Skip to content

14 Comentarii

  1. omp
    mai 18, 2010 @ 1:22 pm

    cata teologie pot ascunde toate materiile !!! Oare nu e mai frumos sa faci ceva ce iti place cu adevarat, (pentru care ai o chemare) decat sa ajungi doar la a-ti „castiga existenta” ???… Scoala ar trebui sa-i ajute pe oameni sa-si descopere chemarile interioare…

    Reply

  2. RDF
    mai 18, 2010 @ 7:06 pm

    Omp, nu stiu cine esti, dar ai mare dreptate! In scoala ar trebui sa fim „scoliti”, iar nu obligati de a ne supune tuturor preferintelor si modalitatilor diferite de predare a profesorilor…Iar in scoli ar trebui sa existe dascali, iar nu profesori, caci dascalii „lucreaza cu lut si apa, ca olarii, ori ca pitarii si cocatoarele, cu aluat, in care apa, faina, sarea si mirodeniile duc vraja indeletnicirii si o complica imaginativ”(L.Blaga)…dascalii sa ne indrume si sa ne formeze…Mi-e greu a recunoaste ca stiu ce imi place si ce as vrea sa urmez pe mai departe, dar totul e doar…un tipar banal…De ce? Simplu…Pentru ca nimeni nu ne sustine indeajuns si nu suntem pregatiti temeinic! Acum…cu criza si scandal!!!

    Reply

  3. RDF
    mai 18, 2010 @ 7:07 pm

    Frumos articol! Oglinda vietii cotidiene!

    Reply

  4. cojocaru
    mai 20, 2010 @ 9:20 am

    Este pe bune, invatam in scoala si lucruri netrebuincioase dar sunt aproape toate, nu pot fi reduse? Timpul poate fi utilizat pentru ceva util si practic de pregatire in comunicatie interpersonala si sociala, baza scolii ar trebui sa fie socializarea. Viitorul nostru depinde de capacitatile de comunicatie, respect, consecventa si credinta.

    Reply

  5. laura
    mai 20, 2010 @ 2:23 pm

    Da…este adevarat…si cred toate aceste lucruri…

    Reply

  6. soso
    martie 23, 2011 @ 6:57 am

    [quote]suntem elevi ce trebuie sa invatam lectia continua a iubirii de Dumnezeu si de oameni, fie ca NE PLACE SAU NU[/quote]

    Nu pot fi deacord cu expresia scrisa cu majuscule! Dzeu nu ma poate obliga sa-L iubesc, de fapt nici nu-Si doreste o dragoste cu forta. Acum nu stiu ce simt fata de El, dar cert e ca stiu ca viata mea mi se pare o gluma proasta.

    Reply

  7. Dan
    martie 23, 2011 @ 7:14 am

    Soso, daca te uiti atent nimeni nu a spus ca Dumnezeu obliga pe cineva sa-L iubeasca si sa iubeasca pe oameni. "trebuie" nu are acelasi sens cu "obligatie". S-a spus ca "trebuie" sa invatam iubirea de Dumnezeu si de oameni deoarece aceasta este singura noastra implinire existentiala, altfel ne osandim singuri la o continua ratare si agonie. Tocmai de aceea "trebuie".

    Reply

  8. soso
    martie 23, 2011 @ 7:41 am

    Da normal…candva El trebuie sa fi dat un sens vietii mele…acum trebuie ca sunt in agonie..

    Reply

  9. Ana
    martie 23, 2011 @ 8:42 am

    pune inceput bun
    Viata ta are un sens. Stii cum arata o mlastina? Abia te poti misca in ea. Totusi, usor usor, cu atentie si cu rabdare poti iesi chiar si din mlastina. Te speli si o iei de la capat.

    Cred ca noi am vrea ca altul sa ne scoata pe noi din starea noastra grea, sa ne arate drumul si ce sa facem. Dar sa stii ca atunci cand tu lupti sa iesi, cand tu singura te iei de guler si spui [b]gata, [u]ACUM pun inceput bun[/u], de acum incep sa traiesc dupa Cuvantul Domnului[/b], ajutorul de sus e mult mai mare si-l simti si tu. O astfel de ridicare ti-e de folos si-n alte situatii. Noi cadem mereu, dar secretul unei vieti bune este RIDICAREA continua si sa pui mereu inceput bun. [b]ACUM draga Soso, chiar din clipa in care citesti acest mesaj.[/b]

    Nu-ti stiu problema ta, insa dupa cat se simte esti intr-o ispita. Ai patit ceva, te-ai gandit prea mult la acea situatie si acum gandurile nu-ti mai dau liniste. Vorba IPS-lui Bartolomeu "scutura-te de povara asta" si traieste-ti viata. Numai tu esti stapana pe ea.

    Maica Domnului sa-ti ajute

    Reply

  10. Albinuta
    martie 23, 2011 @ 9:06 am

    Doamne ajuta ,foarte frumos ce ai spus Ana ,desii nu-mi era adresat mie cuvantul este de mare folos ,multumesc mult ,chiar daca stii ceea ce trebuie facut uneori este destul de greu si are mult efect cand ti- o spune cineva in care ai mare incredere ,(a venit exact cand era nevoie ),Domnul sa-ti trimita tot ceea ce-ti este de folos

    Reply

  11. Ana
    martie 23, 2011 @ 9:32 am

    Eminescu
    [b]Da Albinuta draga, avem mereu nevoie de sustinere.[/b] Cred ca secretul rezistentei poporului roman sta in comuniune. Impreuna in biserica, impreuna la cosit, prasit, impreuna la rugaciune, impreuna la gatit bucatele ptr botez, nunta si inmormantare, impreuna la cantec. [b]Mereu am fost in comuniune.[/b] Departe de barfa (urata tare) care se formeaza in mici grupuri, noi romanii avem multa putere cand suntem impreuna, cand ne sustinem reciproc.

    Toti romanii plecati in strainatate (ca si mine) duc dor de comuniunea avuta acasa. Eu pe vremuri spuneam (si asa simteam) ca duc dor si de praful de pe strazile noastre. Mai tarziu am descoperit ca datorita sfintelor moaste, a slujbelor din bisericile noastre, aerul, praful si zgomotele de acasa sunt impregnate de [i]ceva[/i] care face bine la suflet. Voi care traiti acolo nu mai vedeti asta, caci este foarte aproape si v-ati obisnuit.

    Dar, la distanta de casa avem totusi carti. [b]Noul Testament, carti de-ale sfintilor parinti, de.ale parintilor bisericii noastre crestin ortodoxe sau de-ale marturisitorilor crestini ortodocsi fie ei medici, profesori sau scriitori.[/b] Si in clipele mele grele, ca cele ale lui [b]Soso sau ale tale sau ale oricui altcuiva[/b], deschid o astfel de carte si citesc. Ma impartasesc de duhul celui care a scris acele cuvinte si prind putere sa trec peste greutate.

    Sfaturile date mai sus sunt de la parintii bisericii noastre. Ei stiu atacul pe care duhurile rele le au asupra noastra si ne-au scris spre ajutorul nostru. Important este sa tinem minte sa nu cadem in deznadejde oricat de grea ar fi incercarea.

    Uneori durerea este atat de mare de credem ca nu avem cum sa mai iesim. Ne punem pe noi in centrul durerii singuri:sad:. [b]De ce trebuie sa stam singuri cand Maica Domnului ne iubeste si se roaga mereu ptr noi, cand Hristos s-a rastignit ptr noi, cand atatia sfinti asteapta sa-i rugam sa ne rezolve o problema, cand crucea alunga duhurile rele?[/b]

    Acum in post atacurile sunt si mai mari, insa si ajutorul.

    PS: Cand ati citit ultima data pe Eminescu?:-)

    Reply

  12. soso
    martie 23, 2011 @ 9:45 am

    @Ana

    se poate sa mi dati id ul?

    Reply

  13. Ana
    martie 23, 2011 @ 10:10 am

    Admin
    admin, daca vezi discutia asta, te rog dai lui Soso id-ul meu. Soso, sa-mi spui daca l-ai primit.

    Reply

  14. Edy
    octombrie 29, 2011 @ 6:56 pm

    Sau eu iam zis la profesoru meu de latina cai o limba moarta si nu se mai vorbeste si de ce mai o facem sau altele zic ca te ajuta dar prefer sa invat chiar ce ma ajuta si nu prea contine cine stie ce lucrui teologie in ele daca neaparat vrei educatie duhovniceasca cumparati sau citeste cartii duhovnicesti sau Biblia sau Sfanta Scriptura.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *