Ada: „Mă oftic foarte tare, pentru că fecioria e ceva minunat, comoara fiecărei fete”

Bună, sunt Ada.

Acum 2 ani am cunoscut un băiat care mi-a atras atenţia în mod deosebit, mi se părea liniştit, respectuos, avea ceva care mă atrăgea, ceva special, şi mi-am dat seama că simt ceva pentru el.

Era plecat în afara ţării, locuia în Italia unde şi învaţă. Am păstrat legătura, şi după un timp m-a întrebat dacă vreau să fiu iubita lui, am acceptat pentru că ţineam la el, deşi cunoscusem un băiat care fecior fiind nu a îndrăznit să mă atingă vreodată necuviincios, şi îmi făcea tot pe plac, dar am renunţat pentru a fi cu acest băiat plecat. S-a întors în ţară, ne-am văzut, dar insista să avem relaţii intime, spunând că el mai are un pic şi face 18 ani şi toţi râd de el că e încă fecior.

Se rugă de mine, de verişoara mea ca să mă convingă. Spunea că de ce nu fac asta cu el, că aş prefera ca el să se ducă la altele, dar nu am cedat, am vrut să fiu fecioara până aș fi împlinit 18 ani, deşi mă gândeam ce să fac, dacă e bine sau nu, ce urmează, ce va fi, ce schimbări vor fi. El spunea că mă aşteaptă că „mă iubeşte”.. iubire la 18 ani? Eram nişte copii fără minte, iar eu o prostuţă naivă şi credula la vorbe în vânt, poate că el m-a iubit, numai el poate şti.

După ce am împlinit un an de prietenie, venise iar în ţară, la scurt timp, deşi familia să nu mă plăcea, el ştia asta. Eu simţeam că nu eram dorită, el vorbea cu altă fată, şi a continuat să stea şi cu ea, dar şi cu mine, deşi îi spunea acelei fete că e atât timp de când e cu mine, că nu mă poate răni aşa. A continuat relaţia asta, cam 5-6 luni, după ce am împlinit 18 ani, o vârstă la care visam, eram copil, era o lume frumoasă, şi curată, a fecioriei. Simţeam că el era schimbat, părinţii săi se prefăceau în faţa mea, deşi ştiau de fata cealaltă.

Din neştiinţă, sau iubire, sau ce a fost în capul meu, am cedat. Dar m-am opus, spunându-i că nu mai vreau, dar el a continuat să mă ţină de mâini, zicând că aşa e prima dată, dureros, dar nu aveam să ştiu că el asta urmărea de la mine, urmările au venit după ce faptul a fost făcut. Simţeam că e ceva în neregulă cu el, şi făceam orice să fie el fericit, eram îndrăgostită, dar nu aveam de unde să ştiu că nu îl cunoşteam de fapt deloc, aşa cum credeam că îl cunosc, el stătea cu fata aceea în acelaşi timp când era cu mine, şi eu, dăruisem fecioria mea lui, că îl iubeam şi îmi era teamă să nu îl pierd. Mă gândeam că poate el e alesul şi că poate că el va fi în viitor tatăl copiilor mei, visam că un copil fără minte, crezând că poate e posibil asta, deşi, mă minţea pe faţă. Dar am avut puterea să pun punct minciunilor, deşi, durea enorm, mă durea că aveam sentimente pentru el, dar şi că, rămăsesem doar o fată, cu vise spulberate.

Vedeam viaţa cum o văd şi acum, ca un om foarte matur, fără acele chestii minuscule care o înfrumuseţează, aşa cum le vedeam şi le simţeam când eram fecioară. Sufeream şi încă sufăr, că, nu am reuşit să mă păstrez fecioară, visam să mă dăruiesc băiatului pe care îl iubesc, dar cu care să fiu toată viaţa, să fie acea poveste frumoasă de iubire. Dar nu a fost aşa.

Mă oftic foarte tare, pentru că fecioria e ceva minunat, comoara fiecărei fete. Din asta am învăţat cât de urâtă e viaţa, de grea, „gri”, în sensul că mă confrunt cu probleme şi sunt singură, fără feciorie sunt ca o epavă, mă simt murdară, păcătoasă, pentru că am renunţat la feciorie, la lucrul acela important. Ce să fac? Cum să fac? Cu cine să vorbesc?

Alţii mă judeca poate pentru această alegere, dar, am învăţat că trebuie să aştept să îmi găsesc jumătatea, visam, la cineva sincer, un băiat care să facă orice pentru mine, care să nu pună sexul pe primul loc, ci plăcerea de a fi lângă mine, să mă susţină, să am cui să îi spun problemele, mereu mi-am dorit pe cineva, căruia să îi pese de mine, poate că de asta am fost atrasă de acest băiat, că mă asculta. Ne spuneam tot ce aveam pe inimă şi ne susţineam, dar nu ştiam că, voi plăti aşa de scump pentru că mi-am deschis sufletul cuiva care avea să mă rănească nespus…

Am nevoie de ajutor să trec peste, deşi mi-a fost greu, să mă ridic de jos, şi să am puterea să lupt, să învăţ, pentru viitorul meu, pentru că anul acesta voi merge la facultate, urmează examene.

Practic din cauza lui m-am simţit un nimeni, fără suflet, goală pe dinăuntru, acum ceva lipseşte din mine, simt asta, şi aş da orice, numai să dau timpul înapoi, şi să împiedic asta, dar.. vreau ca din greşeală asta, să învăţ ceva, să mă ajute Dumnezeu, să fiu puternică, să nu mai repet aceeaşi greşeală, mi-aş dori ca acum, să mă păstrez curată pentru mine, pentru viitor, să intru în biserică cu capul sus, şi să ştiu că Dumnezeu mi-a iertat greşeal.

Doare nespus de tare, dar ce să fac? Cu cine să vorbesc? Am nevoie de ajutor.. simţeam nevoia să împărtăşesc asta cuiva, pentru că e mai bine să te păstrezi curat trupeşte pentru cineva care te merită, şi cu care să fii toată viaţa, să ai o căsnicie frumoasă, copii.

Trăiesc cu teamă că poate când voi ajunge să mă căsătoresc, băiatul cu care am să fiu, îmi va scoate ochii ca nu a fost primul băiat în viaţa mea, sau că viaţa la care visez să o avem împreună, cu copii sănătoşi şi căsnicie fericită să nu se întâmple niciodată, am nevoie de un sfat, ce să fac.

Adolescenţilor, nu vă lăsaţi prada păcatului, nu greşiţi cum am făcut eu, că urmările nu întârzie să apară, mai bine să vă ştiţi curaţi sufleteşte, decât goi pe dinăuntru, murdari, păcătoşi, fără puterea de a face ceva!

Păstraţi-vă pentru că, ce e al vostru e pus de o parte!!

(Visited 28 times, 1 visits today)