Skip to content

2 Comentarii

 1. sdaniel
  iunie 3, 2016 @ 9:52 pm

  Unele dintre puncte mi se par ori inutile/ineficiente, ori incorecte.
  Dar per ansamblu, ideea este foarte buna. Cred cu tarie ca multe puncte trebuie aplicate. Ma refer in primul rand la capitolele IV si V. Ar reduce o parte din concurenta neloiala, altfel ce sanse are pe piata muncii o femeie casatorita si cu 2-3 copii fata de una necasatorita si fara copii?
  Pot parea niste cheltuieli in plus pe termen scurt, dar ele genereaza dezvoltarea statului pe termen lung.

  Reply

 2. Carol
  iunie 5, 2016 @ 12:52 pm

  Eu as spune ca in acest caz este vorba in primul rand sa avem conducatori care isi iubesc tara !

  Proiecte se gasesc, insa trebuie oameni care sa sustina aceste proiecte, iar resursele economice ale Romaniei trebuie sa fie exploatate de cetateni romani, in folosul nostru, trebuie ca pamanturile sa fie ale romanilor, ale micilor si nu a marilor propreitari, sa poata sa se faca asociatii agricole sau de alta natura coorporatista, unde sa fie mai multi proprietari si asociati, iar statul sa protejeze cetateanul roman de marile multinationale.

  Pentru asta, curentul trebuie vandut de statul roman, in primul rand, nu de firme italiene, trebuiesc refacute hidrocentralele distruse dupa 90, trebuiesc daramate eolienele care gonesc pasarile rare ce veneau in Delta, gen cocostarcul cret, care acuma ne ocoleste pe la bulgari, ca multi au pierit ca s-au ciocnit de eoliene iar acum se feresc. Pentru o astfel de specie, vin scandinavi care dau 5 000 de euro pe zi, numai sa vada o astfel de pasare. Iata aici idei de schimbare, si asa s-ar gasi bani multi care ar veni la buget si ar finanta un sistem sanatos !

  De altfel, creearea de locuri de munca,si ajutorarea familiile care vor sa munceasca, nu a celor ce traiesc doar din alocatii. Tatal sa fie salariat, in special, si , concomitent cu numarul de copiii, sa scada impozitarea. La 2 000 de lei, sa ramana cu 1500 unul necasatorit, altul casatorit cu 1600. Casatorit cu un copil, 1650, la al doilea 1700, al treilea 1800, apoi se mareste salariul, iei 2 200 brut, si mai faci un copil, sau doi, ramai cu 2 000 de lei, iar alocatia sa fie de 200-300 de lei la copil ! Femeile sa poata stea linistite ca acasa, dar pentru asta, resursele tarii si pamanturile trebuiesc expoatate de catre noi.

  Ca solutii si idei se gasesc ! Patrioti nu ! Ca patriotismul e valoarea cea mai buna lasata de la romani, aici intrand ideea de familie mica, familia care iti e mica patrie si marea patrie, comunitatea si tara, regiunea unde te-ai nascut, cu specificul si cu oamenii ei, ca o mare familie. Ca romanii spuneau ca un roman trebuie sa fie patriot. Chiar de se nastea din romani la Sicilia, sau intr-o alta regiune cucerita de Roma, ei trebuiau sa fie patrioti, sa isi serveasca tara, sa creeze, sa construiasca, sa isi faca datoria fata de patria lor ! Acum un imperiu daca vine, cum e si cel Uniunea Sovietica, sau Uniunea Europeana, nu mai cauta aceste valori , ci sa exploateze celelalte state unde au influenta si sa traga la ei banii, sa aiba cetatenii de la centru , iar de la periferie mana ieftina de munca si sa le ia cat mai ieftin resursele, hrana cat ami ieftina, etc….. si normal, ca un razboi nu tine doar cativa ani, el continua, si cel mai aprig lovesti in fmailie, ca fara familie, celula de baza, se alege praful

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *