Excursie la Alba-Iulia de ziua națională a României (29 nov. – 1 dec. 2019)

Dragilor, așa cum v-am obișnuit, în fiecare an de ziua națională a României organizăm o excursie de câteva zile la Alba-Iulia, acolo unde a avut loc Marea Unire a Românilor la 1 decembrie 1918, pentru a ne aduce aminte cine suntem, cine sunt înaintașii noștri și pentru a cultiva această unitate de neam în rândul tinerilor.

Anul acesta vom avea la dispoziție 3 zile, de vineri 29 noiembrie până duminică, 1 decembrie 2019 pentru a sărbători cum se cuvine ziua noastră a românilor.Va fi o atmosferă cu totul specială la Alba-Iulia… parcă aici românii în această zi sunt mai uniți decât în alte locuri și alte situații. Ca-n fiecare an vor avea loc manifestări deosebite, începând cu Sfânta Liturghie dimineața, continuând cu parada militară, apoi tedeum la Catedrala Încoronării cu arhiepiscopul locului, concert de muzică populară în cetate și alte manifestări frumoase.

Iată mai jos programul detaliat:

Vineri, 29 noiembrie 2019

 • 07.00 – Plecarea din București, întâlnire în parcarea Auchan Militari.
 • 09.00 – Vizităm Paraclisul Ortodox din fosta Închisoarea Pitești, amenajat în Camera 4 Spital, locul unde au avut loc unele dintre cele mai crude acte violente din timpul regimului comunist, locul unde s-a vărsat mult sânge pentru libertatea și demnitatea neamului și a credinței noastre în Dumnezeu.
 • 15.00 – Ajungem la Alba-Iulia și ne cazăm.
 • 17.00 – Participăm la vecernia în cinstea Sfântului Apostol Andrei la  Paraclisul „Sfântul Grigorie Palama” aflat în cadrul Centrului Cultural Catehetic „Părintele Teofil Părăian”. 
 • 18.00 – Seară duhovnicească cu Părintele Sabin Vodă, ucenicul părintelui Teofil Pârâian, la ceas aniversar, căci anul acesta se împlinesc 10 ani de la trecerea la Domnul a marelui duhovnic.

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019 – Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

 • 08.00 – Micul dejun
 • 09.00 – Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei tot la Paraclisul „Sfântul Grigorie Palama”.
 • 11.00 – Luăm o mică gustare după Sfânta Liturghie.
 • 12.00 – Vizităm Cetatea Alba-Iulia, Muzeul Marii Uniri, Sala Marii Uniri
 • 16.00 – Participăm la concertele și manifestațiile din programul dedicat Zilei Naționale a României pentru această seară. 
 • 19.00 – Mâncăm undeva prin oraș
 • 20.00 – Seară de film dedicată revoluției din decembrie 1989, căci anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Duminică, 1 decembrie 2019

 • 08.00 – Micul dejun
 • 09.00 – De dimineață vom merge în cetate, îmbrăcați în costume naționale, cu drapelul fluturând, și vom participa până seară, cât ne va da Dumnezeu putere la toate manifestările, care ne vor aduce aminte că suntem frați, toți românii de la Nistru pân la Tisa. Vom participa la Sfânta Liturghie de la catedrală, apoi la Tedeumul din curtea catedralei, apoi la parada militară, și în final la concertul de muzică populară unde vor participa cei mai buni cântăreți români, care ne vor bucura sufletele. Vom întinde o horă românească împreună și ne vom aduce aminte de toți înaintașii noștri pe care trebuie să-i cinstim pentru libertatea de azi.
 • 18.00 – Întoarcerea spre casă.

Vom fi în perioada colindelor și a bucuriei apropierii Nașterii Domnului, care se vor împleti așa de frumos cu iubirea de țară și neam ca aluatul într-un colac românesc. Toate trăirile acestea sper să așeze în sufletul vostru nădejdea și puterea de a mărturisi prin faptă și cuvânt pe Dumnezeu: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și de a ne ajuta țara.

Costul cazării este de 230 de lei pentru 2 nopți de cazare cu mic dejun la Pensiunea Sara din Alba Iulia (***). Transportul va fi cu mașinile noastre personale și vom face în jur de 800 de km. Într-o mașină cu 4-5 persoane la o consum de 6-7% de combustibil, costul va fi în jur de 85 de lei. Deci cazare + transport va fi undeva în jur de 320 de lei.

La acest pelerinaj poate participa orice persoană cu vârsta între 18 și 40 de ani, indiferent dacă este sau nu membru al asociației noastre, indiferent dacă a mai participat sau nu la taberele asociației Ortodoxia Tinerilor.

Numărul de locuri disponibile este 20. Nu este necesar să aveți neaparat mașină ci puteți merge cu automobilele celorlalți participanți. Costurile pentru combustibil vor fi achitate în mașină șoferului în funcție consumul fiecărei mașini.

Pentru a confirma participarea la această tabără fiecare dintre voi trebuie să ne contactați la email asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan) și să achitați suma de 230 de lei în contul de mai jos.

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta.

Data ultimei înscrieri este 27 noiembrie 2019 iar acontul excursiei poate fi trimis în următorul cont bancar:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere.

Titular: Claudiu Balan

Bancă: GarantiBank România

Suma: 230 de lei

Cei care nu ați mai participat la taberele noastre puteți vedea impresii și fotografii aici: Tabere Ortodoxe.

Hai cu noi să-ți cunoști istoria neamului tău și să ai pildă tare pe cei mai viteji și credincioși români!

Doamne ajută!

(Claudiu Balan – președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor)

(Visited 4 times, 1 visits today)