Skip to content

5 Comentarii

 1. catu
  septembrie 13, 2011 @ 5:26 pm

  Foarte frumos !

  Mai este un film care mie mi-a placut enorm tot p aceeasi tema iubirea dintre oameni : „Nell cea salbatica” se numea filmul.

  Reply

 2. Albinuta
  septembrie 13, 2011 @ 9:50 pm

  Doamne ajuta ,multumesc mult de tot pentru acest articol,nu am vazut filmul insa i-mi dau seama (din descrie )ca este minunat .De obicei nu intru pe internet asa tarziu astazi insa am simtit nevoia sa o fac si nu regret de loc ,era nevoie de ceva care sa ma ajute sa continuu ceea ce am inceput iar acest articol mi-a demonstrat inca o data ca „unde iubire nu este nimic nu este „.Pun si eu cam aceias intrebare cu a personajului din film cu ce ma ajuta ceea ce stiu daca nu stiu sa daruiesc iubire ?Multumesc de asemenea ca ma suportati in zile in care nu sunt o companie prea placuta si iertare daca am suparat cumva .Dumnezeu sa va rasplateasca pentru tot ceea ce faceti

  Reply

 3. Claudiu Balan
  septembrie 14, 2011 @ 12:26 pm

  Doamne ajuta Albinuta!

  Prin felul tau de a fi nu poti supara pe nimeni. Mereu ne incurajezi si ne spui doar cuvinte frumoase.

  Te apreciez ca reusesti sa fii asa cum esti, desi ai destule pe cap care te-ar putea supara si nelinisti zilnic.

  Ma bucur ca relatia cu Dumnezeu iti da putere si curaj sa inaintezi. Bravo!

  Dumnezeu sa te binecuvinteze, si pe tine, si pe copiii tai si pe sotul tau !

  Doamne ajuta!

  Reply

 4. Cristina
  septembrie 19, 2011 @ 1:19 am

  Cred ca Nash si multi alti oameni de stiinta sunt intr-un fel si victimele societatii si ale educatiei din care lipseste Dumnezeu. Atunci cand de mic ti se spune ca stiinta e aporape un fel de dumnezeu ajungi probabil sa crezi ca nimic altceva nu mai are importanta si sa ceri de la tine tot mai mult ca om de stiinta. Bineinteles ca puterile ne sunt limitate (nu poate creatura sa il priceapa pe Dumnezeu si intreaga sa creatie)si atunci, cand intelegi ca nu poti cunoaste si explica totul, vine disperarea si pierderea oricarui sens in viata. Ceea ce pana atunci fusese motorul principal in toate actiunile(credinta ca prin munca si inteligenta poti explica totul), isi pierde orice sens. De aceea, e esential ca in educatia unui copil sa existe nu numai stiinta, ci si religie, sa ii fie prezentate copilului invataturile Bisericii, pentru ca va veni cu siguranta un moment in viata sa cand nimic nu o sa aiba sens, daca nu il va cunoaste pe Dumnezeu. Deci dupa parerea mea filmul merge cu viziunea sa despre iubire doar pana intr-un punct, bineinteles ca nu ne putem astepta de la Holliwood sa ne arate care este Adevarul care ne va face liberi…
  Imi amintesc despre un film danez pe care l-am vazut despre un bogatas cu o familie foarte reusita cu o sotie frumoasa si trei copii, si cand bogatasul intelege ca are o boala incurabila, ateu fiind, pur si simplu ajunge sa urle de disperare. Mie filmul acela, desi am compatimit personajul, mi-a parut ca o imagine perfecta a societatii noastre moderne in care oamenii sunt pregatiti pentru orice in viata, numai pentru moarte nu. La ce buna o educatie care te lasa total nepregatit in fata mortii (a mortii proprii si a mortii celor dragi)? Sa ii intrebam pe remus cernea si pe fundatia soros, care doresc sa scoata religia din scoli.

  Reply

 5. Administrator
  septembrie 21, 2011 @ 12:42 pm

  Da CriCri, ai mare dreptate.

  Oamenii secularizati nu stiu cum sa abordeze moartea, nu stiu cum sa se raporteze la ea.

  Moartea si suferinta sunt foarte greu de înţeles şi de abordat în societatea modernă, pentru că îl scot din ecuaţie pe Dumnezeu, ori moartea şi suferinţa sunt probleme ontologice, strâns legate de scopul nostru pe pământ, de Cine ne-a creat, de şansele noastre în comparaţie cu şansele celorlalţi oameni.

  Este ca şi cum ai vorbi de caracterul şi viaţa unui copil orfan fără să apelezi deloc la părinţii care l-au crescut, şi la carcaterul lor, la moştenirea genetică pe care i-au oferit-o.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *