Skip to content

2 Comentarii

  1. Laura-optimista
    iunie 1, 2010 @ 3:30 pm

    „Mai multe adevăruri înseamnă niciunul.”(Petre Ţuţea)
    Domnul nostru Iisus Hristos Cel Care este Calea, Adevărul şi Viaţa noastră, să rămână cu noi şi să ne dăruiască bucuria credinţei neclintite în El!
    Slavă lui Dumnezeu!
    PS. Aş vrea să vă atrag atenţia asupra unui fapt nesemnificativ, pe care totuşi l-am observat pe site şi cred că ar fi bine să-l semnalez. Am sesizat că în multe articole de pe site se face o greşeală gramaticală destul de frecventă şi în limbajul comun: „să aibe” în loc de forma corectă „să aibă”. Ştiu, este un amănunt lipsit de importanţă, dar eu am învăţat atâta română(sunt la o clasă de filologie), încât observ orice prostioară. 🙂
    Doamne-ajută!

    Reply

  2. Laura Stifter
    iulie 12, 2011 @ 9:06 am

    „Trebuie sa socotim atunci ca credinta crestina este mai presus de celelalte religii ale lumii?

    Credinta crestina nu poate fi asemuita cu alte religii si, sincer vorbind, nici nu trebuie sa o numim “religie”, in sensul pagan al cuvantului. Caci ea nu este o religie intre alte religii, ci este credinta in Hristos si descoperirea lui Hristos. Aceasta este Descoperirea personala, unica si deplina a lui Dumnezeu spre luminarea si mantuirea oamenilor. Alta descoperire de la Dumnezeu nu ne va mai fi data vreodata, iar pana la sfarsitul lumii nu putem astepta un alt Mesia, in afara de Iisus Hristos.

    Cum trebuie sa privim unele incercari ale vremii noastre de a pune credinta crestina pe acelasi plan cu celelalte religii?

    O astfel de incercare si un astfel de experiment sunt gresite si primejdioase. Caci “Dumnezeu nu Se lasa batjocorit” (Galateni VI, 7), iar sangele lui Hristos nu poate fi pretuit ca cerneala carturarilor. Desi noi, ca membri ai vechii Biserici Rasaritene, suntem toleranti fata de orice faptura umana, ne este pe deplin oprit sa asemanam adevarul revelat primit de la Dumnezeu cu religiile si filosofii le nascocite de oameni.

    Prin ce mijloace putem lupta impotriva unor astfel incercari?

    In primul rand, prin adancirea cunostintelor despre credinta noastra ortodoxa, prin punerea in lucrare a invataturilor acesteia in viata cotidiana, prin aprofundarea ei, asa cum face un om de stiinta cu o descoperire. In al doilea rand, prin eforturi generoase si intelepte – niciodata cu sila – sa inaltam pe oameni din cele de jos si cele mai de jos trepte ale credintelor lor catre inaltimile credintei noastre, iar nu sa se cufunde si sa se amestece cu cele nedesavarsite pentru vreun anume folos.” (Sfântul Nicolae Velimirovici, Catehismul Bisericii ortodoxe)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *