Skip to content

15 Comentarii

 1. ionela
  aprilie 9, 2013 @ 9:44 am

  pt. anonim

  Am ajuns la deznadejde in aceasta problema prin care ai trecut si tu….nu mai pot sa zambesc, sa ma bucur….

  Reply

 2. Jamille
  aprilie 9, 2013 @ 5:26 pm

  Aş dori şi eu puţin mir, dacă se poate o picătură măcar…Sfântul Efrem m-a ajutat şi pe mine mai ales în ultima vreme, săvârşind trei minuni mari în viaţa mea…

  Reply

 3. PIRVULETU
  aprilie 10, 2013 @ 7:03 am

  Doamne ajuta ,Ionela!
  Deznadejdea este un pacat care se va risipi daca il vei marturisi la spovedanie preotului duhovnic.
  Nu este doar un sfat,am trecut prin perioade de deznadejde ,tare urat a fost,dar pentru rugaciunile parintelui duho
  vnic multumesc ca am scapat.

  Reply

 4. Cristian
  aprilie 10, 2013 @ 7:06 am

  Pre cel născut în Silivria și ocrotitorul Eghinei, pre cela ce s-a arătat în vremurile din urmă adevărat prieten al bunelor-săvârşiri, pre Sfântul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincioşi ca pre un dumnezeiesc slujitor al lui Hristos, că izvorăşte bogate vindecări celor ce cu evlavie strigă: Slavă lui Hristos, Celui ce te-a proslăvit! Slavă Celui ce minunat te-a arătat! Slavă Celui ce prin tine lucrează tuturor tămăduiri!

  Reply

 5. David Corina
  ianuarie 30, 2014 @ 5:54 am

  [b]Aş dori şi eu puţin mir[/b], dacă se poate …de Sfântul Efrem am aflat nu de mult timp…M-a impresionat foarte mult Acatistul lui si mai ales viata pe care a adus-o.

  Reply

 6. Cati
  mai 24, 2014 @ 7:08 pm

  Si eu am primit ajutor din partea sa, am avut multe examene si cu ajutorul sau am scapat de emotii, notele au inceput sa fie din ce in ce mai mari si sa-mi mearga mai bine pe toate planurile, multumesc Lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale.

  Reply

 7. Braitaru
  august 11, 2014 @ 5:48 am

  Am deosebita bucurie sa va anunt ca Icoana izvoratoare de mir a Sfantului Efrem cel nou se afla din luna iunie la Bucuresti si poate fi vazuta la adresa str. Mizil Nr. 50k, pe Bdul Theodor Pallady in sensul de mers spre autoastrada soarelui la statia de tramvai IOR 2 se face dreapta pe strada de dinaintea reprezentantei opel, se merge pana in capatul strazii iar la intersectie se merge tot inainte pe staduta pietruita numita Lunca Sateasca iar pe partea stanga cand se termina casele se face putin stanga si se afla un garaj, acolo gasiti deschis in cursul saptamanii de la 15-21 iar sambata si duminica de la 13-21.
  Am cautat mult aceasta Icoana iar acum ca am gasit-o vreau sa impartasesc si altora aceasta bucurie, Doamne ajuta fiecaruia dupa nevoile lui!

  Reply

 8. roxanam
  februarie 6, 2015 @ 10:29 am

  eu am cerut printr.o scrisoare ajutorul lui Dumnezeu,Sf Nectarie,Sf Efrem cel Nou,Sf Maica Domnului,ingerilor preaminunati,Sf Nicolae,Sf. Parascheva,Sf. Gheorghe,Sf Arsenie Boca pt platirea unor cursuri calificare, iniţiere şi specializare si domeniu.Dupa ce m-am rugat ca aceasta scrisoare sa fie primita de catre ei si arsa,m-am dus sa citesc si am inceput sa am o senzatie,ca si cum cineva m-ar atinge,si simteam ceva mai sus de cap.
  Aveti credinta deoarece ei o sa ne ajute intotdeauna.
  Prin acest mesaj le multumesc totodata si lor pentru ca imi ofera ajutorul .
  Va multumesc

  Medeea

  Reply

 9. Dan Tudorache
  februarie 6, 2015 @ 11:10 am

  Roxana, foarte bine că te-ai rugat dar nu înțeleg de unde ai aflat ”metoda” aceasta de a te ruga scriind o scrisoare și după aceea să o arzi? Curios lucru, de curând a mai lăsat cineva o astfel de mărturie pe site.

