Skip to content

6 Comentarii

 1. Laura Stifter
  decembrie 22, 2012 @ 3:14 pm

  Acei tineri eroi au murit pentru libertatea noastră… Ei n-au protestat împotriva lipsurilor materiale (deşi erau şi acelea insuportabile), ci au cerut doar LIBERTATE şi au murit mărturisind că DUMNEZEU EXISTĂ!
  Au murit pentru ca noi, cei de astăzi, să avem dreptul de a crede în Hristos, să avem dreptul de a spune fără teamă că 2+2=4! Mai mult… orice cuvânt al nostru despre ei pare banal, insuficient pentru a exprima recunoştinţa profundă pe care le-o datorăm.
  Să nu-i uităm niciodată pe martirii şi mărturisitorii lui Hristos din vremea regimului anticreştin comunist! Să-i pomenim în rugăciunile noastre şi să păstrăm neschimbată conştiinţa faptului că libertatea noastră religioasă se datorează sacrificiului lor!
  Dumnezeu să-i odihnească în pace!
  Veşnica lor pomenire!

  P. S. Dacă vreunul dintre cititori crede că s-ar putea găsi ceva pozitiv în ideologia comunistă, dacă cineva are vreo îndoială în privinţa importanţei jertfei eroilor Revoluţiei, atunci… să citească măcar câteva articole de pe site-ul http://www.fericiticeiprigoniti.net

  Doamne, ajută-ne să-i cinstim după cuviinţă pe sfinţii Tăi martiri din poporul nostru!

  Reply

 2. Laura Stifter
  decembrie 22, 2012 @ 3:44 pm

  Am cunoscut recent doi creştini, soţ şi soţie, care au fost arestaţi şi torturaţi în timpul revoluţiei din decembrie 1989.
  Mi-au relatat că erau studenţi, se căsătoriseră de foarte puţin timp, iar ea era deja însărcinată. Au ieşit în stradă cerând libertate şi mărturisindu-L pe Dumnezeu.
  Au fost arestaţi şi bătuţi cu o cruzime greu de imaginat… N-au vrut să intre în detalii în privinţa torturilor la care au fost supuşi şi, evident, nici eu n-am insistat, observând că ei nu pot vorbi despre acea experienţă atât de traumatizantă. După aceea, au fost internaţi în spital… Printr-o minune a lui Dumnezeu, acea tânără a născut un copilaş perfect sănătos.
  Aceşti mărturisitori ai lui Hristos (cred că nu exagerez numindu-i astfel) sunt creştini autentici, cu o viaţă duhovnicească şi cu o gândire impresionant de profundă… Este o bucurie să-i ascuţi vorbind despre credinţă. În urma acelei experienţe dramatice, el a rămas exagerat de emotiv, hipersensibil, dar bucuria duhovnicească şi dragostea pentru Hristos răzbate din fiecare cuvânt din fiecare cuvânt pe care-l rosteşte.

  Slavă lui Dumnezeu pentru că m-a învrednicit să cunosc asemenea oameni!

  Reply

 3. Laura Stifter
  decembrie 22, 2012 @ 3:50 pm

  Îmi cer scuze pentru greşelile de scriere din comentariul precedent… M-am emoţionat amintindu-mi de acei creştini…

  Doamne ajută!

  Reply

 4. sdaniel
  decembrie 23, 2012 @ 11:32 am

  Am un mare respect pentru oamenii care au luptat in perioada comunista pentru a mentine valorile neamului romanesc. Cinste lor si multumiri din partea generatiei noastre, care ar fi fost mult mai saraca spiritual fara lupta acestor oameni.

  Reply

 5. Laura Stifter
  decembrie 23, 2012 @ 1:17 pm

  La predica de astăzi, părintele a amintit cu recunoştinţă de eroii din decembrie 1989 şi ne-a atras atenţia asupra unui fapt la care nu m-aş fi gândit: revoluţia din România, din 1989, a fost, probabil, singura revoluţie din istorie ai cărei eroi au strigat pe străzi „Dumnezeu este cu noi”.
  Acest fapt istoric întăreşte ideea susţinută în acest articol, conform căreia evenimentul din decembrie ’89 n-a avut doar conotaţii politice, ci şi duhovniceşti (de fapt, cred că în primul rând duhovniceşti).
  Dumnezeu să-i odihnească pe eroii noştri şi să le dăruiască-n veci unica fericire adevărată – comuniunea cu El şi libertatea spirituală, autentică, pentru care şi-au jertfit vieţile!
  Ei au mărturisit adevărul, iar Adevărul i-a eliberat!

  Reply

 6. Teodora
  decembrie 28, 2012 @ 10:24 pm

  Ma intreb adesea daca noi, si mai cu seama cei care ne-am nascut in perioada post decembrista, am avea taria si credinta acestor eroi si le-am urma exemplul daca ni s-ar cere…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *