“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Alexandra: "Dumnezeu a insuflat conştiinţei mele un firesc al lucrurilor de care abia acum îmi dau seama..."

Dumnezeu a insuflat conştiinţei mele un firesc al lucrurilor de care abia acum îmi dau seama...

Am iubit, am fost îndrăgostită dar n-am avut “relaţii prea apropiate” ca să le numesc aşa, cu nici unul din băieţi. Văzându-mi felul în care gândesc şi simt lucrurile, băieţii au îndrăznit greu şi după mult timp sau poate chiar deloc să-mi spună că ei vor “şi” relaţii intime înainte de căsătorie, iar atunci cu siguranţă şi convingere le-am spus că eu nu fac aşa ceva, explicându-le şi de ce nu fac acest lucru. Ei s-au depărtat de mine din acele clipe (asta mi-a dovedit multe). N-am suferit, dar ştiţi de ce? Pentru că era dovada cea mai clară şi sigură că nici unul din aceşti băieţi nu putea deveni soţul şi tatăl copiilor mei.

Într-o zi am descoperit cartea părintelui Arsenie Boca “Ridicarea căsătoriei la înălţimea de taină” pe care citind-o, inima mi s-a umplut de bucurie şi ochii de lacrimi. Toată cartea a fost precum un răspuns la întrebările de care nici nu eram conştientă că le aveam:

  • Da Alexandra, părinţii tăi au putut şi tu vei putea. Tu ai primit o conştiinţă minunată pentru că părinţii tăi au fost curaţi până la căsătorie.
  • Da Alexandra, după căsătorie primeşte toţi copii rânduiţi de Dumnezeu.
  • Da Alexandra, tu ai reuşit până acum pentru că mediul tău, copilăria ta te-au ajutat (post, rugăciune, biserică, mişcare, 3 programe TV, fără internet, fără reviste, fără curiozităţi şi părinţi care s-au rugat pentru tine.)
  • Da Alexandra, şi de acum vei putea dacă vei rămâne în Biserică, dacă te vei ruga, dacă vei posti, dacă vei avea o rânduială în viaţă.

Am avut un gând de întristare pe de altă parte “Oare există undeva în lumea tineri de o seamă cu mine care să-şi dorească familii cu adevărat creştine?”. Şi-l tot întrebam în mintea şi inima mea pe părintele Arsenie: “Unde sunt aceşti tineri părinte? Vreau să îi întâlnesc.” După un an, a rânduit Dumnezeu să cunosc tineri care gândesc şi trăiesc ca şi mine şi alături de care mă rog în aceeaşi biserică, binecuvântaţi fiind să avem printre noi un părinte plin de Duh Sfânt, care la rândul său a avut inima pătrunsă de rugăciunile părintelui Arsenie Boca.

Dragilor, fie că aveţi fecioria păzită, fie că aţi căzut dar v-aţi ridicat sau vă osteniţi să vă ridicaţi (Domnul să vă ajute!) să ştiţi că Dumnezeu are un plan minunat cu fiecare. Unii l-au cunoscut pe Dumnezeu în copilărie, alţii mai târziu, important este ce facem după întâlnirea cu Dumnezeu, după ce El ne arată calea şi ne deschide ochii inimii. Dacă ai fecioria păzită, mulţumeşte-I Domnului, eşti binecuvântat(ă). Dacă ai căzut şi te-ai ridicat, adică de acum eşti hotărât să nu mai păcătuieşti până la căsătorie, fii fericit că te-ai întors pe această cale, Dumnezeu îţi va da tăria necesară, tu trebuie să ai atât: voinţa - “Dai voinţă, iei putere”. Celor care cad şi se ridică, iarăși cad şi se ridică le spun să continue lupta: “Ferice de cei pe care Domnul la venirea Sa îi va găsi luptând cu patimile”.

Domnul Dumnezeu, Iisus Hristos, la ziua judecăţii să vă miluiască şi să vă binecuvânteze în toate zilele vieţii voastre!

Alexandra, 23 ani, Inginer (Cluj-Napoca)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."