  Această practică a scrisorii arse este străină de duhul ortodoxiei, este mai degrabă o inovație ”spectaculoasă”, care cred că prinde din pricina slabei credințe sau a slabei catehizări. Te rog să nu te superi pe observație. Nu mă îndoiesc de sinceritatea rugăciunii tale, nici de credința ta. Însă practica acesta nu ne onorează în credință. Dacă ne rugăm simplu, în fața icoanei, sau doar în gând, în timp ce mergem în troleu, sau pe jos, oare nu ne aud sfinții? Se distorsionează mesajul rugăciunii? Nicidecum. Prin urmare, nu avem nevoie să scriem rugăciuni sfinților pentru a fi auziți ”mai bine” ci e suficient să ne rugăm cu inimă sinceră și smerită.

  Reply

 10. Dumitrita
  februarie 6, 2015 @ 11:58 am

  Bine v.am gasit!
  Este un sfant minunat Sfantul Efrem! In ultima vreme tot auzim si vom mai auzi despre viata si maturisirea lui. Sunt foarte recunoscatoare lui Dumnezeu pentru ca mi.a trimis asa un ajutor de mare.
  Ar fi bine sa ne amintim si sa ne rugam la Sfanta Fecioara Maria mai intai si apoi sfantului sau sfintei noastre dragi. Asa am primit indrumare..

  Reply

 11. sharbinsk
  februarie 6, 2015 @ 12:36 pm

  [i]Dan:
  „Curios lucru, de curând a mai lăsat cineva o astfel de mărturie pe site.”[/i]

  E chiar ea, doar că narațiunea era schimbată, acolo avea nevoie de ajutor pentru a scăpa de niște dureri și citise doar despre părintele Arsenie că ajută cu metoda scrisoarea arsă, acum văd că a extins și la alți Sfinți practica.
  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/minuni-convertiri/18868-minuni-ale-sfintilor-in-vietile-tinerilor-2#comment-34359
  Și acum a avut nevoie de ajutor pentru un curs de specializare.

  [b]Sper că nu se încearcă semănarea confuziei asupra credibilității Sfinților sau reclamă mascată la vrăjitorie sub pretextul mărturisirii unor minuni din viață !!!
  Rog adminii să fie foarte prudenți la mărturii despre minunile sfinților și să descurajeze confuzia.[/b]
  Acum chiar mă îndoiesc de faptul că există vreo mărturisire despre acea femeie rămasă gravidă și ajutată de părintele Arsenie Boca prin metoda scrisoarea arsă.
  Te rog să ne prezinți și nouă linkul ăla Roxanam sau sursa să vedem cum stă treaba.

  Unde greșești roxanam când vii cu o astfel de mărturie
  [i]roxanam
  „Dupa ce m-am rugat ca aceasta scrisoare sa fie primita de catre ei si arsa,m-am dus sa citesc si am inceput sa am o senzatie,ca si cum cineva m-ar atinge,si simteam ceva mai sus de cap.”[/i]

  1. Canalul de comunicare pe care îl alegi, scrisoarea e indirect când ai putea să comunici direct prin rugăciune.
  2.Metoda scrierii unor dorințe pe hârtie indiferent că-s de bine sau de rău și arderea ei reclamă o rezolvare magică a situației nu una duhovnicească.
  3.Te iei prea ușor după stări, senzații și te expui riscului de a ajunge în înșelări demonice, Sfinții Pustiei cei mai mari rugători, deși aveau tot felul de stări și se petreceau lucruri neobișnuite când se rugau, nu se încredeau în nicio astfel de minune și le ignorau pentru că le socoteau piedici menite să-i scoată de la rugăciune.
  [b]Rugătorii autentici nu se roagă pentru semne, stări și nu cad în ispita mândriei de a crede că pentru rugăciunea lor avansată, sau pt un gest facil de a arde ceva au meritul de a li se răspunde cu minuni.[/b]
  4.În disperarea de a obține anumite lucruri, te expui riscului de a fi înșelată de șarlatani care-ți promit rezolvări facile și care invocă autoritatea sfinților pentru asta.
  5.Aștepți rezultate facile, materiale, imediate ori în ortodoxie nimic valoros nu se construiește fără răbdare, abnegație și fără înnoirea vieții.

  Eu chiar te rog să-ți printezi cele 2 mărturii și să te duci cu ele la un duhovnic să vezi ce-ți zice, părerea mea e că nu te-ai sfătuit cu un duhovnic din moment ce alegi să procedezi așa și mai proliferezi și public practica.

  Te rog să mă ierți dacă te-am rănit prin reacția mea și dacă suferința ta e reală, dar privește care pot fi riscurile mesajului tău –
  a- unii oameni începători în credință și aflați într-o nevoie urgentă,încep să preia și ei practica greșită,fără să verifice dacă e specifică ortodoxiei, [i]”că dacă a mers la sfântul cutare, înseamnă că e bună.”[/i]
  b.alții sceptici să se smintească de Sfinți și să-i creadă înșelați, dacă totul se rezolvă așa facil sau să creadă că Sfinții respectivi chiar au învățat așa ceva.

  Am abordat tonul acesta, pentru că am văzut că intervenția mea anterioară nu te-a lămurit și te-ai încăpățânat să continui practica și să propagi astfel de mesaje, de aceea cred că rezolvarea ta este de a merge la un duhovnic cu această chestiune.

  Reply

 12. Boitos
  februarie 6, 2015 @ 1:47 pm

  Eu personal nu am auzit in veci ca sa scriem ceva pe o hartie si apoi sa o ardem.
  Nu e ceva ciudat totusi ?
  Adica nu avem impresia ca prea ne jucam cu dorintele noastre ?
  Sigur ca trebuie sa ne rugam , dar trebuie sa si acceptam voia lui Dumnezeu.
  Adica, daca raul trebuie sa se intample, sa va intampla, daca e spre mantuirea noastra.
  Daca nu , nu.
  Tot ce trebuie sa facem e sa il iubim pe Dumnezeu, pt ca daca Il iubim incercam sa respectam poruncile Lui.
  Dar sa ne apucam sa ardem hartii…cam ciudat totusi.
  Ce vor zice cei care sunt chiar incepatori in ale credintei ?
  Toata lumea sa de ars hartii ?
  Obiceiurile bune sa transmit si se preiau mai greu, dar cele rele mai repede, asa ca atentie ce scrieti si ce faceti.

  Reply

 13. Dan Sorin
  februarie 6, 2015 @ 9:07 pm

  @Dan: Sunt de acord cu sharbinsk. Nici nu e nevoie să văd asemănările că după exprimare mi-e destul de clar că cine a scris acel mesaj a făcut-o în bătaie de joc.

  Reply

 14. Dan Tudorache
  februarie 7, 2015 @ 9:36 am

  Mulțumim pentru intervenție Ioane. Cred că orice adăugare din partea mea ar fi de prisos.

  Reply

 15. Dan Tudorache
  februarie 7, 2015 @ 9:39 am

  Nu cred că Roxana a scris în bătaie de joc Dan. Pur și simplu se pot întâmpla astfel de lucruri din lipsă de cateheză. Eu zic să nu contestăm buna-intenție a persoanei doar pentru o rugăciune practicată într-o formă străină de duhul ortodoxiei, practică care totuși poate că a însoțit o rugăciune sinceră, curată. Oamenii mai greșesc și din neștiință.

  Deci n-ar mai fi nimic de zis, eu cred că Roxana a ințeles ideea.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *