Judecata finala – o poveste de dragoste plina de dreptate

Pentru a vorbi de Judecata Finala, ar trebui vorbit de rasplata, pentru a vorbi de rasplata trebuie sa vorbim de fapte bune si rele, pentru a vorbi de fapte bune si rele trebuie sa vorbim despre cei ce le-au facut, pentru a vorbi de cei ce le-au facut, trebuie sa ne referim la oameni, si ca sa ne referim la oameni trebuie sa ne raportam la Creatia lui Dumnezeu.

Cand a facut Dumnezeu animalele, plantele si toate celelalte, prin intelepciunea Sa a hotarat sa faca pe om  dupa Chipul si Asemanarea Sa ca sa se bucure de ceea ce El a creat cu atata dragoste. Totusi stia ca omul se va departa de El si va ajunge sa se comporte mai josnic decat dobitoacele, dar de drag pentru cei ce aveau sa raspunda marii Sale iubiri i-a creat pana la urma.

Mereu zicem: Sa nu pacatuim ca sa nu se manie Domnul. Ce e aceasta? E puterea lui Dumnezeu de a anula pe moment mila proprie pe care o simte si de a lasa pe om sa simta consecintele pacatelor proprii, evident pentru ca omul sa vada unde e Stapanul cel dulce si iubitor. Ceea ce se va intampla in ziua Judecatii in Valea lui Iosafat (caci acolo vor fi chemate neamurile) nu se va mai intampla niciodata. Caci omul nu va mai pacatui si va fi “un cer nou si un pamant nou”. Pacatele celor prezenti la Judecata se vor vadi tuturor celor de fata. Nimeni nu se va putea ascunde atunci si de altfel nimeni nu va putea sa se scuze.

Sfarsitul lumii il aduce fiecare om care nu se pocaieste pentru pacatele lui si este indiferent fata de Jertfa Sa de pe cruce. Acolo, fratii mei, a inceput rascumpararea noastra si acest moment va fi vesnic amintit caci toate s-au innoit prin Iisus Hristos. La Judecata de Apoi va fi mare tulburare si amaraciune in sufletele celor pacatosi.

Se vor tulbura pentru ca vor vedea ca pacatul i-a facut goi inaintea lui Dumnezeu, i-a dezbracat de Haina Sa si i-a lipsit de orice posibilitate de mantuire si de atunci s-au predat cu totul iadului.Vor simti amaraciune, pentru ca vor privi cu multa deznadejde la cei ce se veselesc si au devenit albi si stralucitori asemenea fecioarelor intelepte cu candelele umplute cu untdelemnul milosteniei: ”Iata Mirele vine in miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind.” Ce este cu aceasta sluga? Este acel om care s-a imbogatit in Hristos, care a invatat sensul rabdarii in suferinta, care a primit toate cele din lume ca din mana lui Dumnezeu, care a pus multa iubire in mainile Domnului si El i-a raspuns prin mai multa iubire. Privirea Celui Rastignit va fi dulce si calda fata de dreptii care au mostenit Raiul. Pentru acesti oameni Judecata de Apoi se va asemana cu cea mai frumoasa poveste de dragoste unsa cu pecetea dreptatii dumnezeiesti.

Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, şi toţi sfinţii îngeri cu El, atunci va şedea pe tronul slavei Sale. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. Atunci va zice împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.

(Adrian)

(Visited 4 times, 1 visits today)