Skip to content

2 Comentarii

  1. Adriana
    mai 16, 2010 @ 7:55 pm

    Voi reusiti sa coordonati rugaciunea cu respiratia? Ca la mine respiratia este mult mai iute decat rugaciunea, trebuie sa respir de doua ori pana spun rugaciunea o data 😐

    Reply

  2. Sergiu
    mai 20, 2010 @ 11:30 am

    Adriana,
    Eu am incercat si eu acest procedeu si cred ca nu este prezentat complet aici. Trebuie facute exercitiile de respiratie un pic mai amplu. Eu din ce am citit ar fi bine ca intotdeauna sa respiram dupa un anumit ritm. Si cica ritmul in care respiram de obicei nu e bun pentru sanatate, este prea rapid, neoxigenand prea bine tesuturile.
    Deci mai intai ar trebui sa respiram dupa urmatoarea tehnica (e greu): numeri pana la patru expirand, opresti respiratia si numeri pana la patru, dupa care inspiri incet numarand iar pana la patru. Din ce am experimentat eu este foarte greu si nu sunt sigur ca e chiar pentru oricine si oricand.
    Tehnica de respiratie combinata cu rugaciunea propusa aici mi se pare in schimb mult mai „umana” si aplicabila. Vei observa ca natural expiratia este intotdeauna mai rapida decat inspiratia. Si recomandarea din acest articol se pliaza pe aceasta particularitate fiziologica: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu – 37 caractere fara spatii, miluieşte-mă pe mine păcătosul – 26 caractere fara spatii. Plus ca lipseste pauza de dupa expiratie. In concluzie: poate fi aplicata. Daca respiri repede inseamna ca nu ai dezvoltata diafragma si nici plamanii. Ar trebui sa faci putin sport (macar usor), si dupa aia va merge mai bine.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *