Acțiune pentru viață pe faleză, de 1 iunie, la Galați

Hristos a înviat! Sâmbăta trecută, de 1 iunie 2013, cu ocazia zilei copilului, Asociația ProVita Galați și Asociația Ortodoxia Tinerilor au organizat o acțiune pentru promovarea vieții copiilor născuți și nenăscuți. Acțiunea s-a desfășurat pe faleză inferioară într-unul din foișoarele de la malul Dunării. A fost o zi foarte aglomerată, mii de oameni plimbându-se în acea după-amiază pe faleză.

Scopul acțiunii a fost să distribuim două mii de reviste „Pentru Viață(cu materiale despre avort) și pliante de informare pe diverse teme: efectele pornografiei, efectele televiziunii, cauzele și evitarea divorțului, bunul simț la români și altele. Deasemenea în fața foișorului copiii au putut face felicitări pentru mămicile lor cu dedicația: „Mami îți mulțumesc că m-ai născut”. Copiii sunt cel mai bun argument pentru viață și de aceea am ales ziua de 1 iunie pentru abordarea unui subiect atât de delicat. Trecătorii au putut cumpăra și cărți dedicate familiei ortodoxe și copiilor.

Acțiunea a început la ora 16.00 și a ținut până la 20.30. Mulțumim mult asociației Provita București și asociației Studenți Pentru Viață, care ne-au pus la dispoziție materialele necesare organizării unei astfel de acțiuni. Mulțumim tuturor voluntarilor care au participat la amenajarea standului și la distribuirea materialelor informative.

Mulțumim mult și Primăriei Galați care a autorizat această acțiune.

Sperăm ca efortul nostru să fi ajutat cel puțin o mamă sau o viitoare mamă să înțeleagă că o persoană este o persoană de la concepție și până la naștere, indiferent de stadiul de dezvoltare al pruncului.

 

Claudiu Balan
președinte al Asociației Ortodoxia Tinerilor
(Visited 2 times, 1 visits today)