Skip to content

8 Comentarii

 1. Dan Tudorache
  august 26, 2011 @ 7:04 pm

  Lili, lăsând deoparte abordarea originală a acestui subiect și argumentația foarte compactă, se vede/se simte că articolul este izvorât dintr-o experiență dureroasă, că nu e scris din teorie ci din adâncul cunoașterii a ceea ce inseamnă efectele patimii beției (nu in sensul că tu ai fi suferit de așa ceva). De aceea cuvintele tale au putere de convingere și mișcă ceva în inima și conștiința omului.
  Nu-ți face griji că nu ai irosit aiurea atâtea cuvinte pline de duh. Dumnezeu lucrează.
  Chiar și un singur băiat/bărbat care a luat-o pe arătură cu băutura sau unul care are tendința să o ia, și ar citi ce ai scris…sunt convins că ii va folosi mult iar asta înseamnă ca ai salvat un suflet…și este mare lucru.
  Te felicit pentru truda/perseverența de care ai dat dovadă și te îndemn să mai scrii și alte articole ziditoare de suflet precum acesta.
  Doamne ajută!

  Reply

 2. Lilii
  august 26, 2011 @ 7:18 pm

  In primul rand iti multumesc Dan pentru cuvintele tale,iar in al doilea rand..experienta aceasta nu stiu exact din ce este izvorata, nu am avut in familie cazuri de alcoolism,daca as fi avut mai mult ca asigur ca as fi scris la fel ca Albinuta.Dar nu am avut,exceptand doar faptul ca bunicul meu a murit de cancer din cauza fumatului….dar asta este deja alta patima…
  Doar ca,pur si simplu vad foarte multi adoelscenti care de la distractie ajung la distrugere pentru ca merg pe ideea „stiu cand sa ma opresc”(asta in cazu’ mai putin periculos,pt ca este si cazul f periculos in care lor chiar le place faptul ca se imbata..)

  Reply

 3. Albinuta
  august 27, 2011 @ 6:19 am

  Doamne ajuta multumesc mult pentru acest articol(asteptam de cand s-a lansat campania ceva are sa-mi vina in ajutor ),peresonal ma ajuta foarte mult ,citind am inteles ceva foarte important,(poate intr-o zii o sa vorbesc mai pe larg despre toate acestea )insa deocamdata incerc sa discut sau sa scriu cat mai putiune despre acest subiect ,poate ca nu este bine insa ranile nu sunt vindecate si ori de cate ori le redeschid chiar daca nu le privesc nu aduc decat suferinta -acesta a fost si motivul pentru care nu am spus nimic ieri -insa de citit l-am citit de cateva ori si se pare ca il voi mai citi.
  Inca o data MULTUMESC,esti o fata deosebita Lilii

  Reply

 4. elena
  august 27, 2011 @ 9:20 am

  Foarte frumos articolul, mi-as dori sa-l vada si acele persoane care ar trebui sa-l vada , sunt sigura ca daca daca ar citi cine trebue acest articol s-ar gandi de doua ori la viata sa… Doamne ajuta

  Reply

 5. Albinuta
  octombrie 27, 2011 @ 2:37 pm

  Doamne ajuta ,promisesem ca o sa revin cu cateva cuvinte la acest articol…
  chiar de la aparitia articolului m-am bucurat foarte mult deoarece cautam (si mai caut ) marturi ale persoanelor aflate in situatia mea deoarece cred ca multe as avea de invatat de la fiecare deoarece desii boala este aceias tratamente sunt nenumarate iar eu chiar am nevoie de tratament ….poate nu o sa credeti dar tot ceea ce am scris aici a fost pentru mine (si este )un bun medicament pe care il administrez ori de cate opri este nevoie .Revenind la articol ,pentru un moment m-am pus in situatia persoanelor care consuma alcool si am inteles ca este destul de greu sa traiesti in aceasta situatie ,ca eu daca as bea zilnic mi-as dori langa mine pe cineva care sa ma inteleaga ,care sa ma ajute ,care sa nu ma certe tot mereu,care sa-mi arate iubire care sa ma accepte cu calitatile si defectele mele….tot citind articolul am vazut unde gresesc eu fata de sotul meu si am vazut cam cum si-ar dori sotul meu sa fiu si sa ma comport cu el ,Nu pot sa spun prea multe cuvinte insa o sa spun acelas lucru pe care l-am mai spus deja :Multumesc pentru aparitia articolului -este un articol deosebit ,citit cu mare atentie devine ceva foarte folositor ,nu stiu cat o sa foloseasca persoanelor care consuma alcool insa persoanelor care doresc sa-i inteleaga si sa se apropie mai mult de cei de langa ei care consuma alcool cu siguranta o sa fie de ajutor

  Reply

 6. Albinuta
  octombrie 27, 2011 @ 2:53 pm

  Si inca un tratament foarte important (pentru mine ): scrisul, mi-am dat seama ca multe idei i-mi vin in momentul in care incep sa scriu ceva deci am o mare rugaminte :mi-ar place daca ar fii mai multe marturi deoarece cred ca acele marturi fac mult bine in primul rand persoanelor care le-a scris .Daca la campania „Mii de tineri …..” au fost atatea marturi la campania „Exista distractie fara alcoool „de ce nu ar putea sa fie mai multe marturii? Nu trebuie scris ceva spectaculos ceva foarte frumos ci trebuie sa fie ceea ce traieste fiecare ceea ce doreste sa ” trateze ” Incercati sa scrieti cat mai simplu insa scrieti si credeti-ma mult folos se va vedea .
  Iertare daca am suparat cu ceva si astep cu multa nerabdare articole noi la aceasta campanie

  Reply

 7. Anca2718
  septembrie 7, 2014 @ 1:13 pm

  Consider că aceste cuvinte ziditoare de suflet sunt de folos atât celor care au căzut în această patimă, cât şi celor care nu au trecut prin neplăceri provocate de excesul de băutură. Într-adevăr, mulţi sunt tinerii care nu ţin cont de consecinţele pe care le poate avea băutura în exces şi cred , aşa cum ai spus şi tu, că tinereţea este vârsta la care greşelile sunt permise sau, cel puţin, nu atât de condamnate pe cât ar trebui. Tinereţea este perioada cea mai frumoasă din viaţa unui om, iar dacă ea nu este trăită aşa cum se cuvine, atunci tot noi suntem cei care vom suferi din cauza nechibzuinţei noatre. Să ne punem, aşadar, tinereţea în mâinile Lui Dumnezeu şi din zorii vieţii să slujim Lui. Să căutăm mai întâi Împărăţia Lui Dumnezeu şi apoi toate se vor adăuga ei. Să ne punem, deci, nădejdea şi credinţa în Dumnezeu şi apoi vom primi înţelepciune pentru a şti cum trebuie să ne trăim viaţa şi care este scopul nostru.
  Mulţumesc pentru aceste cuvinte minunate. Doamne-ajută!

  Reply

 8. GeoAlena
  septembrie 9, 2014 @ 2:16 pm

  cred ca nu mi gasesc cuvintele… aceasta patima m a scarbit inca de cand eram copila…nu e deloc funny sa ai un tata alcoolic… acum urmeaza ––traume, consecinte…gandire in gol.. un fel de prapastie intre mine si Dumnezeu… but nobody cares anyway

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *