“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Seara de rugăciune

Rugăciunea către Preacurata Născătoare de Dumnezeu, miercuri 23 august 2017, ora 22.30

Detalii aici >

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Sfinţirea Senei de Bobotează, la Paris

În data de 6 ianuarie (2012) am trăit o experienţă foarte frumoasă. Deşi nu intenţionam să mă duc la biserică la slujba de Bobotează, întrucât biserica este mai departe de mine, până la urmă m-am hotărât să merg, mai ales că nu aveam program de dimineaţă şi în plus, aflasem că mai merg şi nişte prietene de-ale mele.

La Catedrala Mitropolitană Sfinţii Arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail, din Paris, Franţa, s-a ţinut o slujbă foarte frumoasă de către Preasfinţitul Ignatie, Arhiereuvicar ; acest Părinte are un ton foarte domol în glas şi fiecare cuvînt pe care îl rosteşte este aprofundat de  o mare responsabilitate ; şi nu o spun pentru că aşa e politicos şi frumos să se spună, ci o spun pentru că am urmarit destul de atent acest aspect în timpul slujbei ; mai cunosc încă un preot care mă fascinează tot prin tonalitatea vocii, având însă o glasuire diferită, răscolitoare, uneori tunătoare (nu certăreaţă) - poate am să vă povestesc cu altă ocazie despre acest om .

Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc, ci despre faptul că, la sfârşitul slujbei din biserică, dupa ce s-a sfinţit apa, Preoţii ne-au invitat să mergem pe malul Senei pentru sfinţirea râului. A fost un moment foarte impresionant pentru mine, nu-mi venea să cred peste ce surpriză plăcută am dat venind la biserică :) , iar vremea a fost foarte frumoasă.

Ajunşi pe malul Senei, lângă catedrala Notre Dame, în jurul micului altar improvizat, s-au adunat foarte mulţi oameni – cei mai mulţi, bineînţeles români ortodocşi, însă mai treceau şi curioşi de alte naţii care făceau poze sau ne întrebau ce se întâmplă.

 

E drept, nu s-a încumetat niciun bărbat să se arunce în apă după cruce, aşa cum este obiceiul la noi, dar cel mai probabil este interzis din punct de vedere legal; însă crucea a fost recuperată fiind legată cu o sfoară.

Un alt lucru de admirat mi s-a părut munca din spatele acestei bucurii; drumul de la Catedrală şi până la malul Senei ne-a fost ameliorat de o echipă de poliţişti care ne-au ajutat să traversăm cu bine străzile aglomerate.

După ce am revenit în biserică pentru a lua apa sfinţită, l-am auzit pe unul din preoţi felicitând un credincios pentru faptul ca şi-a luat liber de la serviciu pentru a asista la Sfanta Liturghie :). Într-adevăr, Boboteaza este o mare sărbătoare, nu-i conştientizasem măreaţa importanţă până astăzi. Ar fi tare plăcut dacă am reuşi cu toţii să participăm an de an la această slujbă, precum si la celelalte sărbători mari de peste an.

Imaginile ataşate nu sunt de foarte bună calitate, dar sper sa va puteţi face o idee despre această zi minunată.

(Silvia)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."