus. In acest moment am inlemnit ma sfortam sa nu misc mana cand respiram si el mergea tremurand si se oprea pe anumite cuvinte moment in care cursorul se transforma in sageata. Cuvintele pe care sa oprit cursorul transformanduse in sageata erau: ajutor financiar, cruce in satul sotului meu, help, ajutor. Atunci mi-am amintit ca impreuna cu sotul meu ne-am facut planuri anul trecut prin toamna sa facem o troita in satul lui si bineinteles ca nu ne-am tinut de cuvant. Acum ma rog la Sfantul Nectarie sa ma ajute sa imi indeplinesc aceasta promisiune si sunt sigura ca ajutorul nu va intarzia sa apara. DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI CEI CARE CITITI ACESTE MARTURII SI SA NU INCETATI SA VA RUGATI CACI PE TOTI II AJUTA INDIFERENT DE PROBLEME PRIN CARE TRECE.

    Reply

  5. marius
    februarie 5, 2010 @ 10:37 pm

    Doamne ajuta! Sfantul Nectarie m-a ajutat, mi-a fost aproape! I-mi este aproape mie si noua tuturor! ne iubeste, asa putin credinciosi cum suntem! Nu am cuvinte sa-i multumesc! Dumnezeu sa ne ajute pe toti, pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Nectarie!

    Reply

  6. Felicia
    martie 23, 2010 @ 10:01 am

    Si eu il iubesc foarte mult pe sfantul Nectarie, sfantul blandetii. Nu imi mai pot inchipui viata fara El. Este foarte ajutator si milos. Sa nu il uitati, e un infinit de daruri, iubire pt. oameni, intelegere. Te iubesc Bunule!

    Reply

  7. Veronica
    mai 23, 2010 @ 2:55 am

    Sfantul Nectarie roaga-te pentru noi! Amin!

    Reply

  8. Luiza
    iunie 23, 2010 @ 12:06 pm

    Intr-adevar Sf. Nectarie face mari minuni si este aproape de oricine ii cere ajutorul. Pe mine m-a ajutat sa-mi gasesc un loc bun de munca, atunci cand nimeni nu ma mai suna pentru vreun interviu. I-am cerut ajutorul si atunci cand am avut examene si alaturi de Maica Domnului, mi-a fost din nou alaturi.
    E foarte frumos la Man. Radu Voda, atata liniste si pace..un colt de Rai. Cand trece mai mult timp fara sa trec pe la manastire, simt cum Sf. Nectarie parca ma cheama. Ma curpinde un dor mare de locul acela si de Sfantul.
    Rugati-va Sf. Nectarie si ajutorul sau nu va intarzia sa apara.
    Sfinte Nectarie, roaga-te pentru noi pacatosii!

    Reply

  9. Guest
    noiembrie 8, 2010 @ 5:57 pm

    “Bucura-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!”
    Maine este praznuit !!!

    Reply

  10. CristinaL
    noiembrie 8, 2010 @ 6:22 pm

    Doamne ajuta ,Multumesc Sfinte Ierarhe Nectarie pentru tot ajutorul dat ,roaga-te pentru noi toti! Tot maine este praznuit si Sf Mc Claudiu ,de aceea nu pot sa nu spun :La multi ani Claudiu ,Domnul sa-ti daruiasca tot ceea ce-ti este de folos ,multe bucurii alaturi de familie si cei dragi ….

    Reply

  11. Cristina
    noiembrie 9, 2010 @ 4:16 am

    Mama mea a murit in ziua sf Nectarie, acum trei ani, si ma rog de Sfantul sa o aiba in grija, sa ii ierte Dumnezeu toate cate a gresit cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul. Sfinte Nectarie, roaga-te pentru noi, vii si adormiti, cei ce avem nevoie de ajutor!

    Reply

  12. Administrator
    noiembrie 9, 2010 @ 11:38 am

    Dumnezeu s-o ierte!

    Reply

  13. andreea
    martie 27, 2011 @ 5:39 pm

    Sfantul Nectarie este cel mai bun !!! nici nu stiu cum sa ma exprim…m-a ajutat enorm atunci cand simteam ca nu mai am nici o putere…mi-a adus iubitul inapoi, mi-a facut cea mai mare minune! insa, nu am reusit sa ma schimb pe cat se astepta el, si ne-am despartit! de data asta nu mai vorbim deloc…Il rog pe Preabunul si minunatul Sf Nectarie, sa ma mai ajute pentru ultima oara: Sfinte Nectarie, iti promit ca voi face tuturor cunoscuta minunea ta…ajuta-ma, te rog si inmoaie-i inima iubitului meu, am mare incredere in tine! nu imi doresc lucruri materiale, averi, eu vreau doar un suflet bun langa mine, atat. Este cea mai mare dorinta a mea. Ca multumire pt ajutorul tau, iti promit ca primul meu copil, va purta numele tau! ajuta-ne pe toti, in toate necazurile noastre! Amin!

    Reply

  14. ANDREEA
    aprilie 6, 2011 @ 7:27 am

    DOAMNE AJUTA! am citit minunile care vi s-au intamplat voua, datorita bunului Sf Nectarie si mi-as dori si eu din suflet sa ma impac cu iubirea mea, cu care nu mai vb absolut deloc de 2 luni…si ma doare; eu il cunosc cel mai bine si stiu ca el este un om bun, dar imatur…poate aveam nevoie de pauza aceasta pt a ne da seama ce ne dorim cu adevarat…am citit ca s-au intampalt multe minuni si multe persoane s-au impacat! nimic nu imi doresc pe aceasta lume decat sa ma impac cu Cristi si sa avem o familie frumoasa impreuna! nu vreau averi, vreau doar sa am inapoi sufletelul meu; Atat.Va pup dulce.

    Reply

  15. SERBAN
    noiembrie 9, 2019 @ 6:32 pm

    Sfinte Nectarie iti multumesc pentru ajutor ! te rog roaga-te pentru mine.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *